Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

To πόρισμα-φωτιά για τον Ν. Ζαγοριανό...

-Κυβερνητική και κρατική διαφθορά αλλά και χρηματισμός αξιωματούχων για το C4I από την Siemens!
O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου του καταλογίζει ότι δεν έκανε σωστά τη δικαστική έρευνα για τα "λαδώματα" από τον Χριστοφοράκο σε "κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους"


Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


"Φωτιά" είναι το πρόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου για τον πρώην ειδικό ανακριτή της υπόθεσης Siemens Νίκο Ζαγοριανό που αποακλύπτει σήμερα το Press-gr. (Κάντε κλικ στις σελίδες -είναι η πρώτη και η τελευταία- για να μεγαλώσουν). Κυρίως επειδή αναφέρεται σε "κυβερνητική και κρατική διαφθορά" στην υπόθεση της Siemens και του C4I που δεν ερευνήθηκε όπως έπρεπε από τον κ. Ζαγοριανό...

To πόρισμα είναι 23 σελίδες, έχει ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου, απευθύνεται στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και καταλογίζει ευθύνες στον κ. Ζαγοριανό αφενός γιατί δεν έδωσε αντίγραφα όλης της δικογραφίας στους κατηγορουμένους της υπόθεσης και αφετέρου γιατί δεν άσκησε δίωξη στον Μιχάλη Χρισοφοράκο και για το αδίκημα της δωροδοκίας σχετικά με το C4I.
Για την άρνηση να δώσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας, ο κ. Κανελλόπουλος του καταλογίζει...

"ευθεία παραβίαση σαφών διατάξεων" η οποία μάλιστα όπως τονίζει "δεν μεταμφιέζει την παρανομία σε διαφωνία (σ.σ. εννοεί διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα) εν ονόματι της οποίας ο Ανακριτής μπορεί να αυθαιρετεί". Επίσης τονίζει ότι "η συνεχής και επομένων πείσμων εμμονή του Ανακριτή να ανγοεί τις υποχρεώσεις του", να δώσει δηλαδή αντίγραφα όλης της δικογραφίας, "πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ενσυνειδήτως παρεβίασε τις μνημονευθείσες διατάξεις με σκοπό να βλάψει τα υπερασπιστικά δικαιώματα των κατηγορουμένων".
Σε ο,τι αφορά το θέμα Χριστοφοράκου, ο κ. Κανελλόπουλος είναι πραγματικός καταπέλτης. Παραθέτει όλα τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens είχε "λαδώσει" δημόσιους λειτουργούς κλπ για το C4I και καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:
"Επομένως, χωρίς καμία αμφιβολία προκύπτει ότι ο Ανακριτής είχε επαρκή στοιχεία για να συμπεριλάβει στα κατά του Μιχ. Χριστοφοράκου εκδοθέντα τρία εντάλματα συλλήψεως ή και σε ξεχωριστό ένταλμα, τις κακουργηματικές δωροδοκίες που αυτός φέρεται ότι ετέλεσε με σκοπό όπως οι συναρμόδιοι για την παραλαβή του έργου Κρατικοί Λειτουργοί κι ενδεχομένως Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συντελέσουν στην ατελή παραλαβή του έργου και την εντεύθεν εκταμίευση των συναφών τμηματικών πληρωμών. Οτι σ' αυτό απέβλεπε ο Μ. Χριστοφοράκος επιβεβαιώνεται και από την μηνμονευθείσα απόφαση του Μονάχου (με την οποία καταδικάστηκε) αλλά και από τις μαρτυρίες των άνω πρώην στελεχών της SIEMENS AG.
O ισχυρισμός του ελεγχόμενου Ανακριτού ότι εφόσον η Ανάκριση εξακολουθούσε μπορούσε αργότερα να απαγγείλει κατά του ανωτέρω τις προαναφερθείσες κατηγορίες δεν πείθει διότι εφόσον είχε στοιχεία ενεργητικής δωροδοκίας, έπρεπε να συμπεριλάβει αυτές στο πρώτο ένταλμα και εφόσον δεν τις συμπεριέλαβε στο πρώτο έπρεπε να τις συμπεριλάβει στο δεύτερο και εν πάση περιπτώσει στο τρίτο. 'Αλλωστε το προέχον για την υπόθεση του C4I ζήτημα ήταν αν με αφορμή τη σχετική σύμβαση και την εκτέλεσή της υπήρξε Κυβερνητική και Κρατική Διαφθορά αλλά και χρηματισμός Κομματικών αξιωματούχων και όχι αν η γιγαντιαία εταιρεία Siemens AG είχε ή όχι τη δυνατότητα ως υπεργολάβος (υποκατασκευάστρια) του έργου, να φέρει εις πέρας αυτό και επομένως αν διεπράχθη ή όχι απάτη, για την οποία εξεδόθησαν δύο Ευρωπαϊκά Εντάλματα Συλλήψεως
"...

από press-gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...