Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

«Πόλεμος» στις e-πικοινωνίες!





Όλο και περισσότεροι Ελληνες επιλέγουν πακέτα που συνδυάζουν σταθερή τηλεφωνία, Ιντερνετ αλλά και συνδρομητική τηλεόραση. Εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης και στην περιφέρεια.

Στις συνδυαστικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στρέφονται όλο και περισσότεροι Ελληνες, καθώς αυξάνεται σταθερά το ποσοστό των καταναλωτών που επιλέγουν υπηρεσίες double play (σταθερή τηλεφωνία και ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο) και triple play (σταθερή τηλεφωνία, ευρυζωνική πρόσβαση στο Ιντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση ΙΡΤV).

Την ίδια στιγμή «πόλεμος» προσφορών για τη προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού συνδρομητών μαίνεται και σε αυτό το κομμάτι της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.
«Πόλεμος» στις e-πικοινωνίες

Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Focus Bari, τα συμπεράσματα της οποίας δείχνουν ότι το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιούν πακέτο double ή triple play ανήλθε στο γ τρίμηνο του έτους στο 33,9%, έναντι 29,8% που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Η τάση, μάλιστα, είναι συνεχώς ανοδική, δεδομένου ότι δύο χρόνια πριν από το ποσοστό των καταναλωτών που είχαν επιλέξει συνδυαστικά πακέτα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ήταν 17,8%.

Σαφώς υψηλότερα ήταν τα ποσοστά διείσδυσης στην Αττική, όπου το 55,8% του δείγματος διαθέτει ήδη αντίστοιχες υπηρεσίες (αύξηση 69% από πέρυσι). Ωστόσο, εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης που φτάνουν το 107% παρουσιάζει και ο Νομός Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμα πιο έντονοι είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης στην περιφέρεια με έμφαση στα αστικά κέντρα με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, στα οποία παρατηρείται αύξηση σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 161%!

Η σημαντική αύξηση της συγκεκριμένης αγοράς στη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό από τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα υπηρεσιών που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, οι οποίοι προσέφεραν σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαίτερα ελκυστικά πακέτα.

Οι ερευνητές, μάλιστα, εκτιμούν ότι η αύξηση θα συνεχιστεί, καθώς βάσει των προθέσεων των μη κατόχων της υπηρεσίας για τους επόμενους έξι μήνες προβλέπεται συνολική αύξηση της τάξεως του 15% με την ίδια ένταση σε όλες τις περιοχές.

Η έρευνα πραγματοποιείται ανά τρίμηνο μέσω προσωπικών συνεντεύξεων σε άτομα 13-70 ετών, κατοίκους των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης και Νομών της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης. Στην τελευταία έρευνα συμμετείχαν 5.645 άτομα.

Σήμερα, πάντως, το σύνολο των εταιρειών τηλεφωνίας προσφέρει υπηρεσίες που συνδυάζουν τηλεφωνία και γρήγορο Ιντερνετ, ενώ οι περισσότερες εταιρείες έχουν και προτάσεις στις οποίες περιλαμβάνονται υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω Διαδικτύου.


Μαρία Λιλιοπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...