Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Μια νέα μελέτη για τα αποτελέσματα της πορνογραφίας!




Μια ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, που χρηματοδοτείται από το διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο στην οικογενειακή βία και τη βία ενάντια στις γυναίκες, έχει προωθήσει μια νέα μελέτη για να εξετάσει τα αποτελέσματα της πορνογραφίας στους άνδρες.

"Ο στόχος της εργασίας μου είναι να παρατηρηθεί τι αντίκτυπο έχει η πορνογραφία στη σεξουαλικότητα των ανδρών, και πώς διαμορφώνει την αντίληψή τους για άνδρες και γυναίκες" λέει η Lajeunesse. Γι΄αυτό το λόγο μάλιστα, έχει "στρατολογήσει" μέχρι τώρα και έχει πάρει συνέντευξη από 20 ετερόφυλους άντρες φοιτητές πανεπιστημίου που καταναλώνουν την πορνογραφία.

"Μοιράστηκαν τη σεξουαλική ιστορία τους που αρχίζει με την πρώτη επαφή τους με την πορνογραφία, η οποία ήταν στην πρόωρη εφηβεία. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με παθολογική σεξουαλικότητα. Στην πραγματικότητα, όλες οι σεξουαλικές πρακτικές τους ήταν αρκετά συμβατικές, " λέει η Lajeunesse.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 90 τοις εκατό της πορνογραφίας παρακολουθείτε μέσω διαδικτύου, ενώ 10 τοις εκατό προέρχονται από τα τηλεοπτικά καταστήματα. Κατά μέσον όρο, τα ενιαία άτομα βλέπουν πορνογραφικό υλικό τρεις φορές εβδομαδιαίως για 40 λεπτά. Ενώ εκείνοι που είναι σε δεσμευμένες σχέσεις βλέπουν κατά μέσο όρο 1.7 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά.

Η Lajeunesse ανακάλυψε ότι τα περισσότερα αγόρια αναζητούν πορνογραφικό υλικό από την ηλικία 10, όταν είναι δηλαδή πιό σεξουαλικά περίεργα.
Εντούτοις όμως, απορρίπτουν γρήγορα ότι βρίσκουν άσχημο και τους δυσαρεστεί.
Σαν ενήλικοι, θα συνεχίσουν να ψάχνουν το περιεχόμενο σε αρμονία με την εικόνα της σεξουαλικότητάς τους. Επίσης σπάνια παρακολουθούν πορνογραφικές ταινίες ως ζεύγος και επιλέγουν πάντα τι προσέχουν.

Όλα τα τέστ δείξανε ότι οι άνδρες υποστήριξαν την ισότητα φύλων και αισθάνθηκαν κατεστημένα θύμα από τη ρητορική δαιμονοποίηση της πορνογραφίας. "Η πορνογραφία δεν άλλαξε την αντίληψή τους για γυναίκες ή τη σχέση τους που όλοι θέλουν όσο το δυνατόν αρμονικότερη και πιο πραγματική. Εκείνοι που δεν θα μπορούσαν να ζήσουν έξω η φαντασία τους στη πραγματική ζωή με τη σύντροφό τους έθεσαν κατά μέρος απλά τη φαντασία. Η φαντασία είναι σπασμένη στο πραγματικό κόσμο και τα άτομα δεν θέλουν τη σύντροφό τους να μοιάζει με πορνοστάρ, " λέει η Lajeunesse.

Η Lajeunesse αντικρούει τη διεστραμμένη επίδραση που αποδίδεται συχνά στην πορνογραφία. "Τα άτομα με ψυχικά προβλήματα δεν χρειάζονται την πορνογραφία για να είναι βίαια και οι εξαρτημένοι μπορούν να εθιστούν στα φάρμακα, οινόπνευμα, το τυχερό παιχνίδι και οι μη κοινωνικές περιπτώσεις είναι παθολογικά. Εάν η πορνογραφία είχε το αντίκτυπο που πολλοί υποστηρίζουν, θα έπρεπε ακριβώς να παρουσιάσετε ταινίες ετεροφυλόφιλων σε έναν ομοφυλόφιλο για να αλλάξετε το σεξουαλικό του προσανατολισμό"

από apolitistosteki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...