Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Όλο και περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ καταργούν την θανατική ποινή!




Ο αριθμός των εκτελέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώνεται τα τελευταία δέκα χρόνια. Το 2009 πραγματοποιήθηκαν 52 εκτελέσεις, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του Κέντρου Ενημέρωσης για τη Θανατική Ποινή.

«Η δεκαετία χαρακτηρίζεται από τη μείωση της επιβολής της θανατικής ποινής», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντίτερ, διευθυντής του κέντρου, ο οποίος επισήμανε πως ο αριθμός των κατηγορούμενων που καταδικάζονται σε θάνατο μειώνεται συνεχώς τα τελευταία επτά χρόνια.

Τα δύο τελευταία χρόνια «τρεις πολιτείες κατήργησαν τη θανατική ποινή και όλο και περισσότερες πολιτείες εξετάζουν αν πραγματικά έχουν λόγο να τη
διατηρήσουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το 2009, 52 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν στις ΗΠΑ, ποσοστό μικρότερο κατά 47% σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια. Μόνο σε 11 πολιτείες πραγματοποιήθηκαν εκτελέσεις αν και η θανατική ποινή ισχύει σε 35.

Η πολιτεία του Τέξας, με 34 εκτελέσεις κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, διατηρεί την πρωτιά και ακολουθούν η Αλαμπάμα, το Οχάιο και η Βιρτζίνια.

Επίσης μειώθηκαν τη χρονιά αυτή οι καταδίκες σε θάνατο, συνολικά 106, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1976, όταν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ επανέφεραν τη θανατική ποινή.

Το Νέο Μεξικό είναι η 15η πολιτεία που καταργεί τη θανατική ποινή και ανάλογες συζητήσεις γίνονται στο Κονέκτικατ, το Κολοράντο, τη Μοντάνα και το Μέριλαντ.

Η πολιτεία της Καλιφόρνιας ξοδεύει κάθε χρόνο 137 εκατομμύρια δολάρια για τους θανατοποινίτες και η Φλόριντα 51 εκατομμύρια.

Συνολικά στις Ηνωμένες Πολιτείες 3.279 καταδικασμένοι σε θάνατο περιμένουν να εκτελεστούν, από τους οποίους οι 690 στην Καλιφόρνια και οι 403 στην Φλόριντα.

Σε όλο τον κόσμο το 2009 πραγματοποιήθηκαν 2.390 εκτελέσεις, τα τρία τέταρτα από αυτές στην Κίνα.

από apolitistosteki 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...