Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Τι κατέθεση η σύζυγος του Σωκρατή Γκιόλια, Αδαμαντία



“Γύρω στις 5.30 χτύπησε το θυροτηλέφωνο. Ξύπνησα τον Σωκράτη που κοιμόταν, ο οποίος πήγε στο θυροτηλέφωνο. Αμέσως μετά, μου είπε ότι κατεβαίνει κάτω, γιατί μας κλέβουν το αμάξι. Βγήκα στο μπαλκόνι και μετά από λίγο άκουσα απανωτούς πυροβολισμούς. Δεν μπόρεσα να δω τι συμβαίνει. Είδα τρία άτομα μέσα στο σκοτάδι να φεύγουν. Μετά κατέβηκα κάτω», κατέθεσε μεταξύ άλλων, η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια.

Με τη δισέλιδη επίσημη κατάθεσή της, που δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής (08/08), η σύζυγος του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, αναμένεται να ρίξει “φως” στις έρευνες, καθώς παρουσιάζονται νέα στοιχεία.

Καταρχάς, αντίθετα με ό,τι είχε γίνει μέχρι σήμερα γνωστό, η ίδια βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους στο δεύτερο όροφο και δεν ήταν στο δωμάτιό τους, τη στιγμή που ο σύζυγός της έπεφτε νεκρός από τις 17 σφαίρες των τρομοκρατών, στο ισόγειο της πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη.

Ακόμη, από την κατάθεσή της προκύπτει με σαφήνεια, ότι ο σύντομος διάλογος στο θυροτηλέφωνο αφορούσε κλοπή ενός από τα δύο ΙΧ κι αυτό την οδήγησε ανήσυχη στο μπαλκόνι, προκειμένου να δει τι ακριβώς συμβαίνει.

Μέχρι τώρα, διατυπώνονταν οι απόψεις ότι «στο θυροτηλέφωνο μίλησε κάποιος γνωστός του Σωκράτη Γκιόλια, με τον οποίο είχε προκαθορισμένο μεταμεσονύκτιο ραντεβού προκειμένου πιθανόν να του δώσει πληροφορίες για κάποια υπόθεση», ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «σε μια τέτοια περίπτωση μιας συνάντησης, έκτακτης ή προσυνεννοημένης, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης δεν θα αναστάτωνε τη σύζυγό του με αναφορές για μία “ανύπαρκτη” κλοπή του οχήματός τους».

Εκτιμάται ακόμη, πως οι δράστες, ίσως άφησαν να εννοηθεί πως θα τον βοηθούσαν στην καταδίωξη του -ανύπαρκτου- διαρρήκτη του αυτοκινήτου του, καθώς, ο Γκιόλιας βρέθηκε να φοράει ένα σορτς και ένα απλό φανελάκι, ωστόσο, καθυστέρησε να κατέβει για να φορέσει καινούρια αθλητικά παπούτσια.

Σημειώνεται, πως σε πρώτη φάση, η κα Γκιόλια περιέγραψε τα γεγονότα στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερεύνησαν τις συνθήκες δολοφονίας του δημοσιογράφου, καθώς υπήρχε ακόμη η εντύπωση, ότι ήταν έργο κακοποιών.

Λίγες ώρες αργότερα και μετά τη βαλλιστική εξέταση, υπήρξε πλήρης ανατροπή αφού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έργο της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», ενώ η προκήρυξη που “ήρθε” λίγες μέρες μετά, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των Αρχών, με αποτέλεσμα την έρευνα να αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που χειρίζεται και μέχρι σήμερα την υπόθεση.

από apolitistosteki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...