Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Γιατί το «ΟΧΙ» στο μνημόνιο της υποταγής, είναι «ΝΑΙ» στην Ελλάδα

του Κώστα Ροδινού
 
Βγήκαν  και αλυχτούν,  ότι το «όχι» στο  μνημόνιο θα βλάψει τη χώρα. Θα την οδηγήσει στην πτώχευση και την καταστροφή. Ουδεν αναληθέστερον!  Αντιθέτως, με το μνημόνιο  και αν ακόμα όλα εξελιχθούν ομαλά, το 2013 θα έχουμε το υψηλότερο χρέος στην ευρωζώνη, περίπου 150% του ΑΕΠ!  Τότε θα βρισκόμαστε στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Ελέω θεού ..μονάρχης
 
Προηγήθηκε βέβαια ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεκατρείς μήνες μετά την θριαμβευτική άνοδο του στην εξουσία, με νωπή ακόμα λαϊκή εντολή και ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απείλησε  πως αν ο λαός καταψηφίσει  τους εκλεκτούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.  Είναι δυνατόν  κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός  να εκβιάζει με το επιχείρημα  ότι  αν δεν ψηφίσετε αυτούς που θέλω, τότε θα σας τιμωρήσω  με εκλογές. Δηλαδή, ο λαός δεν έχει το δικαίωμα να διαλέξει κάτι διαφορετικό; Υποχρεούται να συμφωνεί με τις επιλογές του κ. Παπανδρέου. Τέτοιες απειλές ούτε οι ελέω Θεού μονάρχες δεν απετόλμησαν!
Πρόκειται  για μια βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία, που φτάνει στα όρια της μοναρχικής αντίληψης περί την εξουσία. Ουσιαστικά αρνείται στον λαό το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, αρχή επί της οποίας στηρίζεται το δημοκρατικό  μας πολίτευμα. Αρκούσε αυτός και μόνο ο λόγος για να καταψηφίσει ο ελληνικός λαός, τους υποψηφίους του  κ. Παπανδρέου. Για να του δώσει ένα μάθημα ότι ο λαός παραμένει κυρίαρχος. Υπάρχουν, όμως και άλλοι λόγοι...η συνέχεια στο ανανεωμένο Antinews.gr

από citypress-gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...