Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Φοβού τους Δαναούς και δώρα Φέροντες, «Σύντροφοι» …

 Γράφει ο Δευκαλίων

Συνεχίσθηκε σήμερα το κρεσέντο των θετικών δηλώσεων για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας.
Έτσι μετά την βράβευση του Πρωθυπουργού με το βραβείο Quadriga και τις θετικές δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Olli Rehn και του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn,  ήρθε σήμερα και ο μεγάλο-επενδυτής G. Soros για να δηλώσει ότι παρακολουθεί την Ελλάδα που τα καταφέρνει μία χαρά παρά τα επώδυνα μέτρα που έχει εφαρμόσει.
Όμως μέχρι εδώ.
Τα βραβεία και οι θετικές δηλώσεις δεν στοιχίζουν τίποτε, αλλά ταυτόχρονα ούτε γεμίζουν τα άδεια στομάχια, ούτε βοηθάνε να βρουν δουλειά οι άνεργοι, ούτε στηρίζουν το πενιχρό οικογενειακό εισόδημα, ούτε σταματάνε τα λουκέτα στις μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις.
Όλα αυτά τα πραγματικά δεδομένα της ύφεσης, που σαν πανώλη χτυπά πλέον σε μαζική κλίμακα την Ελληνική Κοινωνία, μόνο γενναίες πολιτικές θα μπορούσαν αρχικά να επιβραδύνουν και στην συνέχεια να σταματήσουν. Η πρώτη και βασική πολιτική θα ήταν η επαναδιαπραγμάτευση του Δημόσιου Χρέους. Κάτι όμως που ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απορρίπτουν μετά βδελυγμίας.
Την ίδια ώρα, μετά τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Bertrand Benoit και ο Amadeu Altafaj Tardio, εκπρόσωπος τύπου του Ευρωπαίου Επιτρόπου Olli Rehn, απέρριψε την πιθανότητα να παραταθεί το χρονοδιάγραμμα ... αποπληρωμής των δανείων που πήρε η χώρα μας μέσω του περιβόητου μνημονίου.
Όμως, μία παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που πήρε η χώρα μας μέσω του περιβόητου μνημονίου θα ήταν εκτός από μια ανάσα ζωής για την Ελληνική Οικονομία που ψυχορραγεί και μία πρώτη έστω και δειλή προσέγγιση της πολιτικής που θα επαναδιαπραγματεύονταν το Δημόσιο Χρέος.
Χαρακτηριστικά πρέπει να αναφερθεί ότι από την στιγμή που έστω και σαν θεωρητικό ενδεχόμενο αναφέρθηκε στα διεθνή ΜΜΕ ότι υπάρχει σκέψη για παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που πήρε η Ελλάδα μέσω του περιβόητου μνημονίου, το spread των Ελληνικών 10-ετών ομολόγων αποκλιμακώθηκε (μειώθηκε) περίπου 200 μβ.
Είχαμε προβλέψει (Δευκαλίων 10 & 11 Οκτωβρίου) ότι η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση θα γίνονταν θέμα αντικρουόμενων δηλώσεων προκειμένου μέσα από επικοινωνιακούς χειρισμούς να αναζωπυρωθεί το Δημοσιονομικό Πρόβλημα της Ελλάδας και να χαλαρώσει το Ευρώ. Και καθημερινά επιβεβαιωνόμαστε.
Επειδή «Σύντροφοι» είναι γνωστό ότι δεν γνωρίζετε καλά Ελληνικά, θα πρέπει να σας επισημανθεί η διαφορά μεταξύ των εννοιών «διεφθαρμένη χώρα» και «διεφθαρμένο κράτος».
·        Χώρα είναι η γερόντισσα των Γρεβενών που είδε την πενιχρή σύνταξη της να μειώνεται και σίγουρα δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς διεφθαρμένη
·        Κράτος είναι αυτό το μνημείο διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας  που δημιούργησε την τελευταία 20-ετία το κοινό πολιτικό σύστημα που αποτελείται από τα συγκοινωνούντα δοχεία της νέο-φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού τμήματος του ΠΑΣΟΚ
Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο «Σύντροφοι» να μιλάτε για το «διεφθαρμένο κράτος» που εσείς δημιουργήσατε, κάνοντας ταυτόχρονα και την αυτοκριτική σας και ζητώντας συγνώμη από την γερόντισσα των Γρεβενών.
Επειδή «Σύντροφοι» είναι επίσης γνωστό ότι δεν έχετε καλή Ελληνική Παιδεία, αντί να χαμογελάτε αυτάρεσκα όταν παραλαμβάνεται βραβεία και διαβάζετε θετικές δηλώσεις, να αγωνίζεστε για την επαναδιαπραγμάτευση του Δημόσιου Χρέους.
Η Ελληνική Ιστορία διδάσκει…
Φοβού τους Δαναούς και δώρα Φέροντες, «Σύντροφοι» …
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...