Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πολιτική και οικογενειοκρατία...

Άρθρο του Βαγγέλη Καρφή
Υποψήφιου Δημάρχου Καρπενησίου
  
"Ιδιοτέλεια και πολιτική ασυλία, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του πολιτικού μας συστήματος στην πράξη εδώ και πολλά χρόνια. Ενός συστήματος που εκ των πραγμάτων είναι ταγμένο να εξυπηρετεί την ανικανότητα και την αναξιοκρατία, την διασπάθιση του δημόσιου πλούτου και την ατιμωρησία, τις εξωχώριες εταιρείες και την φοροδιαφυγή, την ισοπέδωση της ανθρώπινης προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών μέσα από ένα προσεκτικά προεπιλεγμένο μοντέλο διακυβέρνησης.
Είναι γεγονός και αυτό εκτιμούν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές, ότι από τους κύριους παράγοντες που συντέλεσαν στην διαμόρφωση της υφιστάμενης κατάστασης στη χώρα μας είναι το καθεστώς της πολιτικής οικογενειοκρατίας. Σε αυτό λοιπόν το πολιτικό μας σύστημα εκτρέφονται οι γόνοι των «μεγάλων» πολιτικών οικογενειών που είναι ταγμένοι να «υπηρετήσουν» τη χώρα μας, για να διατηρήσουν τον φαύλο κύκλο της πολιτικής οικογενειοκρατίας. Οι γόνοι γίνονται κεφαλ(αι)όπουλα και με τη σειρά τους αυτά γεννούν νέους γόνους για να διατηρηθεί – ας μου επιτραπεί η έκφραση – η φυλή.
Εκπληκτική είναι και η ομολογία της κας Ντόρας Μπακογιάννη σε πρόσφατη συνέντευξή της, η οποία δικαιολόγησε την οικογενειοκρατία στη χώρα μας ως την "φυσική εξέλιξη ενός τέκνου που μεγαλώνει σε πολιτική οικογένεια και όπως το παιδί ενός δικηγόρου έχει πολλές πιθανότητες να γίνει δικηγόρος ή ενός γιατρού να γίνει γιατρός, έτσι τα παιδιά των πολιτικών είναι πολύ πιθανόν να ασχοληθούν και αυτά με την πολιτική…". Θα συμπλήρωνε κάποιος στην παραπάνω δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη ότι με αυτή τη λογική και τα παιδιά των εργατών είναι πολύ πιθανόν να γίνουν εργάτες και τα παιδιά των ανέργων είναι πολύ πιθανόν να πεθάνουν άνεργα.
Μια δήλωση απίστευτη που παραπέμπει στην αρχαία Ρώμη και στους πληβείους και πατρικίους και από την οποία προκύπτει ευθέως το συμπέρασμα ότι η πολιτική στη χώρα μας δεν είναι προσφορά, όπως χρόνια τώρα μας λένε οι εκφραστές της, αλλά είναι ένα αρκετά προσοδοφόρο επάγγελμα και δικαίωμα κατά προτεραιότητα σε αυτό έχουν τα τέκνα των πολιτικών οικογενειών. "
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...