Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Το πολιτικό κατεστημένο σφυρίζει αδιάφορα για το μνημόνιο.

Είναι απίστευτο αυτό που είδαμε χθες το βράδυ και συνεχίζουμε και σήμερα να βλέπουμε στα κανάλια, σχετικά με την συμπεριφορά των εκπροσώπων της πολιτικής ελίτ του τόπου. Ενώ όλα τα κόμματα είχαν ορίσει ως δημοψηφισματικό τον χαρακτήρα αυτών των περιφερειακών εκλογών για το «ΝΑΙ ή ΟΧΙ» στο μνημόνιο και εξαπέλυαν μύδρους τις προηγούμενες μέρες ένθεν κακείθεν, ξαφνικά χθες το βράδυ, τσιμουδιά στα κανάλια και στις δηλώσεις για το μνημόνιο. Ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε το όνομά του. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα.
Ενώ το «ΟΧΙ» στο μνημόνιο ήταν η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του....

ελληνικού λαού (κάτι το οποίο θα αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση) και ενώ το 50% του εκλογικού σώματος (αποχή, λευκά και άκυρα) αποδοκίμασε το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, εντούτοις οι εκπρόσωποι της πολιτικής ελίτ, έκαναν και κάνουν σαν να μην κατάλαβαν τίποτα.

Συνέχισαν και χθες το βράδυ και συνεχίζουν το πολιτικό θέατρο, σαν να βρίσκονται στα φοιτητικά αμφιθέατρα, όταν ολόκληρος ο λαός αγωνιά και αποφάσισε δραματικά με μια απόφαση ζωής.

Που είναι λοιπόν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις (σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι, αριστεροί) και που είναι εκείνοι οι πολιτικοί που θα σηκωθούν και θα πουν ότι ο λαός αποφάνθηκε κατά του μνημονίου και επομένως τέρμα πια το μνημόνιο;;.

Αφού η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι έλαβε την λαϊκή νομιμοποίηση που δεν διέθετε, παραβιάζοντας ωμά το Σύνταγμα, σύμφωνα με το δίλημμα που η ίδια έθεσε, που είναι εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που θα επικαλεστούν το άρθρο 120 του Συντάγματος και αξιώσουν την πτώση της κυβέρνησης;

Κανείς. Το μνημόνιο θα το φάμε στο κεφάλι, προκειμένου να διασωθεί το διεφθαρμένο καθεστώς και ας αποφασίζει ο λαός ότι θέλει. Έτσι κι αλλιώς το Σύνταγμα δεν ισχύει πλέον.

Οι πολίτες χρησιμοποιήθηκαν, για μια ακόμα φορά ως πρόβατα, προκειμένου να κατευθυνθούν στα κομματικά «μαντριά».

Για όσους απείχαν ή έριξαν λευκό ή άκυρο, το ισχύον πολιτικό σύστημα τους έχει γραμμένους εκεί που δεν παίρνει.

πηγή: Πέτρος Χασάπης 

από citypress-gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...