Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Του Δρ. Θαλή Μυλωνά , Δικηγόρου – Διεθνολόγου
Προέδρου του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων

Ιστορική Αναδρομή της Ελληνικότητας της Μακεδονίας

Κατά τον Όμηρο[ Ιλ. Β.765,,ξ226 κ΄π.288] , η πρώτη απόδειξη της Ελληνικότητας των φυλών της Μακεδονίας και η αφομοίωσης του εθνικού φρονήματος όλων των Ελλήνων, που κατοικούσαν σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ,από την Μακεδονία,[Πιερεις και εξελληνισθέντες Παίονες κτλ.] μέχρι το Ταίναρο, τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και την....
 
Κύπρο, που ήταν οργανωμένοι σε πόλεις-κράτη, έγινε το 1184 π.χ. με τη ενθουσιώδη συμμετοχή τους στην εκστρατεία όλων των Έλλήνων κατά της Τροίας . Βέβαια η συνειδητοποίηση των ελληνικών φύλων ότι ανήκαν στο ίδιο έθνος προυπήρχε με την συμμετοχή τους στην Δελφική Αμφικτυονία η οποία ξεκινήσει από το 1500 π.χ. και η τελευταία το έτος 338-337 π.χ. με την συμμαχία των Ελλήνων στη Συντακτική Συνέλευση και στο Συνέδριο της Κορίνθου, στο οποίο ανακήρυξαν τον Αλέξανδρο Αρχιστράτηγο των Ελλήνων ,στην εκστρατεία τους εναντίον των Περσών .
Απόδειξη δε του γεγονότος ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και είχαν φρόνημα Ελληνικό , έχουμε από τον ίδιο τον Αλέξανδρο, που έλεγε ότι είναι υπερήφανος γιατί είναι Έλληνας [ κατά τους καθηγητάς Δημ. Πετρακάκον και Johan Droysen ] , από την αφιέρωση που έκανε ο ίδιος στην θεά Αθηνά μετά την μάχη στο Γρανικό ποταμό , όταν έστειλε τα λάφυρα με τις τριακόσιες ασπίδες επάνω στις οποίες έγραψε, " ο Αλέξανδρος Φιλίππου και οι λοιποί Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων, γιατί οι Λακεδαιμόνιοι-Σπαρτιάτες, έλεγαν ότι οι Σπαρτιάτες δεν ακολουθούν τους άλλους, αλλά αυτοί οδηγούν τους άλλους, αλλά και από το γεγονός ότι όταν κατέλυσε την Περσική Αυτοκρατορία και ενέταξε στο στράτευμά του 30.000 νέους από την Περσία και από τις άλλες κατακτημένες χώρες, έδωσε εντολή όλοι αυτοί οι νέοι στρατιώτες να μάθουν Ελληνικά. Τέλος θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε χιλιάδες άλλες αποδείξεις αλλά εμείς θα περιοριστούμε να αναφέρουμε, τη συμμετοχή του βασιλιά των Μακεδόνων Αλέξανδρου του Α, ο οποίος έλαβε μέρος στην 71η Ολυμπιάδα το 496 π.χ. αφού πρώτα κρίθηκε από την Ελλανόδικο Επιτροπή ότι ήταν Έλληνας από τους Τημενίδες του Άργους , που κατάγονταν από τον Ηρακλή, γιατί στους Ολυμπιακούς Αγώνες,λάμβαναν μέρος μόνο Έλληνες, από τη συμμετοχή του Βασιλιά Φιλίππου του Β ΄ ο οποίος συμμετείχε στο Συμβούλιο της Δελφικής Αμφικτιονίας και μάλιστα με δύο ψήφους, στην οποίαν μόνο Έλληνες είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν , αλλά και στο Συμβούλιο των Πυθίων το 346 π.χ., ενώ το άγαλμά του είχε στηθεί στον ιερό χώρο της Ολυμπίας στο Ολυμπείο, λόγω του ότι είχε συμβάλει στην Ένωση των Ελλήνων, η γλώσσα των Μακεδόνων που ήταν Ελληνική αφού σε αυτή έγραψε και δίδαξε ο μέγιστος των φιλοσόφων του κόσμου και δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο Αριστοτέλης, καθώς επίσης οι Πρωταγόρας , ο Δημόκριτος και οι αρχαίοι θεατρικοί συγγραφείς, όπως ο Αισχύλος και ο Ευρυπίδης ο οποίος είχε καταλύσει στην αυλή του βασιλιά Αρχέλαου κτλ. τα έργα των οποίων διδάσκονταν στα θέατρα της Μακεδονίας και φυσικά σε ακροατήριο που γνώριζε Ελληνικά, από τον Πάπυρο που βρέθηκε το 1962 στο Δερβένι της Θεσσαλονίκης , που αποτελεί το αρχαιότερο κείμενο του 5ου π.χ, αιώνα και είναι γραμμένος στην Ελληνική γλώσσα ,από τη θρησκεία των Μακεδόνων που ήταν η ίδια με την θρησκεία όλων των άλλων Ελλήνων δηλ. οι δώδεκα θεοί, οι μούσες , οι ημίθεοι κτλ. οι οποίοι μάλιστα κατοικούσαν στα βουνά της Μακεδονίας τον Όλυμπο, και από τις χιλιάδες ελληνικές επιγραφές που έχουν ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών κτλ.
 
Διαβάστε το όλο εδώ
 
από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...