Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Μια ξεχωριστή προσωπικότητα...

...από τον χώρο της Βυζαντινής Μουσικής, αλλά και της Νομικής Επιστήμης, δίδει τις δικές της ιδιαίτερες απαντήσεις στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ, αποκλειστικά για το PRESS-GR!
.
(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Η Νεκταρία Καραντζή γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1978, κατάγεται από την Λακωνία και ζει στον Πειραιά. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στον Τομέα Ποινικού Δικαίου από τη Νομική Σχολή Αθηνών, είναι σήμερα υποψήφια διδάκτωρ, με ειδίκευση στα θέματα Ποινικής Προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, με τα οποία και αποκλειστικά πλέον ασχολείται, σε ό,τι αφορά στο χώρο της Νομικής. Αριστούχος με διάκριση από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, είναι ψάλτρια ήδη από τα 9 της χρόνια σε διάφορους ναούς, μεταξύ των οποίων ο Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Μαλακάσας, το Ι. Η. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μήλεσι Ωρωπού (γνωστό ως μοναστήρι του Γέροντα Πορφυρίου) και ο Ι. Ν. Παναγίας "Ρόδον το Αμάραντον" στην Καλλίπολη Πειραιά, στον οποίο ψάλλει έως σήμερα.
Από το 2004 συνεργάζεται μόνιμα, σε συναυλίες και δισκογραφία, με τον μεγάλο δάσκαλο της δημοτικής μας παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, στον οποίο μαθήτευσε στο παραδοσιακό τραγούδι Θράκης, Μ. Ασίας και Μακεδονίας.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τον Θάνο Πετράκη και την Ντίνα Γουδιώτη και ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και δυτικής μουσικής. Συμμετείχε στην τηλεοπτική μουσική σειρά 7 εκπομπών "Επικράνθη" της ΕΤ1 με τον Χ. Αηδονίδη, Δ. Βερύκιο, Γρηγόρη Βαλτινό, Κοραλία Καράντη. Εμφανίζεται σε επιλεγμένες συναυλίες παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής. (Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό: blogs.musicheaven.gr/gate και http://www.myspace.com/nektariakarantzi). Την περίοδο αυτή ετοιμάζει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο και το λεύκωμα-βιογραφία του Χρόνη Αηδονίδη, μαζί με τον οποίο θα εμφανιστεί στο θέατρο του Ερασιτεχνικού Ομίλου Θεάτρου Κωνσταντινούπολης. [Το ερχόμενο Σάββατο (23-1-2010) και ώρα 17.00 στο Φερίκιοϊ (Ferykoy), το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης "Χρόνης Αηδονίδης" (ΑΜΠΧΑ) διοργανώνει μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.]

από press-gr, διαβάστε το όλο εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...