Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Νέα μελέτη δείχνει ότι διατροφές υψηλές σε πρωτεΐνη, συρικνώνουν τον εγκέφαλο!



Μέχρι τώρα, ένας από τους πολλούς λόγους για την επιλογή μιας διατροφής χαμηλών θερμίδων, με λίγα λιπαρά και πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και ψάρια ήταν ότι μια τέτοια διατροφή μπορούσε να καθυστερήσει την αρχή ή να επιβραδύνει την πρόοδο της νόσου Αλτσχάιμερ!

Όμως, πρόσφατα στην Αμερική έγιναν κάποιες νέες ανακαλύψεις σε σχέση με τι διατροφή
και το κατά πόσο επηρεάζει ένα είδος διατροφής τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Μια ερευνητική ομάδα λοιπόν από τον Καναδά και την Αγγλία, εξέτασε τέσσερις διαφορετικές επιλογές διατροφής για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, σε διαγενετικό πρότυπο ποντικιών.

Τα ποντίκια ταΐστηκαν είτε (1) με κανονική διατροφή, είτε (2) με μια πλούσια σε λίπη
και χαμηλή σε υδατάνθρακες, είτε (3) με μια υψηλή σε πρωτεΐνες είτε(4) τέλος, με μια
διατροφή υψηλή σε περιεκτικότητα υδατανθράκων και χαμηλή σε περιεκτικότητα λιπαρών.

Οι ερευνητές εξέτασαν έπειτα το βάρος εγκεφάλου και του σώματος των ποντικιών, καθώς επίσης και τη συγκέντρωση και τις διαφορές τιμές στη δομή διάφορων περιοχών εγκεφάλου που περιλαμβάνονται στα χαρακτηριστικά της νόσου.

Απροσδόκητα, τα ποντίκια τα οποία τράφηκαν με διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες, ανέπτυξαν εγκέφαλο πέντε φορές ελαφρύτερο σε σχέση με τα άλλο και οι περιοχές του ιππόκαμπού τους(περιοχή μνήμης) ήταν λιγότερο ανεπτυγμένη.

Το αποτέλεσμα αυτό, προξένησε έκπληξη και ακόμη και τώρα οι ερευνητές εξετάζουν
αυτή το φαινόμενο στα μη-διαγενετικά ποντίκια, για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Οι μελέτες οδήγησαν τους επιστήμονες, να διατυπώσουν μια πρώιμη θεωρία,
η οποία λέει, ότι μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορεί να αφήσει τους νευρώνες πιο τρωτούς στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

από apolitistosteki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...