Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Κίνδυνος-θάνατος η ανοησία σας!!!

Την Τετάρτη περπατούσα στο κέντρο, όπου χαζεύοντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε ένα περίπτερο, "κουφάθηκα" με την επιλογή του παραπάνω εξωφύλλου της συγκεκριμένης εφημερίδας..Ήθελα πολύ να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, μόλις τώρα βρήκα το χρόνο..

Σε μια περίοδο με τόσα προβλήματα.., με έντονο πολιτικό παρασκήνιο, οικονομικό χάος, κοινωνικά αδιέξοδα, ο "Αδέσμευτος Τύπος" επέλεξε ως πρωτοσέλιδο (!!!) να επιστήσει την προσοχή των αναγνωστών..στο διαδίκτυο!.. Με φράσεις όπως "κίνδυνος-θάνατος", "απειλή ψυχικής υγείας", "αλκοόλ", "χάπια", "φαρμακευτικά σκευάσματα", "ανεργία", "απελπισία"..

Το ότι αναφέρονταν σε μια μειοψηφία..., το ότι το διαδίκτυο είναι ένα παράθυρο στην γνώση, στην σύντομη ενημέρωση και σε τόσα άλλα θετικά πράγματα φυσικά δεν αναφέρθηκε.. Τι αναχρονιστικά μυαλά τελικά υπάρχουν;..

Το άρθρο του δημοσιογράφου κλείνει χαρακτηριστικά με την εξής φράση..:
"Τζόγος, πορνογραφία και παράνομα διαδικτυακά ραντεβού. Η εξάρτηση από το διαδίκτυο δεν είναι ακόμη αναγνωρισμένη επίσημα ως ψυχική διαταραχή, αν και τα γεγονότα που τρέχουν με… υψηλές ιντερνετικές ταχύτητες μαρτυρούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι διόλου απίθανο να συμβεί σύντομα"..

Υπάρχει και η άλλη όψη.. που κάποιοι προκλητικά την αγνοούν..
Όπως ότι την σημερινή εποχή, όποιος δεν χρησιμοποιεί το internet είναι αναλφάβητος.. "ξύλο απελέκητο".. Αλλά για κάποιους αυτά είναι "ψιλά γράμματα" ή φοβούνται να το αποδεκτούν..

Την ίδια στιγμή έρευνα αποδεικνύει πως η χρήση του διαδικτύου, βοηθά τους χρήστες να γίνουν πιο έξυπνοι.. Αλλά τελικά ορισμένοι στην Ελλάδα ζουν ακόμη στον Μεσαίωνα..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...