Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συνέχεια της δίκης που αφορά την προσωπική αντιδικία της δικαστή Μαριάνθης Παγουτέλη με τη δικηγόρο Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σχετικό: Ξανά αναβολή της δίκης για την προσωπική της αντιδικία, με τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη, ζήτησε η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου!!

Χθες ξεκίνησε η δίκη που αφορά την προσωπική αντιδικία της δικαστή Μαριάνθης Παγουτέλη με τη δικηγόρο Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά διακόπηκε στις 12 το μεσημέρι λόγω στάσης εργασίας των γραμματέων.

Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις 20 Ιουνίου, αλλά πάλι θα διακοπεί η δίκη, λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων ενός μέλους του δικαστηρίου και θα γίνει τελικά στο τέλος του μήνα. Ακριβώς δεν έχει καθοριστεί ακόμη αλλά θα γνωρίζουμε στις 20 του μήνα.

Η δικαστής Μαριάνθη Παγουτέλη παραστάθηκε πάλι με τους συνηγόρους της που είχε στην πρώτη δίκη, Παναγιώτα Ζερβομπεάκου, (κόρη του τέως Αρεοπαγίτη Λεωνίδα Ζερβομπεάκου), Δημήτρη Καραμήτσα (αντιπρόεδρο του ν.ΙΝΚΑ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΙΝΚ Ελλάδος) και Δημήτρη Τσοβόλα, που ανέλαβαν να την υπερασπιστούν αφιλοκερδώς γιατί το θέμα της άπτεται της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, αλλά και του απόρρητου του διαδικτύου και της κατάφωρης παραβίασης προσωπικών δεδομένων, που αφορά όλους μας!
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε μεταξύ άλλων, μάρτυρα και τον πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο και παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή η ίδια αυτοπροσώπως και με το δικηγόρο της Νίκο Τσόλη.
Η δικαστής ζήτησε να την εκπροσωπήσουν στη δίκη οι συνήγοροί της με εξουσιοδότηση, όπως δικαιούται από το νόμο και αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, παρά την απαίτηση που διατύπωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην επιτραπεί η διά πληρεξουσίου παράσταση από το δικαστήριο.  ...
Η δικαστής δήλωσε διά των δικηγόρων της ότι η στάση της αυτή δεν έχει την έννοια της απαξίωσης προς το δικαστήριο, αλλά επειδή θεωρεί δικονομικά απαράδεκτη και παράνομη τη μέχρι τώρα παραπομπή της για το λόγο αυτό εξουσιοδοτεί τους δικηγόρους της να την εκπροσωπήσουν και η ίδια ως απλός πολίτης έχει δικαίωμα να παρακολουθήσει τη δίκη αφού η συνεδρίαση είναι δημόσια. Το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημά της παρά το ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε δυσαρέσκεια και μάλιστα είπε δημόσια ότι η δικαστής έχει παρανομήσει σε βάρος της με το να της επιτίθεται όχι μόνο με δικόγραφα αλλά και με διάφορα μπλογκ. Το τελευταίο το είπε χωρίς να έχει αρθεί, νομίμως, από όσα γνωρίζουμε, κανένα απόρρητο του ιστολογίου "Ζητείται Ελπίδα", το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά μέχρι σήμερα και με το οποίο αυθαίρετα και φασιστικά ταυτίστηκε η δικαστής ως διαχειρίστριά του.
Η ίδια δε αρνείται ότι ανήκει σ’ αυτήν.
Η δίκη αυτή δεν έχει να κάνει με το ιστολόγιο, αφορούσε παλιά αντιδικία της δικαστή με τη μηνύτρια, η οποία προσκόμισε εκτυπώσεις του ιστότοπου και της επιτράπηκε από την Εισαγγελία Πειραιά να τις εγχειρίσει στη δικογραφία, με εντελώς παράνομο τρόπο και σε στάδιο που απαγορευόταν, δηλαδή μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος και πριν την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, οπότε απαγορεύεται η εγχείριση οποιουδήποτε εγγράφου, πόσο μάλλον εγγράφων που αποτελούν στοιχεία μυστικής προκαταρκτικής πειθαρχικής και ποινικής έρευνας που ΑΚΟΜΗ!!!... διενεργείται για το μπλογκ.
Από πλευράς της δικαστή προβλήθηκε ένσταση κατ' αρχάς ακυρότητας της επίδοσης του κλητηρίου θεσπίσματος διότι επιδόθηκε αυτό πριν γίνει αμετάκλητο το βούλευμα της παραπομπής της, όπως επιβάλλει ο νόμος.
Το δικαστήριο διέκοψε σ' αυτό το στάδιο πριν ακόμη αποφανθεί επί της ενστάσεως αυτής για την οποία επιφυλάχθηκε να αποφανθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Νάσος

από stoxasmos-politikh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...