Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Σχετικά VIDEO ΕΔΩ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ανέλαβε χωρίς λαϊκισμούς μεθοδικά και συστηματικά πρωτοβουλία μαζί με άλλους φορείς, ώστε να προστατευθεί το ανεξάρτητο ελληνικό Κράτος Δικαίου που φοβόμαστε ότι χάνεται υπό την πίεση του οικονομικού πανικού. Ήδη προχωρήσαμε σε πράξεις, ασκώντας αίτηση ακυρώσεως κατά των διατάξεων / πράξεων του Μνημονίου που θεωρούμε ότι απέχουν από την καταστατική έννομη τάξη μας στο συνταγματικά αρμόδιο θεσμικό όργανο, στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, που εκδικάζεται στις 8 Οκτωβρίου.

ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ «ΓΙΑΤΙ;»

ΓΙΑΤΙ η δανειακή σύμβαση, την οποία υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών και η οποία ουδέποτε κυρώθηκε από την Βουλή, συνιστά εκχώρηση δικαιωμάτων, που ανήκουν στην σφαίρα της εθνικής μας κυριαρχίας, όπως δρόμοι, πλατείες, εθνικά μνημεία, μαχητικά αεροσκάφη κ.α., τα οποία πλέον μέσω της συμβάσεως αυτής μπορούν να κατασχεθούν και να εκποιηθούν από τους δανειστές μας.

ΓΙΑΤΙ οι Κυβερνώντες οφείλουν να σέβονται το δημοκρατικά θεσπισμένο Σύνταγμά μας που έχει ως πυρήνα του τον πολίτη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στο όνομα καμίας οικονομικής συγκυρίας, δεν χωρούν εκπτώσεις στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

ΓΙΑΤΙ τα πανανθρώπινα καλούμενα και ως θεμελιώδη δικαιώματα σε αυτές τις στιγμές αποκτούν αξία, καθώς ο σεβασμός τους συνιστά τη σταθερά όπου οικοδομείται κάθε πολιτισμένο κράτος, το Κράτος Δικαίου. Ο οφειλέτης όσο καταχρεωμένος και αν είναι δικαιούται να διατηρήσει την προσωπική του αξιοπρέπεια, πόσω μάλλον όταν αναφερόμαστε σε ένα σύνολο πολιτών, σε έναν ολόκληρο λαό. Τα ατομικά και κυριαρχικά δικαιώματα δεν μπορούν να μπουν σε καμία ζυγαριά, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.


ΓΙΑΤΙ μέσω των διατάξεων του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης υποθηκεύεται καθ’ ολοκληρίαν το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών.

ΓΙΑΤΙ ο Κώδικας Περί Δικηγόρων προβλέπει, ότι είναι χρέος των Δικηγορικών Συλλόγων να παρεμβαίνουν σε θέματα κοινωνικής ή εθνικής σημασίας

και τελικά ΓΙΑΤΙ όλοι μας έχουμε υποχρέωση, ο καθένας από την θέση, που κατέχει στην κοινωνία μας, να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους και ιδιαίτερα το άρθρο 120 αυτού, σύμφωνα με το οποίο «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία».

Δεν είναι ο σκοπός μας να συντηρήσουμε το αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο κράτος, αλλά να ενδυναμώσουμε τις κοινώς αποδεκτές αξίες και τους αναγκαίους για το δημοκρατικό πολίτευμα θεσμούς, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παραμελήσαμε, με αποτέλεσμα να βιώνουμε τη σημερινή κατάσταση. Θέλουμε να είμαστε περήφανοι, αυτοδιοικούμενοι, ανεξάρτητοι, αξιοπρεπείς. Ακόμα και αν εμείς δεν το πετύχουμε θα έχουμε αφήσει το αποτύπωμά μας, για να οραματισθούν οι μελλοντικές γενιές, με την ελπίδα να βιώσει αυτός ο τόπος ένα ουσιαστικό Κράτος Δικαίου.

Η παρούσα ιστοσελίδα αποσκοπεί να ενημερώσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε ενεργό πολίτη, για την ανάγκη υπεράσπισης ενός από τα βασικότερα ιδεώδη της Δημοκρατίας: του ΚΡΑΤΟΥΣ –ΔΙΚΑΙΟΥ. Γιατί χωρίς κράτος –δικαίου, όλοι μας είμαστε έρμαια της αυθαιρεσίας, της αδιαφάνειας, της αδικίας.

Αποσκοπεί επίσης, να αποτελέσει ένα βήμα γόνιμου διαλόγου, έκφρασης απόψεων και ιδεών, που θα σφυρηλατήσουν την κοινωνική συνοχή και θα προάγουν την δημοκρατία. Σε αυτόν τον διάλογο, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε, ειλικρινά, ανθρώπινα, συνειδητά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ. ΠΑΞΙΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

από stoxasmos-politikh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...