Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κούγιας ζητά αλλαγή της κατηγορίας για τον Κορκονέα


Ο Κούγιας ζητά αλλαγή της κατηγορίας για τον Κορκονέα
Τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε στην αγόρευσή του, που ξεκίνησε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας.

Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 δεν έγινε με ενδεχόμενο δόλο, αλλά από αμέλεια, ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα επικαλέστηκε απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών που είχε κρίνει ότι αστυνομικός ενήργησε από αμέλεια όταν πυροβόλησε αυτοκίνητο και σκότωσε έναν άνθρωπο επειδή ο τελευταίος δεν είχε σταματήσει σε σήμα του. Επίσης, επικαλέστηκε μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, τις οποίες χαρακτήρισε «κατασκευασμένες», και επανέλαβε τα περί σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι κατηγορούμενοι από ομάδα νεαρών ατόμων το μοιραίο βράδυ που ο 15χρονος μαθητής έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού.

Στη χθεσινή του αγόρευση ο γνωστός ποινικολόγος δεν δίστασε ακόμη να χαρακτηρίσει «αριβίστα» τον εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπο Λακαφώση, προσθέτοντας ότι η πρότασή του να κριθεί ο κατηγορούμενος ένοχος χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών έγινε πρωτοσέλιδο και ότι είτε είναι αγράμματος είτε κακός άνθρωπος, αφού συνειδητά έκανε αυτή την πρόταση για τον κατηγορούμενο.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει στο δικαστήριο να μη δεχθεί τους ισχυρισμούς του Κορκονέα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, ούτε του προτέρου εντίμου βίου του κατηγορουμένου, καθώς και εκείνους περί ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Χαρακτηριστικά είχε πει ότι ο Κορκονέας επιχείρησε μετά την πράξη του να συσκοτίσει τα πραγματικά περιστατικά ενώπιον των αρχών, ενώ τόνισε ότι είπε ψέματα ως προς την ένταση των γεγονότων που προηγήθηκαν των πυροβολισμών του.

από apolitistosteki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...