Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της Σχολής Τυφλών Β. Ελλάδος “Ο Ήλιος”

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Καθ’ όλα ντροπιαστική για τη χώρα μας μπορεί να χαρακτηριστεί η υπόθεση του Ιδρύματος Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος» Σχολή Τυφλών, ενός ιδρύματος με μακροχρόνια ιστορία και προσφορά στα άτομα με προβλήματα όρασης.

Η δικαστική διαμάχη για την εκκαθάριση της περιουσίας της Σχολής Τυφλών κράτησε 17 χρόνια και παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί από το 2006 μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να δοθεί λύση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν επί 4 μήνες απλήρωτοι και να αναγκάζονται να προχωρήσουν για ακόμη μία φορά σε επίσχεση εργασίας. Ακόμα πιο δυσοίωνη, ωστόσο, είναι η κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθούν τα άτομα με μειωμένη ή ολική απώλεια όρασης, μέλη της Σχολής Τυφλών Β. Ελλάδος, εάν τελικά οδηγηθεί η Σχολή Τυφλών σε οριστικό κλείσιμο.

Το έλλειμμα της Σχολής ανέρχεται σήμερα στα 800.000 ευρώ, ποσό ωστόσο που συνεχώς αυξάνεται, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2010 θα ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή σε ειδικό λογαριασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης κατατίθενται τα έσοδα από τα 50 ακίνητα της Σχολής Τυφλών, ποσό που εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, και που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την κάλυψη του ελλείμματος της Σχολής που απειλείται με κλείσιμο.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να πραγματοποιηθούν άμεσα οι πληρωμές των εργαζομένων στην Σχολή Τυφλών «Ο Ήλιος», που εκκρεμούν εδώ και μήνες;

- Τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να διασφαλισθεί στο μέλλον η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής Τυφλών «Ο Ήλιος», που προσφέρει σημαντικό έργο σε μια ευπαθή κοινωνική ομάδα;

από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...