Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Διαδηλώσεις στη Γερμανία

Αντίπαλοι του προγράμματος της λιτότητας που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση πλημμύρισαν τους δρόμους σε δύο μεγαλουπόλεις της χώρας, την ώρα που η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει πως οι περικοπές είναι ζωτικής σημασίας. 

Στην σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία πόλη της Στουτγάρδης οι διαδηλωτές κρατούσαν επιγραφές με συνθήματα υπέρ της αύξησης του ανώτατου φορολογητέου ορίου αντί για μείωση των κοινωνικών παροχών. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εργατικές ενώσεις με κεντρικό σύνθημα «Αυτή δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη».

Παρόμοια κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα και στην πρωτεύουσα Βερολίνο.

Σε συνέντευξή της, από τις σελίδες της εφημερίδας Μπιλντ αμ Ζόνταγκ, η Μέρκελ αρνήθηκε τις κατηγορίες πως είναι οι φτωχοί εκείνοι που καλούνται να σηκώσουν τα οικονομικά βάρη.

«Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν πως πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα και να μειώσουμε το χρέος. Τα μέτρα στην αγορά εργασίας αποσκοπούν στο να εξασφαλίσουν περισσότερες μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας απ’ ότι στο παρελθόν», τονίζει η Μέρκελ.

Η καγκελάριος δηλώνει πως και άλλοι τομείς καλούνται να μοιρασθούν τα βάρη.

«Μαζύ με τις αναγκαίες περικοπές στον κοινωνικό προϋπολογισμό, οι επιχειρήσεις καλούνται επίσης να συμβάλλουν μαζύ με τις δημόσιες υπηρεσίες και τους διοικητικούς οργανισμούς», τονίζει.

Παραταύτα, ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει να τροποποιηθεί το πακέτο λιτότητας στο Κοινοβούλιο, ώστε να περιλάβει αυξήσεις στη φορολογία για τα ανώτερα εισοδήματα.

από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...