Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

H συνθήκη ACTA:Η εγκληματικοποίηση του Copyright...

Από τον Πέτρο Λαουδικό

Εάν δεν έχετε ακούσει για το ACTA μέχρι τώρα, δεν σας κατηγορώ. Η όλη συνθήκη ήταν μυστική, πήγε να περαστεί κάτω από την μύτη μας, μέχρι που κάποιος έβγαλε τα μυστικά στην φόρα. Προκειμένου να την δεί καποιος πρέπει να υπογράψει συμφωνία μυστικότητας. Περισσότερες πληροφορίες για το τί περιλαμβάνει αυτό το τερατώδες διάταγμα, εδώ: http://www.michaelgeist.ca/content/view/4510/125/ http://www.pcworld.com/article/181312/trade_talks_hone_in_on_internet_abuse_and_isp_liability.html http://www.eff.org/deeplinks/2009/11/leaked-acta-internet-provisions-three-strikes-and- http://www.readwriteweb.com/archives/copyright_treaty_leaked_trouble_for_isps_and_in.php Τα κύρια σημεία ανησυχίας: Οι ISPs θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να επιθεωρούν το υλικό το οποίο αποστέλεται στο διαδύκτιο από τους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι υπηρεσίες όπως το youtube, το Flickr, ή το photobucket θα είναι δύσκολονα συντηρηθούν καθώς θα χαθεί ένα σημαντικό μέρος της κερδοφορείας τους.
Οι ISPs θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κόβουν την πρόσβαση στο διαδύκτιο σε όλους όσους θεωρείται ότι κατεβάζουν Copyrighted υλικό ή να αντιμετωπίσουν κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι όλη η οικογένεια χάνει την πρόσβαση στο διαδύκτιο και τις υπηρεσίες του εάν έστω και ένα μέλος κατεβάσει μια εικόνα, ένα τραγούδι ή μια ταινία που να έχουν Copyright.
Ολόκληρος ο κόσμος θα είναι πλέον υποχρεωμένος να ακολουθήσει το αμερικάνικο μοντέλο της άμεσης αφαίρεσης copyrighted υλικού από τους ISPs, δίχως δίκη ή αποδείξεις απλά με μια κατηγορια. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται εύκολη η λογοκρισία μιας σελίδας, απλά κατηγορώντας της για παραβίαση copyright.
Υποχρεωτική απαγόρευση τεχνικών που "σπάνε" το DRM ακόμα και εάν αυτό γίνεται για νόμιμους σκοπούς (πχ για να κάνεις κάτι διαθέσιμο σε ανάπηρα άτομο, για backup ή εάν είσαι ο νόμιμος κάτοχος της εργασία στην οποία υπόκειται το Copyright).
Μπορείς να βρεθείς μπλεγμένος ακόμα και για μη-εμπορική χρήση του Copyright. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνεται Photoshop με ήδη υπάρχουσες Copyrighted εικόνες, εάν κάνετε ένα AMV ή εάν κάνετε ένα κολάζ εικόνων μπορείτε και πάλι να χάσετε την πρόσβασή σας στο διαδύκτιο, παρά το γεγονός ότι αυτά θεωρούνται δίκαιη χρήση του Copyright. Εγώ προσωπικά έχω βγεί έξω από τα ρούχα μου, όχι μόνο για την ίδια την συνθήκη αλλά και για την μυστικότητά της. Νομίζω ότι πρέπει να πάρω τηλέφωνο κανέναν ευρωβουλευτή...

από press-gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...