Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Μάρτυρας υπεράσπισης Ζαγοριανού καταθέτει σήμερα ο Σανιδάς

kedikoglou12sanidas2Με πρώτο τον πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρωμύλο Κεδίκογλου, άνοιξε ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης του πρώην ανακριτή της υπόθεσης Siemens Νίκου Ζαγοριανού. Την ποινική έρευνα διεξάγει ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, μετά από μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος του ανακριτή από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση Σκαρπέλη, Γεωργίου και την κόρη του καταζητούμενου Καραβέλα, για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.
Τα ίδια ποινικά αδικήματα, εκτός από τα πειθαρχικά, του αποδίδει στο πόρισμά του και ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και μέχρι πρότινος Προϊστάμενος της Επιθεώρησης κ. Παπανικολάου. Το πειθαρχικό πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον κ. Κανελλόπουλο και αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας. Μέρος ανακριτικών πράξεων της διεξαγόμενης έρευνας έχουν ανατεθεί στον Εισαγγελέα Εφετών κ. Παρασκευαίδη.
Χθες προσήλθε στον κ. Παρασκευαϊδη και κατέθεσε  υπέρ του κ. Ζαγοριανού, ο πρώτος της λίστας των 20 μαρτύρων υπεράσπισης ο κ. Ρωμύλος Κεδίκογλου. Σήμερα καταθέτει ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνήγοροι προφυλακισμένων για την υπόθεση Siemens, προτίθενται να καταθέσουν μήνυση και κατά των φερόμενων ως χειραγωγών του ανακριτή, πρώην και νυν προϊσταμένων στη δικαστική ιεραρχία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο ανακριτής δεν έκανε βήμα χωρίς να επικοινωνήσει πρώτα με τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Γι΄ αυτό και θα ζητήσουν την άρση του απορρήτου των τηλεφώνων του ανακριτή.
Κάποιοι προσπαθούν να ακυρώσουν την ποινική διαδικασία κατά του Νίκου Ζαγοριανού, με διαρροές, ότι, η δίωξή του έχει προκαλέσει την οργή των δικαστών, που μπορεί ακόμη να οδηγήσει και σε λευκή απεργία.

πηγή: www.kentri.gr

από citypress-gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...