Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Δυσαρέσκεια για τα νέα φορολογικά μέτρα για την Εκκλησία

Οι μητροπολίτες έχουν δυσαρεστηθεί λόγω του τριπλασιασμού του συντελεστή του ΕΤΑΚ ειδικά για τα Νομικά Πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Η Εκκλησία δεν αρνήθηκε τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της. Επιθυμεί όμως την ίση φορολογική μεταχείριση με τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του ελληνικού κράτους, όποιο περιεχόμενο και εάν αυτή εκάστοτε έχει», ανέφερε, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Ο Ιερόθεος τόνισε ότι από το 2008 η Εκκλησία, οι μητροπόλεις, οι μονές και οι ενορίες καταβάλλουν το ΕΤΑΚ ακόμα και για ακίνητα τα οποία έχουν δεσμευθεί με ρυμοτομικά βάρη και απαλλοτριώσεις, αλλά δεν έχουν καταβληθεί οι απαραίτητες αποζημιώσεις, οπότε παραμένουν στην κυριότητά τους χωρίς να αποδίδουν κανένα μίσθωμα και χωρίς να είναι εφικτή η πώλησή τους στην πραγματική αξία τους.

Η Εκκλησία ήδη συγκρότησε επιτροπή υπό τον πρόεδρο των Οικονομικών της Υπηρεσιών, μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο, που θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες με τους αρμόδιους παράγοντες.

από troktiko
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...