Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

"Stephen Wiltshire, ο καλλιτέχνης... θαύμα!!!"


Είναι ένας καλλιτέχνης που σχεδιάζει και ζωγραφίζει με λεπτομέρειες πόλης ανά τον κόσμο.
Έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο σχεδιασμό αληθοφανών και ακριβών αντιπροσωπεύσεων
των πόλεων, αφού τις παρατηρήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Η δουλεία του είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, έχοντας στην κατοχή του
πολλές και διάφορες σημαντικές συλλογές.

O Stephen Wiltshire γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 24η Απριλίου 1974.
Σαν παιδί, δεν μιλούσε και δεν είχε επαφές με άλλους ανθρώπους.
Σε ηλικία τριών ετών, έγινε μια διάγνωση που έδειξε ότι ήταν αυτιστικός,
δεν μιλούσε καμία γλώσσα και έζησε εξ ολοκλήρου σε έναν ολόδικό του κόσμο.

Στην ηλικία των πέντε, ο Stephen εστάλη στο σχολείο Queensmill στο Λονδίνο όπου παρατηρήθηκε ότι το μόνο χόμπι που του άρεσε, ήταν να ζωγραφίζει.
Έτσι, έγινε σύντομα αντιληπτό ότι επικοινωνούσε με τον κόσμο μέσω της γλώσσας του σχεδίου, πρώτα με τα ζώα, έπειτα με τα λεωφορεία και τελικά με τα κτήρια.
Αυτά του τα σχέδια παρουσιάζαν μια έμφυτη φυσική καλλιτεχνία.

Στα οκτώ του χρόνια, ο Stephen άρχισε να ζωγραφίζει πόλης μετά από τα αποτελέσματα ενός σεισμού (όλα φανταστικά), ως αποτέλεσμα το ότι είχε δει φωτογραφίες των σεισμών σε ένα βιβλίο στο σχολείο.
Έτσι, ασχολήθηκε μετά με τις απεικονίσεις των κλασικών αμερικανικών αυτοκινήτων εκείνης της εποχής (σσ. η γνώση του ήταν εγκυκλοπαιδική) και σχεδίασε τα περισσότερα από τα σημαντικότερα κτήρια-ορόσημα του Λονδίνου.

Το 1987, η εκπομπή του BBC, "The Foolish Wise Ones'' , παρουσίασε το καταπλήκτικό ταλέντο του Stephen. Ο Sir Hugh Casson (Τέως Πρόεδρος του Royal Academy), τον περιέγραψε σαν το "Καλύτερο παιδί-καλλιτέχνη παιδί στην Βρετανία". Η δουλεία του έχει αποτελέσει από τότε το αντικείμενο των πολυάριθμων τηλεοπτικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.
Το 2001 εμφανίστηκε σε ένα άλλο ντοκιμαντέρ του BBC, στο "Fragments of Genius", κατά το οποίο έδειξε την πτήση του με ένα ελικόπτερο πάνω από το Λονδίνο και στη συνέχεια την ολοκλήρωση μιας λεπτομερούς και τέλεια εναέριας απεικόνισης μιας περιοχής τεσσάρων τετραγωνικών μιλίων, και την οποία σχεδίασε μέσα σε τρεις ώρες και περιελάμβανε 12 ιστορικά μνημεία και 200 άλλα κτήρια.

Τον Μάιο του 2005 μετά από έναν σύντομο γύρο με ελικόπτερο πάνω από το Τόκιο, σχεδίασε μια λεπτομερή πανοραμική άποψη δέκα τετραγωνικών μιλίων της πόλης, μόνον από τη μνήμη.

Από τότε έχει σχεδιάσει πόλης όπως τη Ρώμη, το Χονγκ Κονγκ, τη Φρανκφούρτη, τη Μαδρίτη, το Ντουμπάι, την Ιερουσαλήμ και το Λονδίνο σε γιγάντιους καμβάδες. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά έργα του.





από apolitistosteki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...