Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Προσοχή! Η άρση απορρήτου στο Fimotro από την Google αν έγινε, έγινε για το κακούργημα της απειλής κατά της ζωής κι όχι για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση!!

Διαβάσαμε στο planet Greece  ότι «… Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Google έκανε άρση του απορρήτου της και έδωσε στις Αρχές το όνομα του διαχειριστή ενός blog...».

Έτσι όπως αναγράφεται η είδηση, όμως, δημιουργεί σύγχιση και ψευδή εντύπωση στο διαδίκτυο και στους ανώνυμους χρήστες του, ότι μπορεί να γίνει άρση του απορρήτου σε κάθε αδίκημα και όχι μόνον για κακούργημα που ρητά αναφέρεται στο άρθ. 19 του Συντάγματος και στον εκτελεστικόαυτού νόμο 2225/1994. 
Η άρση του απορρήτου του μπλογκ Fimotro αν έγινε από την Google και την πάροχο εταιρεία του παραπάνω μπλογκ, μετά από αίτημα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε μόνον για το αδίκημα της απειλής κατά της ζωής, που συγκαταλέγεται στα κακουργήματα κατά της ζωής που επιτρέπουν κατά το δίκαιο της Αμερικής αλλά και κατά το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο,  την άρση του απορρήτου.
Οι Ενωμένοι bloggers φυσικά δεν αποκλείουν το σύνηθες ενδεχόμενο οι διωκτικές αρχές για τους δικούς τους λόγους και προς εξυπηρέτηση του επώνυμου Παναγιωτόπουλου να έστησαν το αδίκημα αυτό μόνο και μόνο για να πετύχουν την άρση του απορρήτου του μπλογκ Fimotro  προκειμένου να στοχοποιήσουν το δημοσιογράφο Παπαγιάννη,  
Όμως δεν πρέπει να παραπλανούνται και να τρομοκρατούνται με τέτοιου είδους ανακριβείς ειδήσεις οι bloggers και κάθε ανώνυμος ή επώνυμος χρήστης του διαδικτύου, γιατί αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της ελευθερίας της έκφρασης της γνώμης και της διακίνησης των ιδεών και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η τρομοκρατία και η έμμεση έτσι  φίμωση της μπλογκόσφαιρας.
Γι’ αυτό προσοχή στο τι διαδίδεται από τους bloggers που πρέπει να ενεργούμε υπεύθυνα και πάντα υποψιασμένα.
Δεν παίρνουμε θέση για την αντιδικία Παναγιωτόπουλου – Παπαγιάννη, ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε αν δικαίως ή αδίκως ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της απειλής κατά της ζωής, αυτό που όμως είναι σίγουρο και έχει ξαναγίνει με απαράδεκτο τρόπο, και μάλιστα από την έγκριτη Ελευθεροτυπία,  είναι η παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ενός προσώπου με δημοσιεύσεις ακόμη και των ποινικών του εκκρεμοτήτων και πριν καν αυτές καταστούν αμετάκλητες με δικαστικές αποφάσεις!! 

Ως προς αυτό οι Ενωμένοι Μπλόγκερ στέκονται στο πλευρό κάθε πολίτη που σκυλεύεται από τα παραδοσιακά ΜΜΕ ή από τα αποκαλούμενα «δημοσιογραφικά» μπλογκ!! 

από enomenoiblogers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...