Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Κοκορομαχίες κυβέρνησης και δικαστών!


Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη και των δικαστών για το θέμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Καστανίδης, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, ζητεί να πληροφορηθεί την πορεία των ερευνών για μεγάλες υποθέσεις που ερευνώνται από ανακριτές και εισαγγελείς, όπως για παράδειγμα της Siemens, του Βατοπεδίου, της «Ασπίδος» και των γιατρών της De Puy.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά πληροφόρηση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, αφού πρώτα παραδέχεται ότι πράγματι «οι δικαστές δεν ευθύνονται ούτε για τη σύνταξη και ψήφιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ούτε για την εφαρμογή του κατά το σκέλος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την  ένταση μεταξύ του υπουργού και δικαστών πυροδότησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου για «λεύκη απεργία» των δικαστών σε περίπτωση που ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και η πάγια θέση μελών των δικαστικών ενώσεων ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, που εξασφαλίζει ασυλία σε πολιτικά πρόσωπα, εφαρμόζεται από τους δικαστές, αλλά καταρτίστηκε από τη Βουλή.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Καστανίδη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εδώ:
Προφανώς ο Υπουργός δεν έχει αντιληφθεί, ή δεν θέλει να αντιληφθεί, ότι στην Δικαιοσύνη υπάρχει και δρα  ένας «σκληρός και αδίστακτος πολυπρόσωπος μηχανισμός», όπως τον έχει κατονομάσει ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Ιωάννης Παπανικολάου.
Ο μηχανισμός αυτός αισθάνεται ισχυρός σε βαθμό που να μην υπολογίζει ούτε τις επιστολές, ούτε τις διαφωνίες του υπουργού, όσο ο υπουργός δεν ασκεί τις πειθαρχικές του αρμοδιότητες.
Πάντως ομολογεί τις ευθύνες των πολιτικών για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά "κάνει την πάπια" και πετάει το μπαλάκι εκτός γηπέδου, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου για τους απλούς πολίτες και μόνον!!! ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΑ!!

Εδώ γελάμεεε!!!
Φταίω εγώ, φταις εσύ φταίει κι ο Χατζηπετρής!!!
Αν είναι δυνατόννν!!
Ανοίξατε πυρ!! Τώρα θα έχουμε και μάχες μεταξύ πολιτικών και δικαστών!!
Μα τόσος αποπροσανατολισμός πια??
Το αν φταίνε οι δικαστικοί (που όντως φταίνε) αυτό δεν απαλλάσσει τους πολιτικούς από τη δική τους ευθύνη!
Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυό το πρόσωπο... λέει ο λαός!!!
Αγαστή συνεργασία είχαν και έχουν οι εκάστοτε πολιτικοί με τους εκάστοτε ανώτατους και όχι μόνον δικαστικούς λειτουργούς...

από enomenoiblogers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...