Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η αλήθεια για τον Μπουτάρη και την "οδό Κεμάλ Ατατούρκ"

Σε αυτό εδώ το blog, ασκήσαμε και ασκούμε κριτική, σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, αποκλειστικά και μόνο, για την ασυνέπεια λόγων και έργων. Πολύ απλά, δεν έκανε τίποτε από όσα υποσχέθηκε. Πιό απλά δεν γίνεται και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η κριτική ενοχλεί τον Δήμαρχο, γιατί είναι συνηθισμένος σε μεγαλειώδη γλειψίματα από τον τύπο και προφανώς σε κανέναν δεν αρέσει να του δείχνεις τις αδυναμίες του, με τεκμηριωμένο τρόπο.
Όμως, στο taxalia, δεν ξεφτιλίσαμε ποτέ την κριτική με πομπώδεις ανοησίες για τον κ.Μπουτάρη. Στα "εθνικά θέματα" στα οποία του ασκείται έντονη και πολλές φορές άδικη και υβριστική κριτική από άλλους, όσες φορές αναφερθήκαμε στο taxalia το κάναμε με σοβαρότητα, για να αποκαταστήσουμε κάποιες αλήθειες.
Το σύνολο σχεδόν των ανεξάρτητων ιστολογίων και των κοινωνικών δικτύων, τον αντιμετωπίζει υβριστικά και χυδαία, κάτι που δεν έκανε ποτέ, ούτε θα κάνει αυτό το blog.
Παρ΄όλα αυτά, ο ίδιος μας έχει στολίσει αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, αποδίδοντας στο taxalia, αυτά που του προσάπτουν άλλοι και ποτέ εμείς! Το γιατί, άλλοι τον αδικούν και τον βρίζουν και ο Μπουτάρης βρίζει το taxalia, είναι απλό: επειδή είναι το site με την μεγαλύτερη πολιτική παρεμβασιμότητα στη Βόρεια Ελλάδα, οπότε ξενίζει τον Δήμαρχο, το ότι δεν τον γλείφει ένα μέσο με ισχυρή φωνή. Του φαίνεται περίεργο. Δεν πειράζει, εμείς δεν γράφουμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις  ή τις επιθυμίες κανενός άλλου, πλην της συνειδήσεώς μας. Το κάνουμε από την πρώτη μέρα και θα το κάνουμε για πάντα.
 
Να θυμίσουμε λοιπόν, ότι τον κατηγορούν συχνά -αδικώντας τον- ότι ζήτησε "άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη" ή ότι ζήτησε "να μετονομαστεί η οδός Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ".

Η αλήθεια

Την αλήθεια την έγραψε to taxalia, δεκάδες φορές, και μάλιστα πρώτο, στις 23-9-2010, εδώ http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_6933.html

Και η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της "Δράσης" που συνίδρυσε με τον Στέφανο Μάνο, είχε προτείνει να μετονομαστεί σε οδό "Κεμάλ Ατατούρκ", η οδός "Αποστόλου Παύλου", όπως λεγόταν άλλωστε ως το 1955 και όχι η οδός Αγίου Δημητρίου. Και φυσικά, ποτέ δεν πρότεινε ο Μπουτάρης "άγαλμα του Κεμάλ".

Τα υπόλοιπα για τις δηλώσεις του σε σχέση με Τουρκία, Κεμάλ κλπ τα γράψαμε πολλές φορές, πάντα με προσήλωση στην αλήθεια και την ακρίβεια στο ρεπορτάζ. Στην αλήθεια που όμως υπαγορεύει, εκτός του ότι 
-όντως είναι καλό να έχουμε άριστες σχέσεις με τους γείτονές μας και ότι 
-ο Κεμάλ ήταν ένας αδίστακτος φασίστας, ανώμαλος σφαγέας, ψυχοπαθής, αιμοσταγής, κατά συρροήν δολοφόνος. 
Αυτό δεν αλλάζει με τίποτε, έχει καταγραφεί και στον παγκόσμιο τύπο της εποχής και σας το αποδείξαμε με δεκάδες ντοκουμέντα. 
Δεν του πρέπει λοιπόν καμία τιμή του φασίστα Κεμάλ, ούτε καμία άλλη συζήτηση σε αυτή την πόλη. Κατά τα άλλα, βεβαίως και επιθυμούμε τις καλύτερες σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, μη απεμπολώντας όμως την εθνική μας αξιοπρέπεια.
 
από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...