Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο Στράτος Σιμόπουλος γράφει για "Πολιτιkey"

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει, από τις εκδόσεις "Μαίανδρος", το βιβλίο του Ηλεκτρολόγου-Μηχανικού και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Στράτου Σιμόπουλου με τίτλο "Πολιτιkey".
Το taxalia σας προϊδεάζει, προδημοσιεύοντας ένα χαρακτηριστικό κείμενο.

Γράφει ο κ. Σιμόπουλος για την "πολυσυλλεκτικότητα των κομμάτων": "Η επίκληση της πολυσυλλεκτικότητος στο εσωτερικό των κομμάτων γίνεται σχεδόν πάντα εκ του πονηρού και κρύβει στην πραγματικότητα την αδυναμία της κυρίαρχης άποψης να επιβληθεί εσωκομματικά.

Αναγκασμένοι όσοι την επικαλούνται να κάνουν φιλοτιμία την ανάγκη, μόλις βρεθούν σε ισχυρή θέση δεν διαπραγματεύονται ούτε κόκκο της κομματικής εξουσίας και πολιτεύονται με τον πλέον ηγεμονικό τρόπο, γνωρίζοντας και οι ίδιοι ότι η πολυσυλλεκτικότητα διαχέει στρεβλά τον πολιτικό λόγο του αρχηγού-ηγέτη, μειώνει την απήχηση του κόμματος και αποτελεί, κατ’ επέκταση, τροχοπέδη στην εκλογική του επιτυχία.

Η καλώς νοούμενη όμως πολυσυλλεκτικότητα, θεωρούμε ότι είναι εκείνη που, χωρίς να παραγνωρίζει τις βασικές αρχές και αξίες των κομμάτων, αφορά κυρίως στις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Δύο παραδείγματα στο σημείο αυτό θα αποσαφηνίσουν το νόημα των όσων υποστηρίζουμε.

Μία σαφής, λοιπόν, προγραμματική θέση για ύπαρξη μιας ισχυρής επιτροπής ανταγωνισμού και ενός αντιμονοπωλιακού νόμου απευθύνεται όχι μόνο στην επιθυμούσα ανοιχτές αγορές επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και σε όλους τους επιζητούντες φθηνά προϊόντα καταναλωτές.

Το ίδιο έχει ήδη συμβεί και με τη σαφή θέση της ΝΔ για ουσιαστική κατάργηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου όπως το ξέραμε ως σήμερα, κίνηση η οποία ενδιαφέρει όχι μόνο τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό αλλά και πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες πλήττονται από τις, με ορμητήριο τον χώρο των πανεπιστημίων, ταραχές.

Τέλος, απαιτείται να υπάρχει και στα στελέχη που πλαισιώνουν την ηγετική ομάδα και τον αρχηγό, πολυσυλλεκτικότητα σε περιφερειακό επίπεδο, σε ταξική προέλευση, ειδικότητα, επαγγελματική κατάρτιση και γνώση, με βασική απαίτηση να αποτελεί η πλήρης ταύτισή τους με τη γενική πολιτική κατεύθυνση και τις στρατηγικές επιλογές του αρχηγού–ηγέτη.

Σε όσους μάλιστα ισχυρίζονται ότι ένα παρόμοιο αρχηγικό μοντέλο κομματικής λειτουργίας είναι αντιδημοκρατικό θα απαντούσαμε ότι νομιμοποιείται πλήρως μέσα από τη διαδικασία της απευθείας εκλογής του αρχηγού από τη βάση με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πώς μια τέτοια σχέση μπορεί να παραμορφωθεί από όργανα όπως, παραδείγματος χάριν, η Πολιτική Επιτροπή, οι εκλογές για την ανάδειξη της οποίας γίνονται από ένα σώμα τριών χιλιάδων ατόμων". 
 
από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...