Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Τι σημαίνει "ανωνυμία" στα blogs; Άποψη.

Αν και το θέμα είναι πολύ-συζητημένο θα κάνω για άλλη μία φορά μια σύντομη αναφορά στο πρόβλημα.

Ξεκινάω υπουργέ μου, με μία σύνοψη αυτών που θα γράψω παρακάτω: Αφήστε τα blogs ήσυχα. Βοηθούν στην λειτουργία της Δημοκρατίας και πιστέψτε μας…. Όπως είναι το καθεστώς.. έχουν την μικρότερη δυνατή επίπτωση στο σύστημά σας…
Δείτε τι εννοώ…

1.Blogs σημαίνει ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Ο διάλογος αυτός γίνεται με τους αναγνώστες μέσα από τα e-mail τους και τα σχόλια. Άρα άρση ανωνυμίας σημαίνει ότι όποιος θέλει να γράψει κάτι θα πρέπει να... το κάνει ΕΠΩΝΥΜΑ (όχι απλά με e-mail αλλά με επώνυμο και ταυτοποιημένο e-mail –βλέπε καρτοτηλέφωνα! πράγμα σχεδόν ΑΔΥΝΑΤΟΝ)!

2. Τα blogs ΔΕΝ είναι ανώνυμα. Το συγκεκριμένο blog τουλάχιστον (αλλά και τα περισσότερα) έχουν υπεύθυνο με ονοματεπώνυμο (http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_9166.html).
Επίσης ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι αν κάποιος θιχτεί π.χ. μπορεί ΑΜΕΣΑ να βρει ποιος ευθύνεται και να στραφεί εναντίον του (σκεφτείτε όμως ότι τόσα χρόνια λειτουργίας των μπλογκ, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που αυτό ζητήθηκε!!! –στο δικό μας Blog μόνο μία φορά από πολίτη(;) της FYROM!).

3. Αν το πρόβλημα είναι απλά να ξέρει ο αναγνώστης (ή το κυβερνητικό στέλεχος) ποιος ακριβώς έγραψε το ΚΑΘΕ ποστ… εδώ καταλαβαίνουμε όλοι ότι πολύ απλά όταν ένας από τους συντάξαντες δεν θέλει να συνδεθεί με ένα ποστ…. Απλά θα σχολιάζει σε άλλο σαν απλός αναγνώστης… (ήδη το κάνουν κάποια blog ... you know ετσι;), οπότε μία τρύπα στο νερό πάλι!

4. Τέλος αν υποθέσουμε ότι η δημοσιοποίηση της ταυτότητας ενός blogger, φέρει την επαγγελματική του απαξίωση (γιατρός, οικονομολόγος, δικηγόρος, μηχανικός, ελ.επαγγελματίας ή ότι άλλο…), τότε να γνωρίζουν αυτοί που βλέπουν τον μπλόγκερ σαν «αντίπαλο» ότι: Ο μπλόγκερ θα είναι θυμωμένος και φυσικά έχοντας χάσει το πραγματικό του επάγγελμα-ιδιότητα θα ασχοληθεί και αυτός επαγγελματικά με τον χώρο… με ότι και αν σημαίνει αυτό. Φανταστείτε π.χ. μία εκπομπή στην τηλεόραση με τίτλο TaXalia ή μία συνεργασία με ένα ραδιόφωνο πανελλαδικής εμβέλειας ή τέλος συνεργασία με έναν εκδοτικό όμιλο… Αν μία ομάδα ανθρώπων καταφέρνει με ερασιτεχνική ασχολία να τους διαβάζουν κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων με «υψηλό» δείκτη μόρφωσης και επίπεδο…. ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ τι θα καταφέρουν αν ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό….

Βλέπετε... «Ανωνυμία» εκτός των άλλων... σημαίνει και χόπμπυ!
Τέλος σε ότι αφορά τους δήθεν μπλόγκερς...
...τελικά οι ανανγνώστες τους καταλαβαίνουν πλέον με την μία!
Δεν τσιμπάει πλέον ο κόσμος!
Αυτά υπουργέ μου και…
καλό απόγευμα

TaXalia/d
από  taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...