Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ / ΠΡΟΤΑΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ

Του Καλκόβαλη Ιωάννη
Νιώθω ως πολίτης αυτής της χώρας απογοητευμένος, ανυπεράσπιστος, χωρίς αξιοπρέπεια, κυρίως όμως νιώθω αδύναμος να αντιδράσω κατά του πολιτικού κατεστημένου, που...
λόγω της ανεπάρκειας και της ιδιοτέλειάς του οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Δεν μπορώ όμως να μείνω και αδρανής. Τολμώ, σύμφωνα με τις δυνάμεις μου, να εκφράσω παρακάτω την αντίδρασή μου και να κάνω μια πρόταση - έκκληση, για την ανατροπή αυτού του κατεστημένου.
Η επί δεκαετίες απαράδεκτη φαυλότητα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, αλλά κυρίως η γενικότερη πελατειακή συμπεριφορά και οι ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, από το σύνολο σχεδόν των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας, ανίκανης να προασπίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, εφαρμόζοντας λανθασμένες πολιτικές, καταδίκασε τελικά το λαό σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, υποθηκεύοντας δυστυχώς και τις επόμενες γενιές, με αβάστακτα χρέη, ελλείμματα, οικονομική ύφεση, ανεργία και φτώχεια, κυρίως όμως στέρησε από το λαό την αξιοπρέπειά του.
Δεν πιστεύω, ότι το παρόν πολιτικό σύστημα, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για την σημερινή οικτρή κατάσταση, που περιήλθε η χώρα, θα μπορέσει να την ανορθώσει. Δεν πιστεύω, ότι τα σημερινά πολιτικά κόμματα της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και του πολιτικού μαύρου χρήματος, είναι ικανά να δώσουν ηγεσίες, αποφασισμένες να αγνοήσουν την κομματική και προσωπική ιδιοτέλειά τους και να προβούν αποτελεσματικά σε βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές υπέρ του λαού. Δεν πιστεύω, ότι μπορούν τέτοιες ηγεσίες, να προβούν σε περιορισμό των προνομίων τους. Δεν πιστεύω, ότι είναι ικανές, να εξορθολογήσουν τον σπάταλο δημόσιο τομέα, να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, να ανεξαρτητοποιήσουν τη δικαιοσύνη και να εκσυγχρονίσουν την εν γένει νομοθεσία. Τέλος, αν και ο κατάλογος είναι ατελείωτος αυτών που έπρεπε να γίνουν και ποτέ δεν έγιναν από τους πολιτικούς μας ταγούς επί σειρά 10ετιών, δεν πιστεύω, ότι το σημερινό πολιτικό κατεστημένο έχει την ικανότητα και τη βούληση να τροποποιήσει και να απλουστεύσει το σύνταγμα της χώρας, να καθιερώσει νέους διευρυμένους δημοκρατικούς θεσμούς με μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας, να αλλάξει τις διατάξεις περί ευθύνης υπουργών και δίωξης βουλευτών, ώστε επιτέλους να σταματήσει η ατιμωρησία τους, να περιορίσει τον αριθμό των βουλευτών στους 150, να καταρτίσει ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, να εκπονήσει ένα εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, βασισμένο σε ρεαλιστικά μέτρα, που με σημαντική χρηματοδότηση, που θα απαιτηθεί από την Ε.Ε., να συντελέσει στην καταπολέμηση της ανεργίας και μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης του ΑΕΠ, να σταθεροποιηθεί το ετοιμόρροπο ασφαλιστικό σύστημα και να βελτιωθούν το συνταξιοδοτικό και οι κοινωνικές παροχές, ενώ παράλληλα να περιορισθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και να καμφθεί το δημόσιο χρέος.
Εκφράζω έντονα την αγανάκτησή μου και απερίφραστα διαμαρτύρομαι για την κατάρρευση της οικονομίας μας και την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, εξ αιτίας των απαράδεκτα κακών πολιτικών, που εφήρμοσαν και εξακολουθούν να εφαρμόζουν οι πολιτικοί μας.
Οι διαμαρτυρίες από μόνες τους όμως δεν φθάνουν, για να ανατρέψουν τις πολιτικές αυτές, αν δεν ανατραπούν οι συντελεστές που τις δημιούργησαν. Άλλως τε τόσες και τόσες διαμαρτυρίες, όπως το κίνημα του δεν πληρώνω, το κίνημα των αγανακτισμένων, το κίνημα των ανεξάρτητων πολιτών – Σπίθα – του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών άλλων διαμαρτυριών, εκ του αποτελέσματος, υπήρξαν αδύναμες να ανατρέψουν την εφαρμογή των επώδυνων μέτρων και την διάλυση της κοινωνίας μας.
Στις δημοκρατίες οι ανατροπές γίνονται και πρέπει να γίνονται, μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς. Για το λόγο αυτό κάνω πρόταση - έκκληση να αφυπνιστούν οι υπάρχουσες υγιείς δυνάμεις του τόπου, από όλο το μη κομματικοποιημένο φάσμα της κοινωνίας μας, διακεκριμένοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, στρατιωτικοί, διδάσκαλοι, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, αγρότες, νέοι και νέες, όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα των πολιτικών τους πεποιθήσεων, που πιστεύουν και επιθυμούν να αγωνιστούν για την ανατροπή του σημερινού πολιτικού κατεστημένου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από έναν απόλυτα μεταρρυθμιστικό πολιτικό φορέα, μια πανστρατιά «άξιων ανδρών», ώστε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, να διεκδικήσουν τη διακυβέρνηση της πολύπαθης χώρας μας και να σχηματίσουν επιτέλους μια ηγεσία που νοιάζεται για το λαό της.
Κάνω έκκληση στους χρήστες του διαδικτύου και στα ΜΜΕ, να διαδώσουν, όσο το δυνατόν ευρύτερα την πιο πάνω πρόταση – έκκλησή μου.
Ευχαριστώ.


Θεσσαλονίκη 10 - 4 - 2013
από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...