Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η Αθηνά Κρικέλη & η Πολιτεία Πολιτισμού: Μία βράβευση παρωδία!!!

Την Αθηνά Κρικέλη ομολογώ ότι δεν την γνώριζα. Ούτε καν είχα ακούσει μέχρι πριν από λίγες το όνομα της. Πρόσφατα άκουσα κάτι για ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με την έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου, ρώτησα, έψαξα στο διαδίκτυο και..
έμαθα. Έμαθα ότι πρόκειται για μια Ελληνίδα, Θεσσαλονικιά συγκεκριμένα δημοσιογράφο, της οποίας η σοβαρή και πάντα τεκμηριωμένη δουλειά έχει αναγνωρισθεί και διακριθεί διεθνώς. Μάλιστα το 2001 βραβεύτηκε από τον πρώην Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι για την προσφορά της στην πολιτιστική ζωή της πόλης.
Ήρθε όμως και η μέρα να αναγνωρισθεί και να τιμηθεί και στην γενέτειρα της, όπως διάβασα στο εξαιρετικό blog σας (http://taxalia.blogspot.com/2013/02/blog-post_3144.html). Η Πολιτεία Πολιτισμού οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη (13/02/13) μια τιμητική εκδήλωση βράβευση της Αθηνάς Κρικέλη στην οποία «τρέξαμε» όλοι όσοι θέλαμε να την γνωρίσουμε και ειλικρινά να την τιμήσουμε.
Και ήμασταν πολλοί!
Το θέμα όμως είναι κατά πόσο ειλικρινά ήθελε να την τιμήσει η «Πολιτεία Πολιτισμού» αφού επέλεξε να εξής τρόπο:
  • Επέλεξε ως χώρο τον πρώην κινηματογράφο Αλέξανδρο στον οποίο χρόνια τώρα επικρατούν μονίμως πολικές θερμοκρασίες, λογικό αφού από τότε που πέρασε στα χέρα της νομαρχίας ως πολιτιστικό κέντρο δεν λειτουργεί θέρμανση. Το αποτέλεσμα ήταν τιμώμενη και κοινό να βγούμε όλοι κατεψυγμένοι!
  • Φρόντισε να μην υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση, ούτε καν ένα μικρόφωνο ώστε να μπορούμε να ακούμε τουλάχιστον τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις που έδινε η δημοσιογράφος στις ανούσιες ερωτήσεις που τις έθεταν οι οικοδεσπότες.
  • Εννοείται πως δεν υπήρχε μικρόφωνο ούτε για τους θεατές με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ακούσουμε τις πραγματικά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του κοινού.
  • Έτσι ξελαρυγγίστηκαν όλοι και άκουσαν ελάχιστοι!
  • Η κ. Ταχιάου τιμώντας όπως έπρεπε τόσο την καλεσμένη όσο και το κοινό, βαρέθηκε να σηκωθεί και να μιλήσει όρθια στο βήμα όπου υπήρχε το μοναδικό εν λειτουργία μικρόφωνο, προτιμώντας να μιλήσει «χαλαρά» από το κάθισμα της!
  • Φρόντισε επίσης να στήσει ως panel ένα άθλιο τραπεζάκι με ένα ακόμη πιο άθλιο τραπεζομάντιλο και στην θέση οθόνης προβολών να κρεμάσει ένα λευκό πανί!
  • Τέλος, φρόντισε για την προβολή του τεκμηριογραφήματος, να υπάρχει ένα laptop το οποίο κόλλησε τουλάχιστον τρεις φορές προφανώς σε μια προσπάθεια να μας δημιουργήσει έντονο σασπένς μέχρι να δούμε το τέλος!
Αν η Πολιτεία Πολιτισμού θεωρεί ότι με τέτοιου είδους οργάνωση «τιμά» αναγνωρισμένους ανθρώπους για την συμβολή τους στον πολιτισμό, τότε ο επόμενος καλεσμένος καλά θα κάνει να το ξανασκεφθεί πριν δεχθεί να παραστεί σε ακόμα μια «τιμητική εκδήλωση παγωμένης υποχρέωσης»!
Μια θεατής
Α.Α.
από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...