Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

20 χρόνια από τον θάνατο του Μανόλη Ανδρόνικου

Ο Μεγάλος Έλληνας στον οποίο οφείλουμε τα αμάχητα τεκμήρια της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Ο αρχαιολόγος που με την επιμονή του, έφερε στο φως μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς του κόσμου.
Στις 30 Μαρτίου 1992 πέθανε ο αρχαιολόγος και ..
καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μανόλης Ανδρόνικος (γεννήθηκε 23 Οκτωβρίου 1919 στην Προύσα).
 

Σε λίγο θα έχουν τράπεζες, αλλά δεν θα έχουν καταθέσεις!

Γράφει ο Δευκαλίων

Στις 3 Μαρτίου 1933 ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Franklin Delano Roosevelt. Ήταν ο άνθρωπος που έμελλε να περάσει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος, μετά τους πατέρες της ανεξαρτησίας, Πρόεδρος των ΗΠΑ. Με την πολιτική του New Deal, που ο ίδιος συνέλαβε σχεδίασε και υλοποίησε, πέτυχε να αντιμετωπίσει την μεγάλη ύφεση που προκάλεσε το κραχ του 1929. Στις 3 Μαρτίου 1933 ο Franklin Delano Roosevelt απευθυνόμενος από παναμερικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο προς τον λαό των ΗΠΑ δήλωσε για τους τραπεζίτες:
·       «Οι πρακτικές των ασυνείδητων αργυραμοιβών είναι καταδικασμένες στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, έχουν απορριφθεί από τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων. Αυτοί δεν έχουν όραμα και όπου δεν υπάρχει όραμα οι άνθρωποι πεθαίνουν».
 

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η υποκρισία μιας ποινικολόγου (Ζωή Κωνσταντοπούλου)


Zωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της …Διεθνούς Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων…  
Δεν λέμε πομπώδης τίτλος μοιάζει αυτός, αν και δεν ξέρουμε τι είναι αυτή η διεθνής επιτροπή,  ποιος την ίδρυσε, από ποιους απαρτίζεται και ποιος είναι άραγε ο σκοπός της;
Έδωσε συνέντευξη λοιπόν η πρόεδρος της παραπάνω επιτροπής στο Κουτί της Πανδώρας του Κώστα Μπαξεβάνη  και με ...ύφος "αγωνιστικό" επισήμανε: «Συλλογικά μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση»   δείτε το video
Συλλογικά;; δηλαδή μαζί με την κα Κωνσταντοπούλου μήπως και με τον αξιότιμο μπαμπά της θα λυτρώσουμε τη χώρα από το ληστρικό σύστημα που μας κυβερνά και μας ξεπουλά;
Μα πώς είχαμε την εντύπωση ότι ο μεγάλος και έγκριτος ποινικολόγος μπαμπάς της μα και η ίδια είναι οι κατ’ εξοχήν υπερασπιστές δικηγόροι του ίδιου αυτού συστήματος της κλεψιάς και της  αρπαχτής;
 Ο μπαμπάς πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν ήταν ο νομικός σύμβουλος του Αλαφούζου και όχι μόνον; 
Σήμερα αυτός δεν υποστηρίζει στην πολύκροτη δίκη τους αδελφούς Τσιτσιρίγκους με τις διεθνείς απάτες και τις παρατράπεζές τους που εξοικονόμησαν δισεκατομμύρια ευρώ με τις ευλογίες και την κάλυψη κυβερνητικών στελεχών; Η ίδια δεν υποστηρίζει και μάλιστα σθεναρά και με τον καλύτερο τρόπο,  έμπορους ναρκωτικών, βιαστές, απατεώνες  και κάθε καρυδιάς καρύδι που εκτρέφει το σύστημα και στη συνέχεια εκτρέφεται από αυτό;
 

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΕΙΝΑΕΙ… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 7,7 ΕΚΑΤ. ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!

ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΩΝ ΣΑΠΙΩΝ ,ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.
Με 7.720.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.
Το ποσό κατανέμεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ, ΝΔ 2.429.469, ΚΚΕ 746.737, ΛΑΟΣ 622.748, ΣΥΡΙΖΑ 556.005, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 257.333.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

από ΠΡΕΖΑ TV

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πάει και η Ελληνική σημαία !

Γιατι χαίρεται και χαμογελά ο Νεοταξίτης πρωθυπουργός Πατέρα;;;


από citypress-gr

Όσο οι προδότες της πατρίδος στο εσωτερικό κατεβάζουν τις Ελληνικές σημαίες...τόσο οι Έλληνες του εξωτερικού θα ανεβάζουν την Ελλάδα!!!

Σάββατο μεσημέρι Birmingham Αγγλία Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές ενώθηκαν χορεύοντας συρτάκι, παρασύροντας στο ρυθμό τους, τους Άγγλους περαστικούς, οι οποίοι ενθουσιασμένοι  τους χειροκροτούσαν και φώναζαν «όπα».
Τα παιδιά μας στο εξωτερικό στέλνουν το μήνυμα σε όλο τον πλανήτη για την άλλη Ελλάδα...
Αυτή είναι η αθάνατη Ελληνική ψυχή που ποτέ δεν πρόκειται να μας πάρετε λαμόγια του μνημονίου!!!!  
 



από citypress-gr.blogspot.com

ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Μποϋκοτάζ κάνουν οι Ιρλανδοί σε ένα νέο φόρο που κλήθηκαν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι πολίτες της Ιρλανδίας αρνούνται πεισματικά να ενδώσουν στις πιέσεις της κυβέρνησής τους και μολονότι η προθεσμία για την αποπληρωμή του φόρου λήγει στα τέλη Μαρτίου μέχρι στιγμής το 85% των Ιρλανδών δεν έχει πληρώσει τίποτα.
Το θέμα του μποϋκοτάζ είχε απασχολήσει πριν από λίγες μέρες και τους New York Times που σε άρθρο τους ανέφερε πως μπορεί η Ιρλανδία να έχει δεχτεί συγχαρητήρια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση και για την προσπάθεια επανάκαμψης της οικονομίας της, αλλά οι Ιρλανδοί πολίτες φαίνεται πως άγγιξαν τα όριά τους και αρνούνται να πληρώσουν έναν ακόμη φόρο. Η ιρλανδική κυβέρνηση σύμφωνα με το άρθρο διαψεύδει τις φήμες πως το κίνηματ του φορολογικού μποϋκοτάζ ενισχύεται και εκτιμά πως οι Ιρλανδοί στο τέλος του μήνα θα πληρώσουν τον φόρο, απλά τον καθυστερούν «όπως συχνά συνηθίζουν».


ΟΧΙ στους επίσημους εφιάλτες!...


Ο αρχαίος Εφιάλτης δεν ανήκε στους «επίσημους»!
Αλλά κι όταν ακόμη κάποιοι εφιάλτες και τύραννοι ήταν επίσημοι οι αρχαίοι Έλληνες δεν δίσταζαν να τους επιβάλλουν τις ανάλογες τιμωρίες.
Κι από το άλλο μέρος δεν παρέλειπαν να απονέμουν τιμές σ’ αυτούς οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απάλλασσαν το λαό από την παρουσία εκείνων, που υπονόμευαν τη δημοκρατία και την ελευθερία τους.
Όπως στην περίπτωση του αρμόδιου και του Αριστογείτονα. Που τους έστησαν χάλκινους ανδριάντες, επειδή απάλλαξαν την Αθήνα από τον τύραννο Ίππαρχο.
Δεν δίσταζαν ακόμη και όταν είχαν να κάμουν με πρόσωπα, τα οποία είχαν προσφέρει ύψιστες υπηρεσίες για τη σωτηρία της πατρίδας:
Όπως, στην περίπτωση του Παυσανία, ο οποίος συνέτριψε στις Πλαταιές (479 π. Χ.) τον περσικό στρατό. Ή στην περίπτωση του Θεμιστοκλή, ο οποίος κατέστρεψε στη Σαλαμίνα (480 π. Χ.) το στόλο των Περσών.
Εκ των οποίων, τον πρώτο οι Σπαρτιάτες τον έχτισαν μέσα στο ναό της Αθηνάς, όπου πήγε να βρει άσυλο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασιτία, ενώ το δεύτερο οι Αθηναίοι τον εξόρισαν.


Έστω και με την απλή υπόνοια ότι βρίσκονταν σε συνεννόηση με το βασιλιά της Περσίας.
Τι γίνεται όμως με τους τωρινούς εφιάλτες;
Για τους οποίους δεν υπάρχουν απλές υπόνοιες, αλλά, όπως φαίνεται, ατράνταχτες βεβαιότητες, σχετικά με τις προσχεδιασμένες, χείριστες και καταστροφικές, σε βάρος της πατρίδας, που πρόδωσαν και υποδούλωσαν και του λαού της, που εξαθλίωσαν, ενέργειες.
Γεγονός το οποίο παίρνει διαστάσεις τραγικής ειρωνείας, κατά τις εθνικές επετείους: Όπως η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου.
Καθώς οι δοσίλογοι, με την παρουσία τους, θέλουν να «τιμήσουν», τους ήρωες, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας και την προκοπή των Ελλήνων.
Με τους οποίους έχουν τόση σχέση, όση τα άγρια μεσάνυχτα χειμωνιάτικης νύχτας με το καλοκαιριάτικο καταμεσήμερο.
Κι από το άλλο μέρος θέλουν να τιμηθούν και οι ίδιοι απ’ τα στρατευμένα νιάτα και την μαθητιώσα νεολαία. Των οποίων, όχι απλώς έκαμαν αβέβαιο και εφιαλτικό το μέλλον, αλλά κυριολεκτικά το αμαύρωσαν.
Αυτή η υπόθεση, μου έλεγε ο φίλος μου ο Μανώλης Σμυρνάκης από τη Σαλαμίνα μοιάζει σάμπως οι δολοφόνοι του πατέρα σου να θέλουν να τιμήσουν με την παρουσία τους την κηδεία του ή το μνημόσυνό του.
Είναι χαρακτηριστική, εξάλλου, και εύγλωττη η σχετική ανακοίνωση των αναπήρων πολέμου:
«Εμείς, λένε οι ανάπηροι, οι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας –ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- να μην παρελάσουμε. Αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση εναντίον του Λαού μας και ειδικότερα των Συμπολεμιστών μας!!!»…
Αλλά, αν οι ανάπηροι αισθάνονται την ανάγκη να απέχουν από τις παρελάσεις, η συντριπτική πλειονότητα του λαού αισθάνεται την ανάγκη να αποδοκιμάσει ποικιλοτρόπως αυτούς, που θέλουν να καπηλευτούν τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων.
Τη στιγμή, ακριβώς, κατά την οποία, όπως προαναφέραμε, ο βίος τους και η πολιτεία τους αποτελούν άρνηση και ανατροπή του έργου και του μόχθου εκείνων.
Κάτι, βέβαια, που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν όσοι έχουν κάμει την προδοσία και το δοσιλογισμό επίσημη και κυρίαρχη ιδεολογία, δική τους και των ευάριθμων πια οπαδών τους.
Και σκέφτονται, όπως λέγεται, να πάρουν, σε βάρος του λαού, μέτρα ανάλογα με αυτά, που πήραν και σε ανάλογες προηγούμενες περιπτώσεις.
Επιβεβαιώνοντας, έτσι, στο ρόλο τους, ως εκπροσώπων, όχι του λαού, αλλά ξενοκίνητης και ξενόδουλης κατοχικής κυβέρνησης.
 
παπα-Ηλίας 

από enomenoiblogers

Σιδηρόφρακτοι πολιτικοί

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Στο άψε – σβήσε τελείωσε στην πλατεία Συντάγματος η κωμικοτραγική χθεσινή στρατιωτική παρέλαση. «Είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα!», φανταζόμαστε ότι θα αναφώνησαν ανακουφισμένοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι πάσης φύσεως υπόλοιποι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες που έβγαλαν αυτή τη σεμνή τελετή μεταξύ τους, χωρίς καθόλου «πλέμπα», με αστυνομικούς μπροστά τους, πίσω τους, δίπλα τους, γύρω τους, αλλά και… από κάτω τους, καθώς είχαν κλείσει και όλους τους κεντρικούς σταθμούς του μετρό για να μην ξεπηδήσουν οι «κολασμένοι»!

Ουδέποτε, κανένα καθεστώς της χώρας μας -με εξαίρεση τα χρόνια της ναζιστικής κατοχής- δεν θεώρησε αναγκαία την δια μέσου χιλιάδων αστυνομικών πλήρη απαγόρευση της προσέλευσης του ελληνικού λαού προκειμένου να εορτάσει την επέτειο της Επανάστασης του 1821 με στρατιωτική παρέλαση. Σχεδόν διακόσια (!) χρόνια τώρα, πρώτη φορά οι πολιτικοί προύχοντες χρειάστηκαν κυριολεκτικά χιλιάδες αστυνομικούς για να τους πάνε και να τους φέρουν σώους από τον χώρο των παρελάσεων. Ούτε από το… Κολωνάκι (!!!) δεν τόλμησαν να περάσουν πεζή οι υπουργοί.
Εσπασε κάθε ρεκόρ η ταχύτητα διεκπεραίωσης των παρελάσεων. Στην Αθήνα διήρκεσε μόλις… 35 (ναι, τριάντα πέντε!) λεπτά – και για καφέ να πήγαιναν οι επίσημοι, περισσότερος χρόνος θα χρειαζόταν για να τους σερβίρουν! Στη Θεσσαλονίκη, όλες οι παλιές καραβάνες της πολιτικής την είχαν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από την εξέδρα των επισήμων και είχαν «αναμειχθεί με τον λαό», αφήνοντας μόνον του έναν δυστυχή υφυπουργό Υγείας πάνω στην εξέδρα, ο οποίος άκουσε τα μύρια όσα κατά της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στη βάση του Μνημονίου.


ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ | 24-03-2012



Η ομάδα υποστήριξης και οι τεχνικοί του makeleio.gr δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι το ΜΑΚΕΛΕΙΟ πιστό στο ραντεβού του με τους Έλληνες πατριώτες... Όλη η δημοσιογραφική ομάδα μπροστά και πίσω απο τις κάμερες είναι αυτή την ώρα στις επάλξεις για να σας μεταφέρουν όλη την αλήθεια.... Απόψε σας αποκαλύπτουμε όλο το παρασκήνιο της απόπειρας "φίμωσης" της εκπομπής... Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, εμείς δεν θα προσκυνήσουμε κανέναν Τούρκογλου και κανέναν εθνοπροδότη!!!
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ και σήμερα κοντά σας από το makeleio.gr!!!

από stoxasmos-politikh

Γλέζος: Αιδώς Αργείοι...

thumb
«Οι φετινές εκδηλώσεις προς τιμή της Επανάστασης του 1821 χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, καταισχύνη και γελοιότητα», τόνισε σε δήλωσή του για την 25η Μαρτίου ο Μανώλης Γλέζος.
Παράλληλα ο κ. Γλέζος πρόσθεσε ότι την ημέρα της εθνικής επετείου «τουρκικό πολεμικό πλοίο παρήλασε ενώπιον της ελληνικής κυβέρνησης η οποία παρουσίαζε όπλα μυωπίας και...
 της ελληνικής πολιτείας η οποία παρουσίαζε όπλα αδιαφορίας».
«Έκπληκτος ο ελληνικός λαός, υποβασταζόμενος από τα ΜΑΤ και τις Ειδικές Δυνάμεις καταστολής, βοηθήθηκε να παραμείνει στα σπίτια του για να μην παραβρεθεί μπροστά στο επαναλαμβανόμενο αίσχος, να απονέμονται τιμές στην εξουσία και να προσβάλλονται με τον πιο αισχρό τρόπο τα μνημεία τα οποία συμβολίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού υπέρ της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Αιδώς Αργείοι» κατέληξε ο κ. Γλέζος.
 
πηγή: "Το Ποντίκι"
 

Οι μούντζες έφεραν αποβολές σε γυμνάσιο του Γαλατσίου

 

Αντιδρούν οι γονείς – Με κατάληψη απειλούν οι μαθητές

Στο 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου καταγράφηκε η πρώτη αντίδραση για μαθητές που προχώρησαν σε απρεπείς χειρονομίες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης, όπως συνέβη σε πολλές ακόμη περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Η διευθύντρια αποφάσισε να τιμωρήσει την συμπεριφορά τους με αποβολή από το σχολείο και την Τρίτη συνεδριάζει ο σύλλογος των διδασκόντων και ο σύλλογος Γονέων σχετικά με το θέμα.
Η κίνηση αυτή απόφαση προκάλεσε ήδη αντίδραση γονέων αλλά και πολλών διδασκόντων καθώς και συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.
Αντίστοιχη αντίδραση καταγράφεται και μεταξύ των υπόλοιπων μαθητών, που κατά πληροφορίες απείλησαν με άμεση κατάληψη του σχολείου, εάν τιμωρηθούν οι συμμαθητές τους.

πηγή: newsbeast.gr

από  filologos10

Αυτά τα παλικάρια θα θάψουν τους τροϊκανούς και τους δωσίλογους υπαλλήλους τους!



Δείτε στο 3:03 του βίντεο το φτύσιμο περήφανης της νεολαίας! 

από sibilla-gr-sibilla

Έκαναν μήνυση στον Παπακωνσταντίνου! [ΕΓΓΡΑΦΑ]


Καταγγελία στο planet-greece
Δύο γιατροί, από το Ηράκλειο Κρήτης, μήνυσαν τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου! Την μήνυση την κατέθεσαν το πρωί και αφορά για σοβαροτατες κατ΄εξακολουθηση κακουργηματικες πραξεις και φοροδιαφυγη Εκατομμυριων Ευρω του…
Β΄Παραθεριστικου Οικοδομικου Συνεταιρισμου Δασκαλων και Νηπιαγωγων Νομου Ηρακλειου, όπως ισχυρίζονται, “εις βαρος του Ελληνικου Δημοσιου και εις βαρος της περιουσιας μας! Ο Υπουργος παρ΄ολα αυτα υπεγραψε την παρασκευη 17-2-2012 την αποφαση εγκρισης της Μελετης Περιβαλλοντικων Επιπτωσεων ωστε να ξεκινησουν τα Εργα Υποδομης του ανωτερω Συνεταιρισμου στην ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ που παρανομα επηλθε στην κατοχη του”.
Διαβάστε ολόκληρη την μηνυση, όπως μας εστάλη στο planet-greece:




Αυτή την Κυριακή, τρέχουμε στη Μακεδονία

-“Έχεις όρεξη να κάνουμε ένα καλό, αν όχι για την ανθρωπότητα, έστω για τον κόσμο που ζούμε;” ήταν η ερώτηση μιας φίλης μια από τις προηγούμενες ημέρες…
-“Μπα, έχω πολύ τρέξιμο” ήταν η δική μου απάντηση, πάντα γαρνιρισμένη με 0,3% ειρωνείας, 1% καχυποψίας, ψήγματα αλήθειας και μεγάλη δόση αδράνειας!

-“Καλά κάνεις κι έχεις τρέξιμο, θα είσαι και προπονημένος! Σοβαρά μιλάω, πάμε να τρέξουμε την Κυριακή;” συνέχισε…
-”Τρέχουμε όλη τη βδομάδα και θες να τρέξουμε και την Κυριακή και περιμένεις να πιστέψω ότι μιλάς σοβαρά;;;” επανήρθα με το γνωστό μου μείγμα…
-”Για τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο Μεγας Αλέξανδρος λέω! Συμμετέχουν και έξι προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης! Η Φαίη Σκορδά, ο Άκης Πετρετζίκης, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Σοφία Γκόσιου, η Ελένη Τσολάκη και ο Πάνος Βλάχος!
-”Ε, αφού έχει έξι προσωπικότητες, τι να κάνω εγώ, την έβδομη…;
Λίγα λεπτά μετά αποφάσισα να αφήσω τις σαχλαμάρες και να ακούσω, καθώς o Αγώνας, εκτός από τρέξιμο (που με τρομάζει) έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς θα λάβει μερος και η Wind running team που θα συγκεντρώσει χρήματα για τοΕλληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο!

Διαφημίσεις σε αφίσες

 
Οι πιο δημιουργικές διαφημιστικές πινακίδες.....

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Το παραμύθι της δήθεν Γερμανικής βοήθειας...

Το παραμύθι για την δήθεν Γερμανική βοήθεια αφιερωμένο στους Έλληνες της Γερμανίας που τραβούν τα πάνδεινα τόσο καιρό...έτσι για να μην σας την λένε τα λαμόγια οι Γερμανοί παραμύθια...δείτε το 
από citypress-gr

Η εορτή του Ευαγγελισμού στο Maputo της Μοζαμβίκης...


τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (μιας και το ένα κλίτος του ελληνορθόδοξου Καθεδρικού του Μαπούτο είναι αφιερωμένο στη σημερινή εορτή) και η επέτειος της Εθνικής Παλιγενεσίας.
Κατά την Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ιωάννης, με την...
 ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου χειροθέτησε Αναγνώστη και Ιεροψάλτη τον κ. Βασίλειο Σπανούδη, μέλος της εν Μοζαμβίκη ελληνικής παροικίας, ο οποίος επί χρόνια τώρα υπηρετεί με σεμνότητα και φιλοτιμία τον ιερό ναό και τίμησε την Ερίτιμη Κυρία Μαρία Κασιμάτη γιά την πολύχρονη προσφαρά της στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία και η καθιερωμένη δοξολογία και ακολούθως διαβάστηκε το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής από την κ. Μαρίνα Τσιχλάκη, σύζυγο του αειμνήστου προξένου της Ελλάδος στην Μοζαμβίκη κ. Γεωργίου Τσιχλάκη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Παράσχος Σκολούδης, πρόεδρος του Συνδέσμου των Μοζαμβικανών Ελληνικής Καταγωγής. Κατά την ομιλία του ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης μετέφερε τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου για την Εθνική Εορτή και ευχαρίστησε τον παριστάμενο εκπρόσωπο της Μοζαμβικανικής Κυβέρνησης.
Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε εορτή από τους μαθητές του ελληνορθόδοξου σχολείου κατά την οποία έλαβε χώρα απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση κειμένων σχετικά με την Επανάσταση του 1821. Ακολούθησε δεξίωση, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών και μέλη της Ελληνικής παροικίας.

«Λευκή» γενοκτονία του ελληνικού λαού δείχνει η απογραφή του 2011

Κρύβουν τη μείωση του πληθυσμού της χώρας που σημειώνεται για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους. Σε καμία απογραφή ως τώρα μετά το 1828 δεν είχαμε μείωση, ούτε καν σ' αυτές που έγιναν το 1951 μετά την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο, το 1961 και το 1981 μετά τα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα.

 Αρθρο συνεργάτη του «Φόρουμ της Δραχμής»

«Λευκή» γενοκτονία, δηλαδή αναίμακτη - τουλάχιστον προς το παρόν - συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού, καθώς για πρώτη φορά, μετά την επανάσταση του 1821 και τη σύσταση του ελληνικού κράτους,  καταγράφεται μείωση του ελληνικού πληθυσμού.


Ποτέ άλλοτε σε απογραφή πληθυσμού, που είχε διεξαχθεί στο ελληνικό κράτος, ούτε σε αυτή που έγινε το 1951 μετά την γερμανική κατοχή του 1941-1944 και τον εμφύλιο πόλεμο του 1945-1949, δεν καταγράφηκε μείωση του πληθυσμού της χώρας.
Μείωση πληθυσμού της χώρας δεν καταγράφηκε ούτε στις απογραφές που έγιναν το 1961 και το 1981 μετά τα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα Ελλήνων εργατών προς το εξωτερικό.

Εγινε όμως τώρα, στην απογραφή του Μαϊου του 2011, τα πρώτα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στις 22 Ιουλίου 2011 και έκτοτε μαγειρεύονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ώστε να κρυφτεί αυτή η τραγική αλήθεια. Πρόκειται για την ίδια υπηρεσία, που με κυβερνητικές εντολές «μαγείρεψε» το δημόσιο έλλειμμα για να οδηγηθεί η χώρα σιδηροδέσμια στο μνημόνιο και να παραδοθεί ο λαός στους δημίους του. Είναι η ίδια υπηρεσία που μαγειρεύει και τα στοιχεία της ανεργίας εμφανίζοντάς την πολύ κάτω από την πραγματική.

Ολες οι απογραφές από το 1821 και μετά

Ειδικότερα, ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας, όπως αποτυπώθηκε στην απογραφή του 2011, ανέρχεται σε 10.787.690 μόνιμους κατοίκους, σημειώνοντας μείωση κατά 146.407 άτομα, σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή  του 2001. Ενδεικτικά ν' αναφέρουμε ότι το 1981 ήταν  9.739.589, το 1991 αυξήθηκε στα 10.258.364 για να φθάσει στα 10.934.097 το 2001 και να πέσει πλέον στους 10.787.690 κατοίκους.

Στον πίνακα που ακολουθεί ο οποίος προέρχεται από τα «Δημογραφικά Νέα» του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποτυπώνεται η διαχρονική εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας, όπως και τα αντίστοιχα μεταναστευτικά ρεύματα Ελλήνων στο εξωτερικό.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ποιόν θα ψήφιζε σήμερα ο Κολοκοτρώνης;

του Σωτήριου Καλαμίτση
 
Ο υπουργός Παιδείας  κ. Μπαμπινιώτης επικαλέσθηκε απόσπασμα από την ομιλία του Γέρου του Μοριά για να πείσει τον λαό ότι δεν πρέπει να αποδοκιμάσει τους πολιτικούς την 25ηΜαρτίου 2012. Διαβάζοντας το απόσπασμα εκείνο αναρωτήθηκα τί θα ψήφιζε άραγε ο Γέρος του Μοριά, αν ζούσε σήμερα. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια, αλλά σίγουρα ..
ο γέρος θα ψήφιζε το κόμμα που θα είχε πρόγραμμα εφικτό για να «ισάσει και στολίσει αυτόν τον τόπο» ως εξής:
               -  Κατάργηση της ουράς αναμονής στα ιατρεία και γραφεία του ΙΚΑ
               -  Κατάργηση κάθε εισφοράς υπέρ οιουδήποτε τρίτου από οιονδήποτε για οποιαδήποτε συναλλαγή
- Καταβολή σύνταξης εντός μηνός από την υποβολή των στοιχείων συνταξιοδότησης
               -  Κατάργηση των ράντζων στα νοσοκομεία
               -  Δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους Έλληνες.
               - Θέσπιση σταθερού φορολογικού συστήματος κατοχυρωμένου με συνταγματικές διατάξεις, ώστε να μην το αλλάζει ο κάθε Αλογοσκούφης ή Βενιζέλος κατά το δοκούν
               -  Κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και αντικατάστασή του με  θέσπιση ως αυτόφωρων των αδικημάτων των υπουργών και υφυπουργών όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με όποιον οφείλει φόρους, ΦΠΑ κ.λπ.
 

Ελληνικές διακρίσεις στην 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η Ελλάδα στην 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές Πανεπιστημίων της Νοτιανατολικής Ευρώπης, που διοργανώνεται από τη Μαθηματική Εταιρεία Ν. Α. Ευρώπης. Οκτώ Έλληνες φοιτητές κατέκτησαν τα εξής μετάλλια: 2 χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο.   
Ο διαγωνισμός διεξήχθη από 6 έως 9 Μαρτίου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας και σε αυτόν συμμετείχαν 24 ομάδες από χώρες με παράδοση στα Μαθηματικά και στους διεθνείς διαγωνισμούς. Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε η εξαμελής Ολυμπιακή Ομάδα, που αποτελούνταν από πέντε φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (EKΠA), ένα φοιτητή της σχολής Ηλεκτρολόγων του Ε. Μ. Πολυτεχνείου και μία τριμελή ομάδα, από δύο φοιτητές του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και έναν της Πληροφορικής του ιδίου Πανεπιστημίου.
Τα βραβεία που κατέκτησαν οι Έλληνες έχουν ως εξής:
Χρυσό μετάλλιο: Εσκενάζης Αλέξανδρος (Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Μπογιόκας Δημήτριος(Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ).
Αργυρό μετάλλιο: Τσουβαλάς Κωνσταντίνος (Πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Ζέμας Κωνσταντίνος (Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Παπάς Γεώργιος (Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Κωνσταντινίδης Στέλιος (Πρωτοετής φοιτητής ΣΥΜΜΥ ΕΜΠ) και Τσαρέας Αθανάσιος (Πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ).
Χάλκινο μετάλλιο: Αγγελής Εμμανουήλ (Πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής ΕΚΠΑ).
Αρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας ήταν ο επίκουρος καθηγητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ Ιάκωβος Ανδρουλιδάκης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ Τσουβαλάς Κωνσταντίνος έλαβε επιπλέον ειδική εύφημη μνεία, γιατί ήταν ο μοναδικός που έλυσε το πολύ δύσκολο τέταρτο θέμα του διαγωνισμού, δίνοντας μια πρωτότυπη λύση. Φέτος για πρώτη φορά απονεμήθηκαν βραβεία σε χώρες και Πανεπιστήμια. Η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση, τη δε πρώτη θέση, μεταξύ των Πανεπιστημίων, κατέλαβε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Επίσης αποφασίστηκε ο διαγωνισμός για το SEEMOUS 2013 να διεξαχθεί στην Ελλάδα.

πηγή: kathimerini.gr

από
filologos10

Ο Κρόγιας καταγγέλλει νοθεία στο ΠΑΣΟΚ...

Ο πρώην blogger του ΠΑΣΟΚ, Κρόγιας, καταγγέλλει στο twitter:
«5-5 τα ψηφοδέλτια στην Ροδόπη. Χωρίς φάκελλο και για άτομα που δεν είναι παρόντα. (Επώνυμη καταγγελία)»
Πανικόβλητοι νοθεύουν τις κάλπες για να...
δείξουν ότι έχουν συμμετοχή!

πηγή: http://www.tsantiri.gr/

από sibilla-gr-sibilla και press-gr

Απολαύστε τον Χάρρυ Κλυνν να περιγράφει τις εκλογές στο ΠαΣοΚ

pasok-nd21.jpg
“2.23 : Σύσκεψη αυτή τη στιγμή Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου για τα νούμερα
2.05 : Με πούλμαν πήγαν από το ΙΚΑ Καλλιθέας να ψηφίσουν
1.58: Ουρές στο εκλογικό τμήμα της Siemens
1.42: O Παπανδρέου έκανε σαρδάμ όταν ψήφισε και ψήφισε τον εαυτό του
12.50: Πάνε οι ηλικιωμένοι να ψηφίσουν, γιατί τους μετράει την πίεση προσωπικά ο Βενιζέλος
12.25 : Αυτή τη στιγμή ο μόνος που έχει ρευστότητα στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ
11.45: Πολύς κόσμος πάει να ψηφίσει. Τελικά αντί για κάλπες με τα 2 ευρώ, έχουν βάλει φρουτάκια και τρέχουν να παίξουν όλοι #pasok
11.20: Έκτακτο: Ο Παπουτσής έριξε δακρυγόνο στην κάλπη
10.48: Το χρήμα δεν κρύβεται τελικά. Ψήφισε ο Άκης και έδωσε 2 εκατομμύρια ευρώ
10.40: Ο Παπανδρέου προσερχόμενος να ψηφίσει ζήτησε δημοψήφισμα με θέμα 2 ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ
10.29: Στο ΟΑΚΑ το Ελ Κλάσικο και στο ΠΑΣΟΚ το Ελ Κλάσιμο
10.19: Το ‘πα και θα το κάνω. Θα πάω αργά , όπως τις λαϊκές, γιατί πιστεύω ότι θα ρίξουν τις τιμές από 2 ευρώ
10.15: Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ΠΑΣΟΚ. Ψήφισε πριν λίγο και ο Ιμπαγάσα
10.05: Έκτακτο: σφήνωσε ο Βενιζέλος στο παραβάν, κλήθηκε η Πυροσβεστική
10.01: Ο Παπανδρέου είναι στην Σκιάθο και θα ψηφίσει με τηλεδιάσκεψη
9.52: Πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην ψηφοφορία Χρυσοχοΐδη, που δεν μπορούσε να διαβάσει το λευκό
9.24: Το πρώτο έξιτ πολ:Βενιζέλος 18%, Μπένι 21,5%. Όλον ΠΑΣΟΚ 2,3%, Αρχίζουμε 23,4 %, Ξαφρίζουμε 100%, ΔΕΗ 357%, Δεν έκλεψα, δεν απαντώ 78%
8.53: Δεν ξέρω τι να ψηφίσω σήμερα. Γκόντζο για τη μετάδοση της Νόβα ή Γέμελο;
8.19: Σε όλα τα τμήματα υπάρχουν μηχανήματα ανίχνευσης γνησιότητας κερμάτων
8.02: Παρακαλούμε οι ψηφοφόροι να μην ξεχνάνε, ότι δεν χρειάζεται ταυτότητα στα εκλογικά τμήματα , αλλά λογαριασμός ΔΕΗ
7.58: Το εκλογικό τμήμα που ψηφίζω είναι ταβέρνα, λέγεται 5 ΑΔΕΛΦΙΑ , αλλά δεν έχει μέσa ούτε έναν πελάτη
7. 32 : Εγώ πάντως κέρδισα το 5χίλιαρο της Real News και πάω να ψηφίσω 2500 φορές
7.29: Έχω ρεπορτάζ. Μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ 28 ευρω
7.00 Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από της ανατολής μέχρι της δύσεως του ηλίου του ΠΑΣΟΚ “


πηγή: harryklynn.blogspot.com

από
olympia.gr

Πού αποσκοπεί ο δημοσκοπικός καταιγισμός;


Αρχίζουν να μας κατακλύζουν, σαν νεροποντή, οι δημοσκοπήσεις.
Οι δημοσκοπήσεις, όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές, είναι ένα από τα ισχυρά όπλα της προπαγανδιστικής βιομηχανίας του καθεστώτος, η «επιστήμη» της απόκρυψης και αλλοίωσης της πραγματικότητας, αλλά και της χειραγώγησης των εκλογέων.
Η ίδια η γλώσσα των δημοσκποπήσεων είναι η ιδιοτελής συρρίκνωση της κοινωνικής πραγματικότητας. Είναι μια γλώσσα που αποτελεί μέρος μιας γενικής τεχνικής φενακισμού, η οποία συνίσταται στη μεγαλύτερη δυνατή σχηματοποίηση της κοινωνικής αταξίας και πολυχρωμίας. Η γλώσσα δεν είναι ποτέ «αθώα».
Η γλώσσα αυτή αποξηραίνει την πραγματικότητα από τους ζωικούς χυμούς της, την αφυδατώνει από κάθε κοινωνική διεργασία και συλλογικό συναίσθημα, την τεμαχίζει σε αφηρημένες ηθικές αρχές και μέσα από αυτή τη διαίρεση απομονώνει εκείνο που θέλει να προβάλει. Συστατικό, συνεπώς, γνώρισμα αυτής της γλώσσας είναι η αντιεπιστημονική και αντιδραστική νοοτροπία του τεμαχισμού και της απλοποίηση του όλου: Το σκόρπισμα της ολότητας σε άτομα και του ατόμου σε ουσίες.


Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μποϊκοτάζ του εκλογικού νόμου μέσω της …ψήφου! (ή τι κάνουμε στις εκλογές)

Το εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα περιλαμβάνει μια σειρά από νομικίστικες δικλείδες, που καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας, στον πολύ περιορισμένο βαθμό που, εξ αρχής, η δημοκρατία θα μπορούσε να φορέσει το καπέλο της αντιπροσώπευσης. Φαινομενικά, η σημαντικότερη είναι η αρχή της ενισχυμένης αναλογικής, η οποία δίνει πλεονέκτημα σε ένα κόμμα όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό που παίρνει επί των έγκυρων ψήφων –δηλαδή, κάτι σαν καπιταλισμός με τις ψήφους! Με την πρόφαση της εύνοιας ισχυρών κυβερνήσεων για χάρη της πολιτικής σταθερότητας, υφαρπάζεται από τα μικρότερα κόμματα ποσοστό τόσο μεγαλύτερο όσο μικρότερο είναι το κόμμα.

Ειδικά στις μέρες μας, η αποθέωση του καπελώματος της έννοιας της δημοκρατίας, προέρχεται από την “λεπτομέρεια” της αναφοράς στις έγκυρες ψήφους. Έτσι, σε οποιονδήποτε έχει νιώσει ότι... δεν αντιπροσωπεύεται από τα δύο μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, έχει φτάσει η πληροφορία ότι “τα λευκά πάνε στο πρώτο κόμμα”.

Αυτή η φράση είναι εξαιρετικά ανακριβής και υποτιμητική του πραγματικού μεγέθους του προβλήματος.


WIKILEAKS: Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ - ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ

Ασκήσεις επι χάρτου για σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας φαίνεται ότι έκανε ο οίκος Moody's και το ινστιτούτο Stratfor μερικούς μήνες πριν το πρώτο Μνημόνιο, αποκαλύπτει έγγραφο των Wikileaks. Απο την αλληλογραφία τους προκύπτει ότι η Ελλάδα υπήρξε το «πειραματόζωο» της Ευρώπης για να συμμορφωθούν οι «απείθαρχοι» του Νότου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» που δημοσιεύουν τα εμπιστευτικά έγγραφα που διέρευσαν, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το πακέτο δεν θα έλυνε το πρόβλημα της χώρας, ενώ πίστευαν ότι η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο για να δοθεί το μήνυμα στις απείθαρχες χώρες του Νότου.


Μάλιστα, όταν στις 12 Ιανουαρίου του 2010 η Κομισιόν άσκησε κριτική για τα αναξιόπιστα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας οδηγώντας σε εκτόξευση τα spreads, αναλυτής της εταιρείας σημείωνε πως «το να αποκαλείς ανοησίες τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδα είναι ένας πολύ φτηνός τρόπος να κατεβάσεις τις τιμές των ομολόγων και να ασκήσεις πίεση για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα».


Φόβος μετάδοσης της κρίσης


Κεντρικό θέμα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ήταν το ενδεχόμενο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης και σε άλλες χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα. Στο τέλος Ιανουαρίου άλλος αναλυτής τασσόταν υπέρ διάσωσης της Ελλάδας, διαφορετικά προέβλεπε ότι το πρόβλημα θα μεταδιδόταν στην Πορτογαλία και γρήγορα στις ισχυρές οικονομίες. Ωστόσο, αναφέροντας συνομιλία του με Έλληνα πληροφοριοδότη έγραφε ότι δεν αποκλειόταν η Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.


Νέα τάξη πραγμάτων! Οι κερδοσκόποι και οι δημιουργοί.


Μπορούμε να δούμε πλέον ότι τα επόμενα σκληρά μνημονιακά χρόνια θασχηματιστούν στην Ελλάδα και αλλού δυο κόσμοι ή δυο στρατόπεδα, οι οποίοι θα παλέψουν σκληρά σε μια μάχη η έκβαση της  οποίας που θα καθορίσει της πορεία της χώρας  και της Ευρώπης για πολλές δεκαετίες. Μιλώ για μια ολάκερη νέα τάξη πραγμάτων.
Στην Ευρώπη ήδη κυριαρχεί οικονομικός εθνικισμός (Οικονομικό Πατριωτισμότον αποκαλέσαμε το 2008) που οδηγεί τα κράτη στο να αναζητούν την ελάχιστη δυνατή εμπλοκή στην κρίση στην Ελλάδα και στον νότο της Ευρωζώνης. Οδηγεί τα κράτη και της κοινωνίες στην αυτοπροστασία και στην απεμπλοκή από την κρίση πάση θυσία, ακόμη και σε βάρος της  ευρωπαϊκής ιδέας.
Γράφαμε το 2008 για τον Οικονομικό Πατριωτισμό : Οικονομικός πατριωτισμός ετοιμάζεται να παρασύρει πολυεθνικούς φορείς, οργανώσεις και χώρες που έχασαν την παραγωγική τους βάση και ειδικότερα την πρωτογενή οικονομία τους.
Ο Οικονομικός πατριωτισμούς που θα ορίσει τις λύσεις που θα εφαρμοστούν τοπικά και θα απαντούν στα τοπικά προβλήματα.
Για εμάς, τους πολίτες της ΕΕ θα τεθεί το ερώτημα της πατρίδας. Πιο απλά θα αναρωτηθούμε εάν τελικά η ΕΕ μπορεί να είναι η πατρίδα μας από την οποία περιμένουμε στήριξη ή το εθνικό κράτος είναι ακόμη κυρίαρχο οπότε και θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και δεν νομίζω ότι υπάρχουν αμφιβολίες για τι απάντηση θα πάρουμε.


Η Ελληνική τραγωδία! Tι συμβαίνει με τα CDS...

Γράφει ο Δευκαλίων

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για την υλοποίηση του PSI+ από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και την ενεργοποίηση (με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου) των ρητρών συλλογικής δράσης (cac’ s) είχαμε εξελίξεις από τον ISDA.
Συγκεκριμένα ο ISDA ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ 9 Μαρτίου ότι θεωρεί την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (cac’ s) για τα ομόλογα που διέπονται από Ελληνικό Δίκαιο ως πιστωτικό γεγονός (Credit Event).
Ας δούμε κατ’ αρχήν ποια ήταν η κατάσταση πριν από αυτή την ανακοίνωση του ISDA: ....
 

Φωτογραφίες από το γιαούρτωμα του Βενιζέλου

Το γιαούρτωμα έγινε εθνικό μας σπορ. Ούτε ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, γλίτωσε το γιαούρτωμα. Δείτε τι φωτογραφίες:
Συνταξιούχος, που ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ στο Φάληρο, γιαούρτωσε τον κ.Βενιζέλο, πριν λίγο, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ισχυρίστηκε ότι το έκανε επειδή του έκοψαν τη σύνταξη, ενώ οι άντρες της ασφάλειας τον πέταξαν αμέσως έξω, κάνοντας λόγο για "προβληματικό" άτομο.


από taxalia

-----------------------------
NewNeuromancer: Προβληματικό δεν ήταν το άτομο που πέταξε τα γιαούρτια, αλλά τα κομματόσκυλα που χειροκροτούν τους μαλάκες τους πολιτικούς που κατέστρεψαν τη χώρα!

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

WELCOME MAD MAX ...

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

@Έτσι είναι, οι «εχθροί του λαού» είναι εκείνοι που αποφασίζουν για το όνομα με το οποίο θα βαφτίσουν τον λαό… «Κυρίαχος λαός» που ανάλογα με τα συμφέροντα των «νονών» μεταβάλλεται σε «αναρχούμενο όχλο», σε «άσχημο λαό», σε «φασιστικό κίνδυνο», «κανίβαλο λαό» κλπ… κλπ… Ε, ρε καθίκια «λαός τιμωρός» που σας χρειάζεται…
@ Μπήκαμε στη ρότα της Αργεντίνικης διαδρομής. Σήμερα με σταμάτησαν στην πλατεία Αριστοτέλους δυο καλοντυμένες κυρίες και μου ζήτησαν «κάτι για να φάνε!»…

@ Καλά εκεί στην τηλεόραση δεν έχουν καζανάκια; Τα σκατά μας έπνιξαν!...
@ Τζίμης Πανούσης:«Μην πετάτε γιαούρτια στον Γιώργο, τα μαζεύει και τα πουλάει…»
@ «Κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ακινήτων και καταθέσεων ακόμα και για 300 ευρώ!» Επί τη ευκαιρία θέλω να συγχαρώ τον αρχηγό της ΝΔ Α. Σαμαρά που «πάλεψε σκληρά» για να επιτύχει το επίτευγμα αυτό. Παράθυρο δεν έχει το γραφείο σου Α, Σαμαρά να το ανοίξεις και να φουντάρεις; Εκτός και αν είσαι αποφασισμένος να αντέξεις το «κράξιμο» και όχι μόνο, που σου ετοιμάζουν τα «κορόιδα» οι Έλληνες.
@@ Περνάς έξω από τη Βουλή και βρωμάει σκατίλα... Μη γυρνάτε γύρω-γύρω από τον βόθρο, ταπώστε τον.
@ Όταν δεν υπάρχει ελπίδα με την πρώτη στιγμή δεν υπάρχει και με την τελευταία...
@ Σπάει κάθε ρεκόρ η ανεργία – Στο 21% το Δεκέμβριο! Φανταστείτε τώρα να μην είχε «παλέψει» ο Α. Σαμαράς, στο 50% θα είχε φτάσει η ανεργία! Δόξα τω Θεώ…
@ Ευρωπαϊκη Ένωση! Σαρκοζί και Άγγελα Μέρκελ. Ένα αρχίδι και ένα μύδι...
@ Δεν καταλαβαίνω κανένα καθίκι... και κανένα καθίκι δε με καταλαβαίνει…
@ Γ. Πρετεντέρης: «Για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο υπουργός Οικονομικών έχει επιλέξει ως ενδεδειγμένη μέθοδο διακυβέρνησης όχι την πειθώ, αλλά τη φοβέρα» Τώρα την ανακάλυψε τη φοβέρα ρε Γιάννη; Με την φοβέρα και τον εκβιασμό ζήσαμε τα δυο αυτά πέτρινα χρόνια… Με μια φοβέρα κι έναν εκβιασμό που άρχιζε από τα γραφεία των κυβερνητικών στελεχών και τελείωνε στα δελτία των καναλιών σας… Στο σπίτι του κρεμασμένου Γιάννη, δε μιλάνε για σχοινί…
@ Ετοιμαστείτε ο Mad Max έρχεται…

από citypress-gr

Επιμένει η Ζ.Γεωργαντά στα περί διόγκωσης του ελλείματος...

Επέμεινε η Ζωή Γεωργαντά κατά τη σημερινή της κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή στα περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ φέρεται να επέμεινε στην εκτίμησή της ότι το έλλειμμα δεν ξεπερνούσε το 12,5% και ότι ο κ. Γεωργίου ακολούθησε...
την αυστηρότερη δυνατή μεθοδολογία καταγραφής του από τις εναλλακτικές που υπήρχαν και προβλέπει ο κανονισμός της Eurostat θεωρώντας την ως υποχρεωτική.

Εκτίμησε ακόμη ότι δεν θα είχε κριθεί αναγκαία η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, αν το έλλειμμα -ακόμα και με την καταγραφή του σε επίπεδο 13,6%, (όπως είχε γίνει πριν τον ορισμό του κου Γεωργίου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ)- ήταν το 2010 μονοψήφιο με τη μείωσή του κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Η κ. Γεωργαντά άφησε σαφείς αιχμές και κατά πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ήταν «η άπειρα ή ανίκανα, ή μπορεί κάποιοι και να ωφελήθηκαν».
 
από citypress-gr

ΑΓΓΛΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

GREEK CRISIS GROUND ZER0
 
 
Αγγλικό ντοκυμαντέρ για την κρίση στην Ελλάδα.
Εμφανίζονται αρκετοί δικοί μας όπως ο Δ. Καραμήτσας και ο Γ. Κλειδαράς (τότε).
Εξαιρετικά ενδιαφέρον. 
 
πηγή: Λαϊκό Κίνημα

από
enomenoiblogers 

Αύριο στη 1 το μεσημέρι παραιτείται ο Βενιζέλος

Μόνο στο taxalia
 
Αύριο στη 1μμ, κατά 99,9% θα ανακοινώσει την παραίτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, για να ασχοληθεί επιτέλους απερίσπαστος με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Όχι, για να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές (αυτό είναι τελειωμένο, θα τις κερδίσει με γκολ απ΄τα αποδυτήρια), αλλά για να...
αναστήσει το πεθαμένο σήμερα ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το στοίχημα του Βαγγέλη, μετά τη σημερινή αίσια κατάληξη του PSI, που έκλεισε με τεράστια συμμετοχή των ιδιωτών.
 -----------------------------------------------
NewNeuromancer: Τα γκολ μπορεί να γίνουν κι αυτογκόλ. Δεδομένο είναι ότι τον "ηγέτη" θα τον επιλέξει η παράγκα...

από taxalia

ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ 68 ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ!!!

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του διευθυντή στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς να αποβάλλει 68 μαθητές επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού της περιοχής.
Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς ζητά την άμεση ανάκληση των αποφάσεων και τη διατύπωση δημόσιας συγγνώμης του διευθυντή προς τους μαθητές.
"Τη στιγμή που απειλείται η ζωή μας και υποβαθμίζεται η ποιότητα της, είναι άκρως αντιπαιδαγωγικό να εγκαλούνται μαθητές λυκείου, γιατί την υπερασπίζονται.

Εξάλλου, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν πρέπει να περιορίζεται στα στενά πλαίσια του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να δημιουργούν ελεύθερους, ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους", επισημαίνεται.


Όσα συνέβησαν στην Ρόδο είναι το πρελούδιο της 25ης Μαρτίου

“Το αίμα αυτού εφ’ημάς και επί των τέκνων ημών…”

Όσα έγιναν χθες στην Ρόδο είναι λίγο πολύ γνωστά. Έξαλλοι οι πολίτες έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και επιτέθηκαν στους πολιτικούς που παρακολουθούσαν, την παρέλαση για την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Εκτοξεύτηκαν γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, η παρέλαση διακόπηκε και οι πολιτικοί φυγαδεύτηκαν  από την εξέδρα των επισήμων.
Λίγοι μπορούν πλέον να αμφιβάλλουν ότι όσα συνέβησαν χθες είναι απλώς το προίμιο αυτών που θα συμβούν στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου που πλησιάζει.


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γιορτάζοντας την «Ημέρα της γυναίκας»

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ   
Την «ημέρα της γυναίκας» (εξαιρώντας την «Ημέρα της Μητέρας» και την κατά το μισό γυναικεία γιορτή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου) την γιορτάζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο στις  8η Μαρτίου.
Μετά από κάποιες πολύ επιτυχημένες δραστηριότητες σε Παγκόσμιο Επίπεδο με επίκεντρο την γυναίκα το 1975, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κάλεσε τα Έθνη μέλη του Οργανισμού το 1977 να καθιερώσουν την 8η Μαρτίου σε ετήσια βάση ως Ημέρα απότισης φόρου τιμής στις γυναίκες όλης της γης. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι όλα άρχισαν μετά την μεγαλειώδη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ των εργαζομένων γυναικών στην Νέα Υόρκη το 1907. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι όλα ξεκίνησαν στις 19 Μαρτίου 1911 όταν έγιναν μαζικές γυναικείες εκδηλώσεις ταυτόχρονα σε 4 χώρες της Ευρώπης, την Αυστρία, την Γερμανία, την Δανία και την Ελβετία….



Ανασχηματισμός. Ποιοί είναι οι νέοι Υπουργοί

Το Υπουργείο ΠΡΟστασίας ΠΟλίτη, αναλαμβάνει ένας παλιός γνώριμός του, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με υφυπουργό τον Ελευθέριο Οικονόμου, μέχρι πρότινος Γ.Γ. του Υπουργείου και νωρίτερα, Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, μετακινείται η...
Άννα Διαμαντοπούλου, που αποχαιρετά το υπουργείο Παιδείας, το οποίο αναλαμβάνει ο κ.Γιώργος Μπαμπινιώτης.


Ο νέος Υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης
από taxalia

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τό τέλος καί τῶν οἰκονομολόγων



Ἀπό την  Χαρίκλεια

Στούς τελευταίους δύο αἰῶνες  ἡ ἀνθρωπότητα ζεῖ κάτω ἀπό τήν ἀπόλυτη δεσποτεία οἰκονομικῶν συστημάτων πού ἐμφανίσθηκαν σάν ἀπόρροια τῆς βιομηχανικῆς ἐπαναστάσεως.
Πρῶτα ὁ καπιταλισμός τοῦ Adam Smith (18ος αἰ.) καί ἀργότερα ὁ κομμουνισμός τοῦ  Karl Marx (19ος αἰ.).
Τά δύο αὐτά συστήματα εἶχαν σά ἀποτέλεσμα τήν καταδυνάστευση ὁλοκλήρων λαῶν καί τήν πρόκληση παγκοσμίων πολέμων ἀλλά καί συνεχῶν περιφερειακῶν συρράξεων.
Κατά τό δεύτερο ἤμισυ τοῦ 20οῦ  αἰῶνα ἡ οἰκονομικές ἐπιστῆμες ἔφθασαν στό ἀπόγειό τους. Σχεδόν δέν μιλούσαμε γιά τίποτε ἄλλο.
Οἱ οἰκονομολόγοι, ἀπό βοηθητικοί παράγοντες τῆς ἀναπτυξιακῆς ἐπιστήμης ἔγιναν οἱ ἀπόλυτοι ἐξουσιαστές.
Γιά ὅσους γνώριζαν τί σημαίνει ἀνάπτυξη σέ μιά Χώρα μέ βάση τήν κοινωνική της διάσταση, ἤξεραν ὅτι ὅλη αὐτή ἡ φούσκα, μέ τούς ἐλλιπεῖς μορφωτικά καί κοινωνικά οἰκονομολόγους,  κάποια στιγμή θά ἔσκαγε.
Ἔτσι λοιπόν ὡραῖα καί καλά φθάσαμε στίς μέρες μας να ζοῦμε τόν ἀπόλυτο παραλογισμό τῶν λεγομένων οἰκονομολόγων.
Ἡ περίπτωσή μας ὡς Χώρα εἶναι ἀξιοσημείωτη.
Ἀπό τό 1981 εἴχαμε πρωθυπουργό (Ἀ. Παπανδρέου) ἕναν οἰκονομολόγο γνωστοῦ πανεπιστημίου τῆς Ἀμερικῆς.Καί τά ἔκανε θάλασσα.
Ἀργότερα εἴχαμε πρωθυπουργό (Κ. Σημίτη), οἰκονομολόγο ἀπό τήν Ἀγγλία καί τά ἔκανε ἐπίσης θάλασσα. Καί πολλοί ἄλλοι.
Ἀλλά ἐκτός ἀπό τούς ἐγχωρίους φωστῆρες ζοῦμε καί τήν ἀπόλυτη σύγχυση τῶν κύκλων τῆς Εὐρώπης ἡ ὁποία  δημιουργήθηκε, ὡς γνωστόν,  ὡς οἰκονομική Ἕνωση. Καί τήν στιγμή αὐτή ὅλες οἱ χῶρες τῆς Εὐρωζώνης ἔχουνε οἰκονομικά προβλήματα καί χρέη. Τουτέστιν   ἡ ἀπόλυτη ἀποτυχία στόν οἰκονομικό τομέα.
Καί ἐρωτᾶται : ΓΙΑΤΙ; Τόσο ἄσχετοι εἶναι ὅλοι αὐτοί οἱ ἐγκέφαλοι τῶν Βρυξελλῶν;
Ὅπως φαίνεται ΕΙΝΑΙ  ἄσχετοι ἐκτός ἀπό  δοῦλοι διαφόρων καταστάσεων.
Ζοῦμε λοιπόν καί τό τέλος τῶν οἰκονομολόγων καί τῆς περίφημης αὐτῆς οἰκονομολογικῆς ἐπιστήμης, τῆς φούσκας αὐτῆς πού καταρρέει μέ πάταγο. Καί πού κατέστρεψε λαούς καί λαούς.
Δόξα σοι ὁ Θεός. Ἐπί τέλους.Ἴσως μιά καινούργια μέρα ξημερώνει.
Διότι «Οὔκ ἐπ’ ἄρτῳ μόνο ζήσεται ἄνθρωπος».
Καί ἐλπίζω κάποια στιγμή νά πάψουμε νά βλέπουμε αὐτό τό ἀκαλαίσθητο θέαμα, κυρίες καί κυρίους παρωχημένης ἠλικίας νά ἀλληλοασπάζονται ἀενάως,  στίς Βρυξέλλες. Προφανῶς δέν ἔχουν τίποτε ἄλλο νά κάνουν. Μιά καί τά οἰκονομικά προβλήματα τά ρίξανε στόν κόκκορα.

από olympia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...