Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία για τη σχολή τυφλών

ΠΡΟΣ
Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Επιθεωρητές, Νομάρχη, Υπουργό Υγείας, Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών
Πανελλήνια Ενωση Τυφλών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Κύριοι
Η Σχολή Τυφλών είναι το Ιδρυμα που ανδρώθηκα εγω και άλλοι τυφλοι ,και είναι ένα από τα ...
σημαντικοτερα Ιδρύματα της Ελλάδας. Σήμερα όμως η Σχολη Τυφλων κινδυνεύει να κλείσει. Εδώ και ένα χρόνο υπάρχουν πολλα προβλήματα που γινονται μεγαλυτερα .
Χρήματα δεν υπάρχουν, οι μαθητες δεν μπορουν να πανε στα μαθήματα με τα σχολικά λεωφορεία, η κουζινα μαγειρευει τα ιδια πραγματα γιατι δεν εχει πολλα λαχανικά ,κρεατα και φρούτα , και δεν μπορουμε να φάμε όσοι τρώγαμε εδώ και χρονια. Για μήνες δούλευαν λίγοι άνθρωποι γιατι οι εργαζομενοι ήταν απληρωτοι.
Και πάλι όμως δεν λύθηκε κανενα προβλημα.
Τοκαλοκαιρι ήρθε καινουριος προεδρος που τον στηρίξαμε αλλά το μόνο που εκανε ήταν να προσλάβει καινουρια διευθύντρια, η οποία δεν ηξερε τιποτα από Ιδρύματα και την οποια ήξερε καλα ο πρόεδρος αφου κάνανε μαζι εργασίες και συνέδρια, όπως φαινεται στο ιντερνετ.Η διευθυντρια αυτή προσλήφθηκε, ενώ οι υπουργοί λενε ότι προσλήψεις δεν γινονται πουθενά,παίρνει 1.900 ευρω το μηνα καθαρα ενώ χρηματα για την κουζινα, για χαρτια υγείας στο οικοτροφειο και για τηλεφωνα δεν υπαρχουν. Αν παθει κάποιο παιδι κάτι το βράδυ θα πρέπει να τηλεφωνησει στο 166 από το κινητο του.Και η προσληψη εγινε σε χρονο ρεκορ ενώ οι εργαζομενοι ηταν σε επισχεση εγασιας γιατι ηταν 10 μηνες απληρωτοι.
Και δεν φθάνει αυτό, ο προεδρος και τα καινουρια μελη μιλούνε για ξεπούλημα της περιουσίας των τυφλών για νάρθουν χρηματα στη Σχολή και να πληρώσουν τροφεία οι τυφλοί που μένουν μέσα. Τόσα χρόνια η Σχολή Τυφλών παίρνει ενοίκια από την περιουσια της για να μπορεσει να λειτουργήσει, τι άλλαξε τώρα;Η περιουσια είναι των τυφλών. Που έβρισκαν λεφτά οι παλιοτεροι και τωρα δεν υπάρχουν;Που είναι οι επιθεωρητές; Ας έρθουν να δουν τις δυσκολίες, τις βασικές ελλείψεις που υπάρχουν κι ας μας πουν πως θα λειτουργήσει σωστά επιτέλους αυτός ο χώρος που για μας είναι το σπίτι μας.Μήπως φτάνει η νεα διευθύντρια και το σκυλί της που λερώνει την αυλή ή μήπως θα βοηθήσουν υδραυλικοί που πληρώθηκαν πολλά λεφτά από τη σχολη παλια και διώχθηκαν για αυτό το λόγο; Ποιος τους ξανάφερε στη σχολή; Εμεις που μεγαλώσαμε εδώ θα καταγγέλουμε πάντα ότι στραβό συμβαίνει και ζητούμε να επέμβετε ώστε να μην χειροτερέψουν τα πράγματα και κλείσει η σχολή.

από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...