Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Παραμύθια η σύλληψη hackers για το αρχείο της ελληνικής showbiz

Τις τελευταίες ώρες διακινείται η πληροφορία ότι συνελήφθη ο διαχειριστής της ιστοσελίδας plunder.com στην οποία ανέβασαν οι χάκερς "Hack 4 Fame" (ή crackers όπως σωστά λέει ο newromancer), επειδή δεν έδωσε τα στοιχεία του ανθρώπου, που ανέβασε το αρχείο.


Να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις:

1. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για "χάκεμα" σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά για φυσική υποκλοπή ή διαρροή διαφόρων εγγράφων. Κάποιος/α εκνευρισμένος/η απλά έδωσε διάφορα έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή (jpg, pdf). Δεν πρόκειται για hacking με την έννοια της εισβολής σε Η/Υ τρίτων χωρίς άδεια.

2. Το αρχείο δεν έχει ιούς.

3. Η εταιρεία και οι θιγόμενοι -κατά τη γνώμη μας- δεν έχουν καμιά νομική βάση δίωξης. Τέτοια "ντοκουμέντα" δημοσιέυονται κατά κόρον στις εφημερίδες! Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ π.χ. έχει δημοσιεύσει χιλιάδες τέτοια "αποκαλυπτικά" έγγραφα. Είναι μέρος της δημοσιογραφίας. Σιγά τον πολυέλαιο..... Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να έχουν κλείσει όλες οι εφημερίδες !

Ένα συμβόλαιο που κατατίθεται στην ΕΠΟ, στη SUPERLEAGUE, στην εφορία κ.λ.π. δεν είναι "απόρρητο προσωπικό δεδομένο" που προστατεύεται. Εκτός αν δεν έχουν δοθεί στην εφορία, οπότε ο καταγγέλων έχει μάλλον μεγαλύτερο πρόβλημα!

Οι δε, φωτογραφίες που περιείχε το αρχείο έχουν ληφθεί ολοφάνερα με τη συγκατάθεση των "επωνύμων". Τι πρέπει να γίνει με τους paparazzi τότε;

από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...