Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Τρεμόπουλος: «Οι Πράσινοι τάσσονται υπέρ των συνομιλιών για το Κυπριακό»

Δηλώσεις τουΈλληνα ευρωβουλευτή των Πρασίνων.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, που βρίσκεται στην Κύπρο για το συνέδριο των αποδήμων, χαρακτήρισε άδικη την κριτική που ασκείται εναντίον του Κόμματος των Ευρωπαίων Πρασίνων για τη στάση τους στο Κυπριακό.

Ο κ. Τρεμόπουλος, που απαντούσε σε ερώτηση για την υιοθέτηση τουρκικών θέσεων στο Κυπριακό από το Κόμμα των Πρασίνων, δήλωσε ότι «οι Πράσινοι τάσσονται υπέρ της διαδικασίας των συνομιλιών για το Κυπριακό, με αξιοποίηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και άνοιγμα προς την Ανατολική Μεσόγειο και τις αραβικές χώρες και όχι με εγκλωβισμό -κατά την έκφρασή του- στους δυτικούς συμμάχους».

Είπε ακόμη ότι «η Αθήνα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το σύνθημα η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει».

«Επιμένουμε σε μια προοπτική χωρίς παρωπίδες, για μια πράσινη Κύπρο πέρα από την πράσινη γραμμή, με πρώτα από όλα μια πράσινη Αμμόχωστο, όπου υπάρχει δυνατότητα να δοθούν λύσεις αμέσως και με ρεαλισμό, που να ξεπερνούν τον ανθρώπινο πόνο, το αίμα και τη σύγκρουση του παρελθόντος», είπε ο κ. Τρεμόπουλος.

από kathimerini.gr, το κείμενο εδώ

η φωτοσύνθεση είναι από το ιστολόγιο klassikoperiptosi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...