Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Αναγνωρίστηκε η Ποντιακή Γενοκτονία από την ολομέλεια της Πολιτειακής βουλής της Νότιας Αυστραλίας


Στις 30 Απριλίου 2009, η ολομέλεια της πολιτειακής βουλής της Νότιας Αυστραλίας, έγραψε ιστορία. Με ομόφωνη απόφασή της, που την υπερψήφισαν, τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η αντιπολίτευση, αναγνώρισε, με τον πλέον σαφή, κατηγορηματικό, επίσημο και αρμόζοντα τρόπο, μια μεγάλη αλήθεια, μια πραγματικότητα, ένα τεράστιο γεγονός και προτείνει στην Ομοσπονδιακή βουλή της Αυστραλίας, να κάνει το ίδιο.

Αναγνώρισε ότι, έγινε το στυγερό, απερίγραπτο σε βαρβαρότητα και μέγεθος έγκλημα, της Γενοκτονίας, που θύματά της ήταν οι Έλληνες του Πόντου, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι και όλες οι άλλες Χριστιανικές μειονότητες που ζούσαν στην περιοχή της τότε Ανατολίας, από τους Νεότουρκους Οθωμανούς, ηγέτης των οποίων ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, που ήταν και ο εμπνευστής, οργανωτής και εκτελεστής αυτού του σατανικού σχεδίου, που όταν ολοκληρώθηκε, αφού στοίχισε τις ζωές πάνω από 2.000.000, αθώων θυμάτων και ακόμη περισσότερων που βίαια, βάρβαρα και καταναγκαστικά ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Ο εισηγητής της διακήρυξης, Υπουργός Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Νότιας Αυστραλίας, κ. Μάικλ Άτκινσον, περιέγραψε με κρυστάλλινη διαύγεια και γλαφυρότητα, σε προηγούμενη ομιλία του, σε εκδήλωση της Ποντιακής Αδελφότητας της Νότιας Αυστραλίας, όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος, μετά από ένα πύρινο λόγο του κατέληξε λέγοντας: «Οι εθνικιστές Τούρκοι, καθοδηγούμενοι από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ και τους εξαγριωμένους οπαδούς τους, άρχισαν να τους καταδιώκουν με ξυλοδαρμούς, δολοφονίες, πορείες και καταναγκαστικά έργα, με βιασμούς, κλοπές των περιουσιών τους, βασανισμούς και βίαιες απελάσεις».

Ο Υπουργός Άτκινσον, την 19η Μαΐου 2009, θα τιμήσει με την παρουσία του, ως κύριος ομιλητής στην μαζική συγκέντρωση που οργανώνει κάθε χρόνο η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ του ΓΙΩΡΓΟΥ Σ.ΙΑΚΩΒΙΔΗ στο pontos.gr

ΠΗΓΗ: Pontos.gr

ανάρτηση από eptalofos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...