Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Άρθρο για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής

Από την Έλενα Καλέα, φοιτήτρια Νομικής Α.Π.Θ.
Divide et impere
 
Από τα αρχαία χρόνια, πάγια τακτική κάθε κατακτητή που επιζητούσε να κυριεύσει έναν λαό, ήταν να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στο πλήθος, με σκοπό την αποδυνάμωση της μάζας και...
την εξάλειψη κάθε πιθανότητας εξέγερσης. Εδώ και αρκετά χρόνια, με έμφαση στα τρία τελευταία, η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» εφαρμόζεται με ανησυχητικά αποτελέσματα στα χωριά της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, των οποίων οι κάτοικοι έχουν διχαστεί σε υπέρμαχους της εξόρυξης χρυσού και σε επίμονους αρνητές της.


Μηνυτήρια αναφορά Καπερνάρου μετά το ρεπορτάζ της Real News


Μηνυτήρια αναφορά Καπερνάρου μετά το ρεπορτάζ της Real News

Με αφορμή δημοσίευμα της Real News που υπογράφει ο Κώστας Χαρδαβέλας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Bασίλης Καπερνάρος κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Διαβάστε την μηνυτήρια αναφορά

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΝΙΚΟΥ ΤΖΙΑΝΗ

«Εύχομαι το αίμα μου να γίνει ποτάμι και να σας πνίξει»
«Εύχομαι το αίμα μου να γίνει ποτάμι και να σας πνίξει»
Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Λένε πως ο δημοσιογράφος πρέπει να αφήνει το συναίσθημα στην άκρη. Να καταγράφει ψυχρά τα γεγονότα έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί μόνος του να βγάζει συμπεράσματα. Πολλές φορές όμως η ίδια η ζωή είναι αυτή που προκαλεί για ανατροπή κανόνων και δεδομένων.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013. Ώρα 8 το πρωί. Ένας 41χρονος άντρας δίνει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε με την γυναίκα του. Η συνοικία της Νεάπολης στη Λάρισα συγκλονίζεται, η είδηση διαδίδεται σε ολόκληρη την πόλη και όπως γίνεται συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις η παραφιλολογία παίρνει τα σκήπτρα από την πραγματικότητα.

Ο Νίκος Τζιανής, άνθρωπος χαμηλών τόνων, κρατούσε καλά κρυμμένες τις ευαισθησίες του. Τις αγωνίες και το πάθος του τις έβγαζε το τελευταίο διάστημα μέσα από το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής του νομού Λάρισας. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί πως ο άνθρωπος αυτός θα έδινε με τον τρόπο αυτό τέλος στη ζωή του.

Η larissanet.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το συγκλονιστικό σημείωμα που έγραψε ο Νίκος Τζιανής λίγες ώρες πριν πηδήξει στο κενό. Ένα κείμενο που συγκλονίζει, μια πραγματική γροθιά στο στομάχι, ένα ακριβές αποτύπωμα της ψυχολογίας χιλιάδων πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια να συνθλίβεται.

Ο Νίκος Τζιανής το «αφιερώνει» σε όλους όσους «το έφεραν στο σημείο αυτό». «Δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια από ντροπή», γράφει στο σημείωμά του και εύχεται το αίμα του να «γίνει ποτάμι που θα πνίξει» όλους όσους έφεραν τον ελληνικό λαό σ’ αυτή την κατάσταση. Καλεί επίσης όλους του Έλληνες να «ξυπνήσουν και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους».

eggrafo

eggrafo_1
από papaioannou-giannis

Σχόλιο του Νευρομάντη: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, αυτοί του larissanet.gr, όχι μόνο επειδή έβαλαν το λογότυπό τους πάνω από το χειρόγραφο ενός αυτόχειρα, αλλά και επειδή το έβαλαν τόσο έντονα που δυσκολεύει την ανάγνωση του κειμένου. ΑΙΣΧΟΣ! :-(

Η αυτοκτονία της μητέρας του συγγραφέα Πέτρου Αργυρίου

 
Έχει όνομα: τη λένε Βαρβάρα Αργυρίου. Και ήταν η μητέρα μου

(Στα δεξιά: Η μητέρα μου Βαρβάρα Αργυρίου, με την
λατρεμένη της κορούλα, Καλοκαίρι 2012)


Του γιου της Πέτρου Αργυρίου (agriazwa.blogspot.com)

Δεν κρατάω πλέον λογαριασμό για τις αυτοκτονίες της κρίσης. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι από χθες είναι +1. Και είμαι τόσο βέβαιος, γιατί αυτό το +1 που προστέθηκε στα μαθηματικά του θανάτου ήταν… η μητέρα μου.
Από τους γονείς μου αποσυνδέθηκα συναισθηματικά πολύ νωρίς γιατί εκείνοι υποστήριζαν το σύστημα και με προετοίμαζαν για αυτό όπως κάναν όλοι οι νοικοκυραίοι της εποχής.
Στα εφηβικά μου μάτια, η συναισθηματική μου απομάκρυνση από τους γονείς μου ήταν μια τιτάνια μάχη κατά του συστήματος...
που γνώριζα από τα μικρά μου πόσο στρεβλό και διεφθαρμένο ήταν χωρίς να χρειάζομαι κάποια δηλητηριώδη πολιτική κατήχηση για να με προγραμματίσει.
Φυσικά, όσο δίκιο και αν είχα, είχα άδικο. Γιατί οι γονείς μου, όπως εκατομμύρια άλλοι γονείς, ήταν απλοί και αφελείς άνθρωποι που παγιδεύτηκαν από την γαλαντόμο τοκογλυφία του συστήματος της εποχής τους.


Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Νέα δημοσκόπηση taxalia : Τι θα κάνει η ΔΗΜ.ΑΡ. στις εκλογές;

Για να δείτε τη δημοσκόπηση του taxalia 

κλικ εδώ

 

από taxalia


 

Το συγκλονιστικό αφιέρωμα στις αποκαλύψεις του Ολυμπία για τους δοσίλογους και τα παιδιά τους.




Εύγε στον Χίο και το Κόντρα που τόλμησαν. Εύγε στον Πάνο Καμμενο που έφερε τις αποκαλύψεις στην Βουλή των Ελλήνων κατά την εισαγωγική του ομιλία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. 70 χρόνια ψέμματα και διαστρέβλωση της ιστορίας, επιτέλους, τώρα έχουν αντίλογο.
Ολόκληρο το άρθρο:

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ και άλλες copy-paste πολιτικές...

Γράφει ο Δημήτρης Τρικεριώτης

COPY: Τον Ιούλιο του 2011, σε Έκθεση
του ΔΝΤ, αναφερόταν η δέσμευση να περάσει από την Ελληνική Βουλή, στα μέσα Αυγούστου, νομοθεσία για το κλείσιμο, την συγχώνευση ή την συρρίκνωση
συγκεκριμένων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων (οι ονομασίες
τους υπογραμμίζονται - για την ΕΡΤ προβλεπόταν η συρρίκνωση). Και τον Δεκέμβριο
του 2011, σε άλλη Έκθεση του ΔΝΤ, επαναλαμβανόταν  η......

υποχρέωση για κλείσιμο ή
συγχώνευση των ίδιων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο των
δημοσιονομικών στόχων 2012-2014(Εικόνα 1):


Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Και τώρα η μεγάλη αποκάλυψη για την ΕΡΤ !

Ρε τον Βαγγέλη τον ξεχασιάρη ! Για δείτε λιγάκι ...

Ως Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος (!) ο κ.Βενιζέλος είχε υπογράψει (στην ειδυλλιακή Λευκάδα), μαζί με την Υπόλοιπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την κατάργηση της Ελληνικής Τηλεόρασης. 
Τι μας διαμαρτύρεται τώρα;

1.500.000 υπογραφές για το νερό!!!!! ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Σε κρίση πανικού βρίσκονται οι αξιωματούχοι της Ε.Ε., αφού ενάμισι εκατομμύριο πολίτες έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής την έκκληση για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό και η Κομισιόν προσπαθεί να τους αγνοήσει εμμένοντας στην πολιτική που επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης στις χώρες του Νότου κατόπιν εντολής της τρόικας!
Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές από τις Βρυξέλλες, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση, αφού δεν περίμεναν ότι η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών με στόχο να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό θα έφτανε και μάλιστα θα ξεπερνούσε κατά πολύ το 1 εκατομμύριο υπογραφές, αριθμός απαραίτητος, σύμφωνα με όσα ορίζει η θεσμοθετημένη διαδικασία, για να τεθεί το θέμα στα αρμόδια όργανα.


Από TaXalia: ΝΕΑ δημοσκόπηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. Πείτε τη γνώμη σας!

Κάντε κλικ εδώ για δείτε τη δημοσκόπηση

Παρά τις ανοησίες πολύ λίγων (ευκαιριακών) αναγνωστών περί σκοπιμότητας, στις ΕΓΚΥΡΕΣ
δημοσκοπήσεις αυτού του μέσου ελεύθερης επικοινωνίας των πολιτών, συνεχίζουμε να δίνουμε φωνή σε εσάς, προσθέτοντας σύμφωνα με τις υποδείξεις σας, την επιλογή να ψηφίσετε, για ακόμη ένα θέμα που κυριαρχεί, δηλαδή, τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές. Όπως πάντα, ο λόγος σε εσάς, χωρίς "μυαλοπώλες" και "καθοδηγητές". Ψηφίστε στη νέα αυτή δημοσκόπηση, που εσείς διαμορφώσατε, με τα μηνύματά σας. Σας ακούμε, κάτι που δεν νομίζουμε ότι συμβαίνει συχνά, σε άλλα μέσα. Στην πρώτη δημοσκόπηση, έλλειπε μια επιλογή, εξαιτίας της πίεσης χρόνου και του ορυμαγδού γεγονότων κι όχι φυσικά από κάποια σκοπιμότητα :

Πού κρύβονταν τόσοι φασίστες ;


από taxalia

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κάλεσμα εργαζομένων στην ΕΤ3

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3 απευθύνουν κάλεσμα σε όσους θέλουν να στηρίξουν την ΕΡΤ, σήμερα (Τρίτη 11 Ιουνίου) στις 11:30 το βράδυ, έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3 στη Λεωφόρο Στρατού.


Με την παράκληση της κοινοποίησης - μετάδοσης - ανάρτησης - δημοσίευσης.

Σας ευχαριστούμε.

από taxalia

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ανεβάζω απέναντι από τη Γερμανική Πρεσβεία ξανά τα Πανό. Το γιορτάζουμε!

Στις 21:00 μ.μ. την Πέμπτη 6 Ιουνίου... Σας περιμένω
Dimitris Kollatos

ΠΗΡΑΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΝΩ που είχε αφαιρέσει η αστυνομία από το σπίτι μου.
Η δικαστική απόφαση ήταν κόλαφος για την αυθαιρεσία της αστυνομίας.
Την Πέμπτη 6 Ιουνίου θα τα κρεμάσουμε ξανά, στις εννέα το βράδυ, σας περιμένω στη Λουκιανού 8 Μετρό Ευαγγελισμός να γιορτάσουμε όλοι μαζί.
Είναι μια μικρή νίκη αλλά νίκη. Θα δείξουμε στη Γερμανική πρεσβεία που είναι απέναντι ότι...

είμαστε ακόμα αφεντικά στο σπίτι μας. Ότι μπορούν να ελέγχουνε -προσωρινά- τις τράπεζες και την Κυβέρνηση αλλά οι δρόμοι είναι δικοί μας.
Σηκωθείτε απ΄τις καρέκλες. Θα προβάλω ένα μικρό απόσπασμα από την τελευταία μου ταινία "Η δολοφονία του Διόνυσου".
Θα γνωριστούμε από κοντά θα ακούσουμε μουσική!




Ανεβάζω ξανά τα πανό! 


πηγή: sibilla-gr-sibilla

από greki-gr

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Να αναγνωρίσει τώρα η Κνεσέτ τη Γενοκτονία των Ποντίων !

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που πλήρωσαν βαρύ τίμημα κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, εξαιτίας της παραφροσύνης του εγκληματία Χίτλερ. Οι νεκροί Έλληνες ανέρχονται, από την κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, μέχρι την απελευθέρωση, σε...
 1.106.922 (αναλυτικά εδώ).
Σήμερα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανείς που να επιδοκιμάζει τα εγκλήματα πολέμου των Ναζί.
Αντιθέτως, η Ελλάδα είναι από τις χώρες στις οποίες είναι αποτυπωμένος στο DNA ο αντιναζισμός.
Όμως, η ελληνική φυλή γνώρισε νωρίτερα μια ακόμη γενοκτονία: αυτή του άλλου μεγάλου φασίστα και ινδάλματος του Χίτλερ, του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, του "αιμοδιψούς δικτάτορα" όπως καταχωρήθηκε στην ιστορία των πολιτισμένων κρατών.

Πάνω από 1.500.000 Έλληνες θανατώθηκαν από τους Νεότουρκους στον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Μικράς Ασίας, από τη στιγμή που ο δάσκαλος των Ναζί, έλαβε την απόφαση για εθνοκάθαρση: από τα "αμελέ ταμπουρού", μνημείο βαρβαρότητας, μέχρι τη σφαγή της Σμύρνης και αργότερα την ολοκλήρωση της ανταλλαγής πληθυσμών. Τρία εκατομμύρια Έλληνες ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες στις οποίες διέμεναν χιλιετίες.
Έτσι, κανείς στην Ελλάδα δεν αρνείται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξε ο Χίτλερ. Αντιθέτως, υπάρχουν -ελάχιστοι ευτυχώς- άνθρωποι, που επιμένουν να αρνούνται τα εγκλήματα του Κεμάλ, οι λεγόμενοι φιλοκεμαλιστές.
Είναι χρέος λοιπόν της φίλης χώρας Ισραήλ, την οποία η Ελλάδα αναγνώρισε αμέσως και έκτοτε διατηρεί δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που επιβεβαιώνονται συνεχώς, να αναγνωρίσει το Κοινοβούλιό της (Κνεσέτ) τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μ.Ασίας και να καταχωρίσει τον σφαγέα Κεμάλ, στο Πάνθεον των εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας.
Και φυσικά να συνταχθούμε όλοι, στο ανηλεές κυνηγητό φιλοναζιστών και φιλοκεμαλιστών, μέχρι τα πέρατα του κόσμου, εις τον αιώνα τον άπαντα, όπως συμβαίνει με τους αρνητές του Ολοκαυτώματος.
 
από taxalia

Η ιδιότυπη ευστάθεια της «παραπαίουσας» κυβέρνησης Σαμαρά



Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

Οι υπουργοί που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ επισήμως δέχονται εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ατύπως δέχονται και οδηγίες από τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη αντιστοίχως.
Αυτή τη φορά η ΔΗΜΑΡ δεν συγκέντρωσε τους προβολείς της δημοσιότητας λόγω της αντίρρησής της για κάποια απαίτηση της τρόικας, όπως είχε συμβεί προσφάτως με το χαράτσι. Τους συγκέντρωσε λόγω της δημόσιας σύγκρουσης δύο στελεχών της, του υπουργού Δικαιοσύνης, Α. Ρουπακιώτη, με τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Α. Μανιτάκη, σε συνδυασμό με την παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας, Φ. Σκοπούλη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Τα δύο αυτά επεισόδια καταδεικνύουν ότι η ΔΗΜΑΡ έχει καταστεί ο αδύναμος κρίκος του κυβερνητικού συνασπισμού.
Το πρόβλημα με την κυβέρνηση Σαμαρά δεν είναι μόνο ότι τρία κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές ορίζουσες υποχρεώθηκαν από τις περιστάσεις να σχηματίσουν κυβέρνηση και ως εκ τούτου είναι αναπόφευκτο να προκύπτουν πολιτικές τριβές. Είναι, επίσης, ότι αυτή η κυβέρνηση οικοδομήθηκε κατά τρόπο που να μην εξασφαλίζει την ταχεία και δημιουργική επίλυση των διαφορών.


Η Δήμαρχος Σουλίου απαντά στην Ρεπούση

Σκληρή ήταν η απάντηση της δημάρχου Σουλίου Σταυρούλας Μπραΐμη για τα όσα φέρεται να είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση για τον «χορό του Ζαλόγγου» σε ραδιοφωνικό σταθμό. Η Ρεπούση σήμερα προσπάθησε να ανασκευάσει, αλλά το ηχητικό απόσπασμα από το σταθμό την εκθέτει ακόμα περισσότερο....

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Μπραΐμη τόνισε: «Για εμάς, για τα παιδιά μας, γενιές ολόκληρες η ιστορία του Σουλίου και ό,τι αυτό πρεσβεύει, δηλαδή τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την Ελευθερία, είναι κάτι το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Οι ιστορικοί, οι επιστήμονες έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια εκτενέστερη έρευνα σε βάθος, όμως όλα αυτά που εμείς τόσα χρόνια γνωρίζουμε, είναι τεκμηριωμένα και από το δημοτικό τραγούδι και από μαρτυρίες ξένων περιηγητών.

Με αυτά μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο πέραν από κάτι κατευθυνόμενο, έναν στόχο αμφισβήτησης της ιστορίας μας και διαστρέβλωσης των εθνικών αγώνων του έθνους μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτε άλλο, σε μία τέτοια εποχή, που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η αυτοδιαχείριση μας.

Να το θεωρήσω ως όψιμο επιστημονικό ενδιαφέρον; Θεωρώ αδιανόητο, απαράδεκτο ελαφρά τη καρδία, να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από δημόσιο βήμα, όχι μόνο ως δήμαρχος Σουλίου, αλλά και ως Έλληνας πολίτης, εκφράζω την αντίδραση και την δυσαρέσκειά μου και προτίθεμαι να θέσω το ζήτημα τέτοιων στοχευμένων δηλώσεων για ψήφισμα».

από citypress-gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...