Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ο λόγος τους συμβόλαιο

«Η εταιρεία μας θεωρεί ότι με τα μέτρα που παίρνει και με βάση και την υφιστάμενη γενικότερη οικονομική κατάσταση θα μπορέσει αφενός να καταβάλει από τον επόμενο μήνα Απρίλιο τα δεδουλευμένα κάθε μηνός ώστε να μην αυξηθεί η οφειλή προς τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, αφετέρου δε να εξοφλήσει τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές δεσμευτικά εντός 12 μηνών και σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις κάθε 22 του μηνός αρχής γενομένης την 22α του μηνός Απριλίου 2013, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να κατορθώσει και γρηγορότερη εξόφληση πράγμα για το οποίο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια».
Αυτά ανέφερε η εταιρεία που εκδίδει το Ριζοσπάστη, η«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ –ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ» στο έγγραφο που έστειλε στις 27 Μάρτη 2013 στην Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ), όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση έξι μηνών στην καταβολή δεδουλευμένων, μετά από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ στις 20 Φλεβάρη.
Ε, λοιπόν, όσο είδαν σήμερα οι εργαζόμενοι εκτός «Ρ» να υλοποιείται η παραπάνω γραπτή δέσμευση της εταιρείας για εξόφληση των δεδουλευμένων, άλλο τόσο το είδαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Ριζοσπάστη. «Δεν πληρώνουμε ούτε ξέρουμε πότε» ήταν η απάντηση που δινόταν από το Λογιστήριο σε όποιον ρωτούσε.‘Ηδη όμως στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα επτά μηνών, από τον περασμένο Οκτώβρη…
Δύο τινά συμβαίνουν:
-Είτε η εταιρεία με το παραπάνω έγγραφο προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιθεώρηση Εργασίας και να αποφύγει τις νομικές συνέπειες (ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές) και να κερδίσει χρόνο…
-Είτε έχει καταρρεύσει οικονομικάκαι δεν μπορεί πράγματι να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων, αλλά δεν θέλει να κηρύξει επίσημα την χρεωκοπία της.
Ποτέ πάντως δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την παραπάνω δέσμευση και αυτό μόνο τυχαία παράλειψη δεν είναι…
‘Ο,τι και αν συμβαίνει, είναι θέμα λίγου χρόνου να μαθευτεί και να αποκαλυφτεί μπροστά στα μάτια όλων αν πρόκειται για κοροϊδία ή για τέλεια, (ιδεολογικοπολιτική +οικονομική), χρεωκοπία.

από neyrospastis

ALVAREZ & MARSAL: Αποκαλύπτουμε την μυστική έκθεση που στέλνει φυλακή τραπεζίτες και πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο.

ALVAREZ MARSAL CYRPUSΕΤΣΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση, με ΟΛΑ τα ονόματα.
 

Στοιχεία – κόλαφος για ομόλογα και CDS.
 

10 Δεκεμβρίου 2009 η ΤΚ είχε πουλήσει όλα τα Ελληνικά ομόλογα. 11 Δεκέμβριου με “μυστική εντολή” άρχισαν να φορτώνουν με Ελληνικά ομόλογα! Τι ειρωνία; Την ημέρα που έκλεβαν την σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου! (Μια μακάβρια ιστορία απασχολεί από το πρωί την Κύπρο.)


Α&Μ: Καταστροφική η αγορά των ομολόγων, δεν αγόρασαν CDS για να καλυφθούν! Κρύβουν την έκθεση για να μην ασκήσουν διώξεις σε αυτούς που αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα απο τους Γερμανούς και πούλησαν τα CDS σε Ελλάδα και Κύπρο! Χορός της μίζας πάνω στα αποκαΐδια του Ελληνισμού!
Από τον Πόρτα – Πόρτα
Η ερώτηση είναι μια.
Μόνοι αποφάσισαν να αγοράσουν Ελληνικά Ομόλογα ή πιέστηκαν;
Πόσοι πήραν Μίζες;
Ποιοι πλήρωσαν Μίζες;
Προβοπουλε, εχεις κανει καμια επιστολή, που να προτρεπεις σε αγορες Ελληνικών Ομολόγων απο Τράπεζες Κύπρου ενω ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ;
ΠΠ

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ

από olympia.gr

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Χούντα… 2013

Τα μέλη της κυβέρνησης δεν είναι συνταγματάρχες, ταξίαρχοι και πολύ περισσότερο στρατηγοί. Είναι στην κυβέρνηση μετά από εκλογές και όχι μετά από την κάθοδο των τανκς. Έχουμε κόμματα, εφημερίδες.  Έχουμε τις βασικές ελευθερίες, λόγου, έκφρασης, συνάθροισης (αν και αυτό συζητείται…). Η χώρα δεν είναι απομονωμένη. Δεν έχουμε Μακρόνησο. Για την ακρίβεια την έχουμε, αλλά άδεια… Δεν έχουμε ΕΑΤ-ΕΣΑ. Η τηλεόραση είναι έγχρωμη και το σήμα του έθνους δεν είναι ένα πουλί. 

Τράνταξε τα Σκόπια ο Κώστας Καραγκούνης !

Το φυσάνε, αλλά ....δεν κρυώνει οι Σκοπιανοί !
Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της FYROM έγινε το βέτο του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη. 
Το γεγονός ότι ο Έλληνας πολιτικός υποχρέωσε τους διοργανωτές της Περιφερειακής Διάσκεψης Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο Βελιγράδι να ...
εξαφανίσουν την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τους συμμετέχοντες να αποβάλλουν από το. λεξικό τους το «R. Macedonia» προκάλεσε μπαράζ δημοσιευμάτων στη γειτονική χώρα.
 

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης» προβάλλεται στην Κομοτηνή

Το inpost.gr σε συνεργασία με το Ράδιο Παρατηρητής, έχει την μεγάλη τιμή να παρουσιάσει στην Κομοτηνή το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης».

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 20:00 στο Café Bar Αλάβαστρον (Δημοκρίτου και Μιλτιάδου) και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση – διάλογος με τον δημιουργό του Στέλιο Κούλογλου.

Μέσα από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πλούσιο αρχειακό υλικό, το φιλμ εστιάζει τον φακό του στις περιπτώσεις των Καλαβρύτων και του Διστόμου. Εκεί όπου οι συγκρούσεις των αντιστασιακών με τα στρατεύματα κατοχής οδήγησαν στην ανηλεή εξόντωση των δύο χωριών, με πρόσχημα την εφαρμογή αντιποίνων.

Το υλικό αυτό προβάλλεται στους μαθητές της περιοχής, οι οποίοι μ' έναν ολότελα ζωντανό τρόπο τοποθετούν την κρίση τους και τα συμπεράσματά τους στο οπτικό υλικό, δίνοντας έτσι νόημα στην έννοια της ιστορικής μνήμης.

από inpost.gr

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πώς να κάνετε γρήγορα, εύκολα και αφορολόγητα, πολλά λεφτά

Ας υποθέσουμε είστε η φίρμα "Τρεχαγυρευόπουλος Α.Ε" και εμπορεύεστε ένα προϊόν που "ξεσκίζει" σε πωλήσεις. Ας υποθέσουμε ότι ανοίγετε μαγαζί που πουλάει λουκάνικα και όλοι τα βρίσκουν τρομερά γευστικά και...
κάνουν τρελές πωλήσεις. Τα κέρδη σας αρχίζουν να απογειώνονται, αλλά ως γνωστόν όταν έρχονται τα κέρδη, έρχονται και οι φόροι.

Aς πούμε ότι το 2012 είχατε έσοδα 20.000.000 ευρώ και έξοδα 8.000.000. Άρα δηλώσατε κέρδη 12.000.000 και ....σας τα πήρε όλα η εφορία.

Τι κάνετε λοιπόν;
Απλά πράγματα:

1) Βαφτίζετε τα μαγαζιά με τα λουκάνικά σας με ένα όνομα, π.χ. "Lukanix".

2) Πηγαίνετε σε έναν φορολογικό παράδεισο και ιδρύετε μια εταιρεία (offshore) με το όνομα Lukanix inc, της οποίας η μοναδική δραστηριότητα είναι η κατοχή του "σήματος" (trademark) Lukanix και η παραχώρησή του σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

3) Υπογράφετε μεταξύ της "Lukanix inc" και της "Τρεχαγυρευόπουλος Α.Ε." συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης ονόματος. Στο συμβόλαιο αναγράφεται ότι για να μπορείτε να ονομάσετε τα μαγαζιά σας "Lukanix", θα καταβάλλετε το ποσό των 13.000.000 ευρώ ετησίως στη Lukanix inc. (που στην πραγματικότητα ανήκει πάλι σε σας, μόνο που δεν φορολογείται αφού εδρεύει στα Κέημαν κ.λ.π.)

4) Στη χρήση 2013, έχετε πάλι πωλήσεις 20 εκ., έξοδα 8, υπόλοιπο 12, αλλά αυτή τη φορά στα έξοδά σας, περνάτε και το τιμολόγιο για το σήμα, των 13 εκ. Έτσι, εμφανίζεστε στην ελληνινή εφορία με ζημία 1 εκ.ευρώ, αφού πλέον τα έξοδά σας είναι 8+13=21 εκ. ! 
Τα 13 εκ. τα στέλνετε φυσικά στην offshore, με νόμιμα χαρτιά και όντως υπάρχουν στα Κέημαν, στα οποία πηγαίνετε σαν κύριος όποτε θέλετε και κάνετε την ανάληψή σας, αφορολόγητος και κούκλος!

Είδατε τα απλά, (δεν) φορολογούνται όσοι έχουν;

Απλές λύσεις όπως πάντα από τα taxalia
 
από taxalia

ΣΤΥΓΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! Τρόικα: Το χρέος της Ελλάδας παραμένει σε βιώσιμη τροχιά!!



Απατεώνες με βούλα.
Ένα ομολογιακό χρέος που έγινε ενυπόθηκο και διογκώθηκε, “παραμένει βιώσιμο”, ενώ ως “ομολογιακό” και λιγότερο, βαπτιζόταν “μη βιώσιμο”!
Μία οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση που παραπέμπει σε πολεμικές περιόδους, έχει χρέος σε “βιώσιμη τροχιά”!! Πως θα αποπληρωθεί βρε καθάρματα; Με αφαίμαξη των καταθέσεων; Με ανεργία στο 30%; Ποιοί θα πληρώνουν φόρους για να έλθει το πλεόνασμα; Οι άνεργοι; οι απολυμένοι; Οι κλειστές επιχειρήσεις;
Ξέρετε πότε θα γίνει “μη βιώσιμο” το χρέος; Όταν ξεπουληθούν τα πάντα και έλθει η ώρα για τις κατασχέσεις.Τότε, ακίνητη και κινητή περιουσία του δημοσίου αλλά και των ιδιωτών που θα είναι υποθηκευμένη στις χρεοκοπημένες τράπεζες, θα κατασχεθεί. Έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε. Αυτό εννοούσαμε όταν μιλούσαμε για κατάσχεση “δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας”.
Ακόμα και το ναυάγιο στην συγχώνευση Eurobank – Εθνικής, αυτόν τον σχεδιασμό υπηρετεί. Μήπως θυμάστε ΠΟΙΟΣ το προκάλεσε;
Μα δεν υπάρχει ούτε ένας να τους απαντήσει όπως τους πρέπει;

πηγή: olympia.gr

από aienaristeyein

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ / ΠΡΟΤΑΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ

Του Καλκόβαλη Ιωάννη
Νιώθω ως πολίτης αυτής της χώρας απογοητευμένος, ανυπεράσπιστος, χωρίς αξιοπρέπεια, κυρίως όμως νιώθω αδύναμος να αντιδράσω κατά του πολιτικού κατεστημένου, που...
λόγω της ανεπάρκειας και της ιδιοτέλειάς του οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Δεν μπορώ όμως να μείνω και αδρανής. Τολμώ, σύμφωνα με τις δυνάμεις μου, να εκφράσω παρακάτω την αντίδρασή μου και να κάνω μια πρόταση - έκκληση, για την ανατροπή αυτού του κατεστημένου.
Η επί δεκαετίες απαράδεκτη φαυλότητα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, αλλά κυρίως η γενικότερη πελατειακή συμπεριφορά και οι ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, από το σύνολο σχεδόν των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας, ανίκανης να προασπίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, εφαρμόζοντας λανθασμένες πολιτικές, καταδίκασε τελικά το λαό σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, υποθηκεύοντας δυστυχώς και τις επόμενες γενιές, με αβάστακτα χρέη, ελλείμματα, οικονομική ύφεση, ανεργία και φτώχεια, κυρίως όμως στέρησε από το λαό την αξιοπρέπειά του.
Δεν πιστεύω, ότι το παρόν πολιτικό σύστημα, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για την σημερινή οικτρή κατάσταση, που περιήλθε η χώρα, θα μπορέσει να την ανορθώσει. Δεν πιστεύω, ότι τα σημερινά πολιτικά κόμματα της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και του πολιτικού μαύρου χρήματος, είναι ικανά να δώσουν ηγεσίες, αποφασισμένες να αγνοήσουν την κομματική και προσωπική ιδιοτέλειά τους και να προβούν αποτελεσματικά σε βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές υπέρ του λαού. Δεν πιστεύω, ότι μπορούν τέτοιες ηγεσίες, να προβούν σε περιορισμό των προνομίων τους. Δεν πιστεύω, ότι είναι ικανές, να εξορθολογήσουν τον σπάταλο δημόσιο τομέα, να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, να ανεξαρτητοποιήσουν τη δικαιοσύνη και να εκσυγχρονίσουν την εν γένει νομοθεσία. Τέλος, αν και ο κατάλογος είναι ατελείωτος αυτών που έπρεπε να γίνουν και ποτέ δεν έγιναν από τους πολιτικούς μας ταγούς επί σειρά 10ετιών, δεν πιστεύω, ότι το σημερινό πολιτικό κατεστημένο έχει την ικανότητα και τη βούληση να τροποποιήσει και να απλουστεύσει το σύνταγμα της χώρας, να καθιερώσει νέους διευρυμένους δημοκρατικούς θεσμούς με μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας, να αλλάξει τις διατάξεις περί ευθύνης υπουργών και δίωξης βουλευτών, ώστε επιτέλους να σταματήσει η ατιμωρησία τους, να περιορίσει τον αριθμό των βουλευτών στους 150, να καταρτίσει ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, να εκπονήσει ένα εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, βασισμένο σε ρεαλιστικά μέτρα, που με σημαντική χρηματοδότηση, που θα απαιτηθεί από την Ε.Ε., να συντελέσει στην καταπολέμηση της ανεργίας και μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης του ΑΕΠ, να σταθεροποιηθεί το ετοιμόρροπο ασφαλιστικό σύστημα και να βελτιωθούν το συνταξιοδοτικό και οι κοινωνικές παροχές, ενώ παράλληλα να περιορισθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και να καμφθεί το δημόσιο χρέος.
Εκφράζω έντονα την αγανάκτησή μου και απερίφραστα διαμαρτύρομαι για την κατάρρευση της οικονομίας μας και την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, εξ αιτίας των απαράδεκτα κακών πολιτικών, που εφήρμοσαν και εξακολουθούν να εφαρμόζουν οι πολιτικοί μας.
Οι διαμαρτυρίες από μόνες τους όμως δεν φθάνουν, για να ανατρέψουν τις πολιτικές αυτές, αν δεν ανατραπούν οι συντελεστές που τις δημιούργησαν. Άλλως τε τόσες και τόσες διαμαρτυρίες, όπως το κίνημα του δεν πληρώνω, το κίνημα των αγανακτισμένων, το κίνημα των ανεξάρτητων πολιτών – Σπίθα – του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών άλλων διαμαρτυριών, εκ του αποτελέσματος, υπήρξαν αδύναμες να ανατρέψουν την εφαρμογή των επώδυνων μέτρων και την διάλυση της κοινωνίας μας.
Στις δημοκρατίες οι ανατροπές γίνονται και πρέπει να γίνονται, μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς. Για το λόγο αυτό κάνω πρόταση - έκκληση να αφυπνιστούν οι υπάρχουσες υγιείς δυνάμεις του τόπου, από όλο το μη κομματικοποιημένο φάσμα της κοινωνίας μας, διακεκριμένοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, στρατιωτικοί, διδάσκαλοι, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, αγρότες, νέοι και νέες, όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα των πολιτικών τους πεποιθήσεων, που πιστεύουν και επιθυμούν να αγωνιστούν για την ανατροπή του σημερινού πολιτικού κατεστημένου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από έναν απόλυτα μεταρρυθμιστικό πολιτικό φορέα, μια πανστρατιά «άξιων ανδρών», ώστε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, να διεκδικήσουν τη διακυβέρνηση της πολύπαθης χώρας μας και να σχηματίσουν επιτέλους μια ηγεσία που νοιάζεται για το λαό της.
Κάνω έκκληση στους χρήστες του διαδικτύου και στα ΜΜΕ, να διαδώσουν, όσο το δυνατόν ευρύτερα την πιο πάνω πρόταση – έκκλησή μου.
Ευχαριστώ.


Θεσσαλονίκη 10 - 4 - 2013
από taxalia

15 Αυγούστου 1943:”Η σφαγή του Κομμένου Αρτης”


Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΑΡΤΑΣ,Hakenkreuzfahne, antideutsche, antideutsche Emotionen, deutscher, Reparationen, Griechen, Schuldenkrise, die Reparationsfrage
netakias.com από το aletri
Το απόγευμα της 15ης Αυγούστου 1943, ο 12ος Λόχος του 98ου Συντάγματος 1ου Ορεινού Τμήματος, που είχε στρατοπεδεύσει σε μια κοιλάδα στα βόρεια ακριβώς της Άρτας, κάπου κοντά στη Φιλιππιάδα, κλήθηκε να βγει από τις σκηνές του.
Διοικητής του Συντάγματος, ήταν ο Συνταγματάρχης Γιόζεφ Ζάλμινγκερ, ένας νεαρός διοικητής φορτωμένος με παράσημα, αυτοδημιούργητος άντρας που του άρεσε να ...
παινεύεται ότι έχει μετατρέψει το 98ο σε Σύνταγμα για τον Χίτλερ. Στους άντρες του 12ου Λόχου ο Ζάλμινγκερ, έβγαλε έναν κοφτό ολιγόλογο, τυπικό λόγο Τους είπε ”Γερμανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Είναι καιρός για σκληρά μέτρα εναντίον των ανταρτών. Αύριο το πρωί θα ξεκληρίσουμε ένα λημέρι τους”.
Καθώς περάσανε τα μεσάνυχτα στο Κομμένο, οι περισσότεροι κάτοικοί του άρχισαν σιγά σιγά να πηγαίνουν στα σπίτια τους για ύπνο, κουρασμένοι από τις προετοιμασίες του πανηγυριού, από το γλέντι και το πιοτό, χωρίς να υποψιαστούνε τίποτα για το τι επρόκειτο να συμβεί.
Την ίδια ώρα περίπου, μια φάλαγγα από 22 αυτοκίνητα και ένα στρατιωτικό τζιπ, ξεκίνησε από την κοιλάδα κοντά στην Φιλιππιάδα μεταφέροντας τους περισσότερους άντρες του 12ου Λόχου, γύρω στους 100 στρατιώτες.
Στις 5.00 το πρωί σταμάτησαν έξω από το χωριό και ο μάγειρας σέρβιρε πρωινό και καφέ στους στρατιώτες. Ύστερα, ο Διοικητής του 12ου Λόχου Υπολοχαγός Ρέζερ, πρώην στέλεχος της νεολαίας του Χίτλερ και τώρα περίπου 25 χρονών, τους συγκέντρωσε και έδωσε τις διαταγές του.
Μια φράση του, είχε μείνει στο μυαλό των αντρών μετά από χρόνια: ”Θα μπούμε στο χωριό και δεν θ΄ αφήσουμε τίποτε όρθιο” είχε πει.
Χρησιμοποιώντας το πέτρινο καμπαναριό της εκκλησιάς (χτίσμα του 1855) για παρατηρητήριο, χωρίστηκαν σε εκτελεστικά αποσπάσματα, παίρνοντας και τις τελικές οδηγίες της επέμβασης.
Xαράματα πια στις 16ης Αυγούστου, στο πρώτο θολό φως της ημέρας και στον ουρανό άρχισαν να διασταυρώνονται φωτοβολίδες διαφόρων χρωμάτων και ταυτόχρονα ακούστηκαν εκρήξεις όλμων που είχαν τοποθετηθεί σε τρία επίκαιρα σημεία του χωριού.
Αμέσως αρχίσανε οι πυροβολισμοί και η διασταύρωση των πυρών, ενώ τα πυροβόλα και τα οπλοπολυβόλα δε σταμάτησαν ούτε στιγμή, δίνοντας την εντύπωση κάποιας σκληρής μάχης. Καθώς εισέβαλαν στα σπίτια, ολόκληρες οικογένειες αιφνιδιάστηκαν στον ύπνο και μη μπορώντας να αντιδράσουν, έπεφταν νεκρές από τις σφαίρες των όπλων και τα βλήματα των χειροβομβίδων.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Το κλάμα του Διονύση Ψωμιάδη και οι εξηγήσεις του (ανανεωμένο)

"Θα θελα να μάθω πού είναι τα λεφτά που κλέψαμε. Πού είναι ρε κερατάδες;"
Ξέσπασε σε λυγμούς στην Περιφέρεια ο Διονύσης Ψωμιάδης, για...

τις κατηγορίες εναντίον του, για κακοδιαχείριση, κατά το διάστημα που εκτελούσε καθήκοντα περιφερειάρχη.
Δείτε το βίντεο:

Ν. Τσόμσκι: Στοιχεία στη Γερμανία θέλουν τη ληστεία της Ελλάδας

νοαμ τσομσκι
Την προσοχή του στραμμένη στην Ελλάδα έχει ο Αμερικανός διάσημος γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα προσωπικότητες – πηγές στις οποίες ανατρέχουν οι άνθρωποι προκειμένου να εμπνευστούν.
Ο Τσόμσκι μίλησε πριν λίγες ημέρες για την κατάσταση στην Ελλάδα, χωρίς να μασήσει τα λόγια του, τονίζοντας πως στην παρούσα φάση για τη χώρα μας δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική, πέρα από την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
Αυτό που προτείνει είναι η στήριξη της χώρας μας από τις Βρυξέλλες, κατά το παράδειγμα τηςΔυτικής Γερμανίας το 1953, όταν η Δύση αποφάσισε να τη βοηθήσει, τη στιγμή που κατέρρεε. Επίσης, προτείνει τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά. Μάλιστα, όπως τονίζει, είναι μοναδική ευκαιρία να γίνει αυτό, σήμερα που ο αντιγερμανισμός βρίσκεται σε έξαρση, γεγονός που αφήνει περιθώρια σοβαρών διεκδικήσεων.
Δεν παύει, επίσης, να τονίζει πως «υπάρχουν στοιχεία μέσα στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο στην Ελλάδα» επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογική πίεση στους Έλληνες.
Θέση πάντως παίρνει και για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως δεν είναι ορθή κίνηση να τεθεί εκτός νόμου, αλλά αντίθετα πρέπει να αποκηρυχθούν οι πολιτικές εκείνες που γέννησαν την ανάγκη των πολιτών να απευθυνθούν σε τάσεις όπως το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου.
Ο Τσόμσκι όμως, έστειλε και το δικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό, σημειώνοντας με έμφαση πως οι Έλληνες πρέπει να παραμείνουν άνθρωποι που αντέχουν, αλλά και να αντισταθούν σε όλο αυτό που συμβαίνει, μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης που υποφέρουν.

πηγή: newsbomb.gr

από aienaristeyein.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Έδοξε τη Βουλή και τόδε

""....  Α ρε Κασσιδιάρης που σας χρειάζεται!...""
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
             
Το 1950, με τον άρτι ψηφισθέντα Ποινικό Κώδικα, ορίσθηκε [άρθρο 235] ότι τιμωρείται με φυλάκιση 1-5 ετών ο υπάλληλος «που  απαιτεί ή δέχεται ή προσφέρεται να δεχθεί δώρα η άλλα ανταλλάγματα που  δεν  δικαιούται  ή  την  υπόσχεση τέτοιων  δώρων  ή ανταλλαγμάτων για ενέργεια ή παράλειψή του μελλοντική ή ήδη  τελειωμένη,  η  οποία  είναι αντίθετη στα καθήκοντά του ή ανάγεται στην υπηρεσία του».
Με το άρθρο δεύτερο ν. 2802/2001 τροποποιήθηκε το εν λόγω άρθρο, ώστε να καταλαμβάνει τις περιπτώσεις, όπου ο επίορκος υπάλληλος ζητεί ή λαμβάνει είτε απ’ ευθείας είτε μέσω τρίτου για τον εαυτό του ή για άλλον το παράνομο ωφέλημα ή απλώς δέχεται υπόσχεση τούτου.
Ακολούθως, με το άρθρο δεύτερο ν. 3666/2008 ορίσθηκε ότι αν η αξία του ωφελήματος υπερβαίνει το ποσό των € 73.000, τότε επιβάλλεται κάθειρξη 5-10 ετών [κακούργημα].


Με ένα τσιγάρο στο στόμα

Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε ένα πάρκο στη Σαγκάη πριν 7 μέρες.
Οι γονείς που είναι ξαπλωμένοι στο γρασίδι αποφάσισαν ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να δώσουν στον γιο τους ένα τσιγάρο για να τους αφήσει στην ησυχία τους.
Οι γονείς όταν το αγόρι μετά από μερικές ρουφηξιές πνίγηκε στο βήχα, απλά....

γέλασαν και κυλίστηκαν στο έδαφος....

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Θύελλα αντιδράσεων για διατάξεις που αφορούν καταχραστές του Δημοσίου. Αποφυλάκιση με νόμο για τους VIP του Κορυδαλλού

Αποφυλάκιση με νόμο για τους VIP του ΚορυδαλλούΘυελλώδεις είναι οι αντιδράσεις που προκαλούνται από το υπό προώθηση Σχέδιο Νόμου, το οποίο ουσιαστικά «αμνηστεύει» μεγάλο αριθμό καταχραστών του Δημοσίου, εάν φροντίσουν να επιστρέψουν τα «κλεμμένα». 
Την ίδια στιγμή πολλά ερωτηματικά προκαλεί η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε στον νόμο περί ναρκωτικών και προβλέπει ότι δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης.
Έγκριτοι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, ότι στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, το υπουργείο Δικαιοσύνης υποπίπτει στο ολίσθημα να νομιμοποιεί τη δωροδοκία αλλά και τα παρεμφερή οικονομικά εγκλήματα. 
Από την άλλη μεριά, στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιτείνουν ότι προτιμούν την επιστροφή των «κλεμμένων» στα δημόσια ταμεία, παρά μια προσχηματική τιμωρία των προσώπων που κατηγορούνται για τα αδικήματα του αποκαλούμενου «λευκού κολάρου».
Ευνοούμενοι είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μερικοί από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των υποβρυχίων, οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Siemens, καθώς και όσοι βρίσκονται φυλακισμένοι για φορολογικές παραβάσεις. 
Aντιθέτως, δεν ευνοούνται πρόσωπα που έχουν διωχθεί για αδικήματα όπως η απιστία, η υπεξαίρεση και η απάτη όπως για παράδειγμα οι συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη του ΙΚΑ Καλλιθέας.
 

Μορφωμενοι νεοι του Νοτου «δωρο» στους Γερμανους

Του Γιώργου Δελαστίκ
Πόνο έβγαζαν οι κεντρικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» πριν από μερικές μέρες: «Οι άνεργοι της νότιας Ευρώπης, νέοι μετανάστες – Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη φτάνει σε νέα ρεκόρ – Η βαθιά κρίση απασχόλησης στις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες προκαλεί αναβίωση…
των ροών μεταναστών προς τις χώρες του Βορρά, μεταξύ των οποίων η Γερμανία», ανέφεραν.
Πικρία ανέδιδε και σχετικό άρθρο της ίδιας εφημερίδας: «Σήμερα είναι η Γερμανία αυτή που προσελκύει τους νέους Ευρωπαίους που δεν βρίσκουν δουλειά. Για μια χώρα που γερνάει, αυτοί οι νεοφερμένοι που έχουν ήδη εκπαιδευθεί, είναι ένα απροσδόκητο κέρδος. Το Βερολίνο εξάλλου πολλαπλασιάζει τις εκστρατείες στρατολόγησης σε σχέση με αυτούς, ξεχνώντας ότι αυτή η ευκαιρία κρύβει ένα δράμα για τις χώρες του Νότου της Ευρώπης. Αν αυτή η κίνηση μεταναστών συνεχιστεί, η Ισπανία και η Ελλάδα θα αδειάσουν αργά, αλλά σίγουρα από τη ζωτική ουσία που μπορεί να εκπροσωπεί μια πολλά υποσχόμενη νεολαία», γράφει μεταξύ άλλων.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν την ορθότητα των ισχυρισμών της γαλλικής εφημερίδας, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα το δράμα των χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης του αλήστου μνήμης «υπαρκτού σοσιαλισμού», για το οποίο οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αδιαφορούσαν και το οποίο τώρα υφίστανται οι χώρες της νότιας Ευρώπης: τη μαζική απογύμνωση των χωρών αυτών από τους μορφωμένους νέους, ανώτερης και ανώτατης μόρφωσης.
Μόνο στους πρώτους εννέα μήνες του 2012, για τους οποίους υπάρχουν επίσημα στοιχεία, μόνο στη Γερμανία μετανάστευσαν για να δουλέψουν πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα από χώρες της ΕΕ, στο σύνολό τους σχεδόν από χώρες της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης. Μισό εκατομμύριο σε εννέα μήνες! Θα ξεπεραστεί προφανώς το νούμερο των 532.000 μεταναστών του 2011. Και να σκεφθεί κανείς ότι ήταν μόλις οι μισοί οι προερχόμενοι από χώρες της ΕΕ μετανάστες στη Γερμανία το 2005 – για την ακρίβεια 286.000.
Ας αφήσουμε πια το έτος 2000, πριν από το ευρώ αλλά και πριν από τη διεύρυνση της ΕΕ προς τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, όταν οι ενδοκοινοτικοί μετανάστες προς τη Γερμανία δεν ήταν ούτε το ένα τέταρτο του τελικού αριθμού που θα διαμορφωθεί για το 2012, καθώς τότε ήταν μόνο 131.000 άτομα. Ας επιστρέψουμε όμως στο σήμερα, για να δούμε αυτό που μας καίει, όλες τις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπου αρχίζουν να ξυπνούν οι μνήμες από τα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Κατά το πρώτο 9μηνο του 2012 μετανάστευσαν λοιπόν στη Γερμανία 32.633 Ιταλοί, 27.056 Ισπανοί, 26.382 Ελληνες και 9.914 Πορτογάλοι.
Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι χοντρικά η Ιταλία έχει εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, η Ισπανία σχεδόν πενταπλάσιο και η Πορτογαλία ίσο με τον ελληνικό, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι σε αναλογία μεταναστών προς τον πληθυσμό η Ελλάδα προηγείται τραγικά. Το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του για τις εξελίξεις αυτές: «Οι νέοι γκασταρμπάιτερ», τιτλοφορούσε το εξώφυλλό του προ δεκαπέντε ημερών, δίνοντας στους νοτιοευρωπαϊκής προέλευσης επιστήμονες την ίδια απαξιωτική ονομασία του «φιλοξενούμενου εργάτη» που έδινε πριν από μισόν αιώνα στους παππούδες τους που μετανάστευαν στη Γερμανία. «Η νεανική ελίτ της Ευρώπης για την οικονομία της Γερμανίας», προσέθετε το «Σπίγκελ» στον υπότιτλο του εξωφύλλου του. «Το γερμανικό όνειρο», τιτλοφορούσε στις εσωτερικές σελίδες το αφιέρωμά του. Πανηγυρικοί οι υπότιτλοι: «Μια νέα γενιά μεταναστών αναζητά μέλλον στη Γερμανία. Είναι υψηλής ειδίκευσης και προέρχεται από τη νότια και την ανατολική Ευρώπη. Η Γερμανία πρέπει να μάθει πώς να κρατήσει αυτούς τους νεοφερμένους μετανάστες».
Ακόμη και τώρα, είκοσι και πλέον χρόνια μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», αλλά μόλις οκτώ χρόνια μετά την ένταξη των περισσότερων από τις χώρες αυτές στην ΕΕ, η αφαίμαξη από τη Γερμανία των κατά τεκμήριο νέων και μορφωμένων Ανατολικοευρωπαίων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Για του λόγου το αληθές, στο προαναφερθέν 9μηνο του 2012 στη Γερμανία μετανάστευσαν 147.239 Πολωνοί, 91.949 Ρουμάνοι, 45.966 Βούλγαροι και 42.610 Ούγγροι. Ούτε 100.000 Νοτιοευρωπαίοι δηλαδή και πάνω από 300.000 Ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες στη Γερμανία δείχνουν ότι ακόμη και τώρα η αιμορραγία της ανατολικής Ευρώπης σε νέους και κυρίως σε μορφωμένους νέους εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη. Οι Γερμανοί παίρνουν έτοιμους τους επιστήμονες χωρίς να έχουν ξοδέψει οι ίδιοι ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωσή τους! Μια χαρά τους ήρθε η… κρίση!
πηγή: ethnos.gr
 
από logioshermes

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Δείτε ποιο είναι το δώρο της Κυβέρνησης στους ανέργους!


UNEMPLOYMENT
Περίπου σαν να βρέχει ευρώ και μάλιστα σε χιλιάδες, υποδέχεται ο αστικός Τύπος το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας» που απευθύνεται σε άνεργους νέους και μπαίνει το επόμενο διάστημα σε εφαρμογή. Με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων στις 15 Απρίλη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το «ΕΘΝΟΣ» βλέπει στο χτεσινό του πρωτοσέλιδο «επίδομα 2.700 ευρώ σε 35.000 ανέργους». Πίσω όμως από τους μεγάλους τίτλους και τα πρωτοσέλιδα, πριν ζηλέψει κανείς τους ανέργους και την τύχη τους, πρέπει να ρίξει μια ματιά και στις… λεπτομέρειες.
Το ποσό των 2.700 (και των 2.400 ευρώ για όσους δεν είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμων κρατήσεων), είναι η αμοιβή των ανέργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα για την παρακολούθηση 80 ωρών κατάρτισης αλλά και την 5μηνη πρακτική τους άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Με άλλα λόγια, οι νέοι θα δουλεύουν για 400 και 460 ευρώ μισθό, δε θα πληρώνονται κάθε μήνα, αλλά στο τέλος του προγράμματος θα δίνεται ως «έπαθλο» το παραπάνω ποσό, σε όσους έχουν καταφέρει να φτάσουν έως το τέλος.
Αξίζει παράλληλα να υπενθυμίσουμε τι όφελος θα έχουν οι επιχειρήσεις: Οι εταιρείες – πάροχοι της κατάρτισης θα τσεπώσουν 1.100 ευρώ για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν σε κάθε άνεργο, ενώ οι επιχειρήσεις στις οποίες θα γίνει η πρακτική άσκηση θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται για 5 μήνες τους νέους εργαζόμενους εντελώς δωρεάν, χωρίς να πληρώνουν μισθό και ασφάλιση.
Οι χιλιάδες άνεργοι νέοι έχουν ασφαλώς ανάγκη και το παραμικρό ευρώ στη μάχη που δίνουν για την επιβίωση, ωστόσο μπορούν και πρέπει να σταθούν με το κεφάλι ψηλά, με εμπιστοσύνη στο δίκιο τους και τη δύναμη του συλλογικού αγώνα.
Να δουν, με αφορμή τα προγράμματα για την καταπολέμηση υποτίθεται της ανεργίας, πως το «δώρο» που τους προσφέρει ο καπιταλισμός και μάλιστα σήμερα, την περίοδο της κρίσης του, με μεγάλη γενναιοδωρία, είναι η εκρηκτική ανεργία, τα μεροκάματα – ψίχουλα, η κατάργηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Είναι το μέλλον που λέει πως για να έχουν δουλειά πρέπει να είναι φθηνοί, ακόμα και τζάμπα, για τα αφεντικά τους.
πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
από logioshermes

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σαββίδης - Μαρινάκης έδωσαν τα χέρια και αποφάσισαν...

Τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού επισκέφθηκε μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο υποδέχθηκε με ευγένεια, αλλά και θέρμη ο ομόλογός του του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Μετά από ένα σύντομο σχολιασμό του αγώνα, κατά τον οποίο ως γνωστόν ο κ.Μαρινάκης, παραδέχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, αλλά....
του στέρησαν τη νίκη κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, η συζήτηση επεκτάθηκε στο επιχειρηματικό πεδίο, εκεί που διαπρέπουν οι δύο άντρες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του taxalia, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αποφάσισαν να ιδρύσουν από κοινού σχολή διατησίας, ενώ οι δύο άντρες θα συνεργαστούν και θα χρηματοδοτήσουν από κοινού ένα joint venture για την απόκτηση του Άρη, ώστε να τον βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο, καθώς όπως συμφώνησαν και οι δύο, η SUPERLEAGUE έχει ανάγκη την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως και τον Ηρακλή, για την αγορά του οποίου, θα συζητήσουν σε νέα συνάντηση.
Στο τραπέζι έπεσε και η αγορά του ΠΑΟ, αλλά εκεί ο Μαρινάκης "κλώτσησε" πείθοντας τον Ιβάν, ότι πρόκειται για "πεταμένα λεφτά", όπως είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

από taxalia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...