Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το ΔΝΤ ομολογεί ότι «δολοφόνησε» την Ελλάδα

Το ΔΝΤ ομολογεί ότι «δολοφόνησε» την Ελλάδα
Την ώρα που το ίδιο το ΔΝΤ σε έκθεσή του παραδέχεται τον ολέθριο υπολογισμό του για την Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να επικαλείται τα πλαστά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009.
Η ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος αποτελεί επιβεβαίωση όσων έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr από την άνοιξη του 2011. Από την πρώτη στιγμή επιμείναμε και επιμένουμε να ξεκαθαριστεί για ποιους λόγους η Ελλάδα σύρθηκε στους μηχανισμούς στήριξης, στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια.
Όσοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν εμπλακεί στην υπόθεση πρέπει να αναλάβουν τις πολιτικές ή τις ποινικές ευθύνες που τους αναλογούν.
Από χθες κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους!
Διότι η άσκηση κακουργηματικής δίωξης ενάντια στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για σκόπιμη αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων που είχε ως αποτέλεσμα την «αναγκαστική» προσφυγή της Ελλάδας στον επαχθή μηχανισμό στήριξης και την –επί της ουσίας- εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, καθώς βέβαια και τη δυστυχία του ελληνικού λαού, δεν συμπαρασύρει και τους πολιτικούς του πάτρωνες, τον ΓΑΠ και τον Γ. Παπακωνσταντίνου;
Ή μήπως κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι ο κύριος Γεωργίου μόνος του αποφάσισε να αλλοιώσει στοιχεία, γιατί… έτσι του ήρθε;
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί η επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στους οικονομικούς εισαγγελείς επειδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους!
Ενδεχομένως όμως η εξέλιξη αυτή να είναι το τελικό χτύπημα στη “συμμορία”, σε αυτούς που διόγκωσαν το έλλειμμα για να ρίξουν την χώρα στα νύχια του ΔΝΤ.
Στο μεταξύ, φως στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ» ρίχνει το γαλλικό περιοδικό «Μarianne», όσον αφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από τη σκληρή λιτότητα που επέβαλαν οι «ειδικοί» του Ταμείου.
Το εκτενές δημοσίευμα έχει τίτλο «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ’ όλης της ύλης» και βασίζεται στην έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου. Στην έκθεση αυτή αναλύεται το λογιστικό λάθος που έκαναν οι ειδικοί του ταμείου και με λανθασμένους δείκτες συνέταξαν τα οικονομικά πρόγραμμα τα για την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Ο τίτλος της έκθεσης των 43 σελίδων του Μπλανσάρ είναι χαρακτηριστικός: «Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές». Με απλά λόγια, οι οικονομικοί αναλυτές του ΔΝΤ εργάστηκαν με δεδομένα που ίσχυαν πριν από την κρίση, χωρίς να πάρουν υπόψη τους την ανασφάλεια και την αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών.
Το γαλλικό περιοδικό τονίζει: «Πρόκειται για την απίστευτη ομολογία! Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη».
Ο ανώτατος οικονομολόγος του ΔΝΤ αναγνωρίζει με καθυστέρηση αυτό που κάθε πολίτης μπορούσε να αντιληφθεί περπατώντας για λίγο στις ρημαγμένες από τη λιτότητα αγορές των πόλεων της νότιας Ευρώπης. Με τη δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση, προκλήθηκε μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές ταχύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν. Οι συνέπειες ήταν αβυσσαλέες: σειρά πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισαβόνας.
Κι όμως, αυτά έκαναν τα λαμπρά μυαλά του ΔΝΤ. Τώρα που η ομολογία είναι και γραπτή, απομένει να πεισθούν Κομισιόν και ΕΚΤ, χωρίς αυτό να θεωρείται άμεσα εφικτό, σημειώνει το περιοδικό και καταλήγει: «το δε ασυγχώρητα σοβαρό, είναι η διαιώνιση του λάθους»

πηγή: newsbomb.gr

από aienaristeyein.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι έγινε τελικά με την ΕΛΣΤΑΤ και το μαγείρεμα του ελλείμματος;

ΔΕΊΤΕ: (κάντε κλικ εδώ και διαβάστε)

από taxalia

ΔΝΤ: «Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης»

Πολυσέλιδο αφιέρωμα του εβδομαδιαίου γαλλικού περιοδικού «Μarianne» - «Πρόκειται για απίστευτη ομολογία!» 
Τι λέει η έκθεση του επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ

 «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης» είναι ο τίτλος πολυσέλιδου αφιερώματος του εβδομαδιαίου γαλλικού περιοδικού «Μarianne» στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ». Το αφιέρωμα προσπαθεί να ρίξει φως στην έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου.

Συνεχής είναι η αναφορά του αφιερώματος στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξ' αιτίας ενός λάθος στους υπολογισμούς.

«Πρόκειται για απίστευτη ομολογία!», γράφουν...
οι συντάκτες του άρθρου. «Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη».
Τίτλος της 43σέλιδης μελέτης του Μπλανσάρ είναι «Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές». Το λάθος αφορά σε έναν συντελεστή, γνωστό στην οικονομία με την ονομασία «πολλαπλασιαστής» (multiplicateur).
Μεταξύ του 1970 και του 2007, οι ασχολούμενοι με τις προβλέψεις είχαν διαπιστώσει ότι μειώνοντας κατά 1% τις δημόσιες δαπάνες, ή κατά 1% επιπλέον έσοδα από τη φορολογία, οδηγούσαν, κατά μέσον όρο, σε 0,5% μείωση της ανάπτυξης στις προηγμένες χώρες. Έτσι διαμόρφωσαν τον πολλαπλασιαστή 0,5 τον οποίο και χρησιμοποίησαν στις προκαταρτικές εργασίες τους για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
Ωστόσο τα δεδομένα αυτά ίσχυαν πριν την κρίση, η οποία με την ανασφάλεια που έφερε, επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Στο «Πανόραμα της Παγκόσμιας Οικονομίας» που δημοσίευσε το ΔΝΤ τον περασμένο Οκτώβριο, αναγνωρίζει ότι με τις σημερινές συνθήκες, οι πολλαπλασιαστές κινούνται ανάμεσα στο 0,9 έως και το 1,7 (!) ήτοι δύο με τρεις φορές μεγαλύτεροι από το 0,5. Την πληροφορία αυτή το ΔΝΤ την έχει γράψει στα ψιλά του «Πανοράματος» και μόνο οι ιδιαίτερα έμπειροι αναλυτές μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της σημασίας της.
Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης σε δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση του Μπλανσάρ, προκλήθηκε πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές ταχύτερη απ' ό,τι αναμενόταν. Οι συνέπειες ήταν αβυσσαλέες: σειρά πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισαβόνας.
«Ο πολλαπλασιαστής», εξηγεί ο Ερίκ Εγέρ, οικονομολόγος στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Οικονομικών Συγκυριών (OFCE), «μεταβάλλεται ανάλογα με τις συγκυρίες: εξαρτάται από το σημείο του οικονομικού κύκλου στο οποίο βρισκόμαστε, πάνω ή κάτω, από την πολιτική των γειτονικών χωρών, από το εάν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση στο νόμισμά μας. Μόνο συνυπολογίζοντας όλα αυτά τα στοιχεία μπορούμε να εκτιμήσουμε τις συνέπειες μιας θεραπείας λιτότητας –και όχι εφαρμόζοντας έναν πολλαπλασιαστή επειδή λειτούργησε προηγούμενα», υποστηρίζει.
Κι όμως, αυτό έκαναν τα λαμπρά μυαλά του ΔΝΤ. Τώρα που η ομολογία είναι και γραπτή, σημειώνουν οι συντάκτες της «Μarianne», απομένει να πεισθούν Κομισιόν και ΕΚΤ. Παρατηρούν ωστόσο ότι τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η θεραπεία θα έλθει μέσα από τη λιτότητα και να υποτιμούν τις αρνητικές της επιπτώσεις στην ανάπτυξη.
Πηγή: ΑΠΕ,  enet
 
Από Γρέκι

Το προφητικό κείμενο του Μάνου Χατζηδάκη το 1993 για τον... Μιχαλολιάκο!

O Mάνος Χατζιδάκις αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ήταν μπροστά για την εποχή του και με την κριτική του σκέψη κατέγραφε και παρατηρούσε το κάθε τι που συνέβαινε, έχοντας ταχύτατα αντανακλαστικά.
Τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, διένειμε το προφητικό κείμενο, στο πρόγραμμα αντιναζιστικής συναυλίας που είχε δώσει η "Ορχήστρα των Χρωμάτων" με έργα Βάιλ, Λίστ και Μπάρτοκ.
Το κείμενο το δημοσίευσε και η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" με τίτλο "Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι" όπου με μοναδική διαύγεια προέβλεψε ... την έλευση του νεοναζισμού και της Χρυσής Αυγής και τους λόγους που θα μας οδηγούσαν αργά ή γρήγορα εκεί.

Ο Χατζιδάκις δεν δίστασε να συγκρουστεί δημόσια με τον κάθε είδους λαϊκισμό, ενώ για τις απόψεις του δέχτηκε λυσσώδεις επιθέσεις από όλους αυτούς που συμμετείχαν στο μεταπολιτευτικό ηθικό, αισθητικό και οικονομικό πλιάτσικο της χώρας.

Κυρίως όμως διαθέτοντας μια εκπληκτική συναισθηματική ευφυΐα προέβλεψε τις συνέπειες που θα είχε στην ελληνική κοινωνία ο σταδιακός απο-πολιτισμός της, η κυνικότητα της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και κυρίως η συνθηκολόγηση της κοινωνίας που συναίνεσε στην κατεδάφιση του αξιακού της συστήματος.

Διαβάστε το προφητικό κείμενο:


Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

TaXalia.blogspot.com: Επιλεγμένες αναρτήσεις

Όταν συνυπέγραφες κυρία Δημουλά την στήριξη στην δολοφονία της χώρας, δεν το ήξερες;


Τολμήστε, έστω και κατόπιν εορτής κυρία Δημουλά!
Θαύμασαν οι έλληνες πολίτες αλλά κι η παγκόσμια κοινή γνώμη τη συνέντευξη της κυρίας Κικής Δημουλά στην International Herald Tribune. Μεταξύ άλλων περιέγραψε τη σημερινή κατεχόμενη πατρίδα μας: «Σκότος και χάος»… Αναφερόμενη στα χρόνια της δικτατορίας δήλωσε πως τότε «διώκονταν μόνο οι αριστεροί, τώρα όλη η χώρα είναι υπό διωγμό… Ενώ σήμερα, στην Ελλάδα των απανωτών Μνημονίων, και η ίδια, όπως όλος ο κόσμος, καλείται να πληρώσει τα σπασμένα «επειδή 100 άτομα καταχράστηκαν την εξουσία».

Αυτά τα 100 άτομα βεβαίως, ανήκουν στην συμμορία Σημιτη και δεν ηταν μόνο πολιτικά. Ήταν και οι πασίγνωστοι “άνθρωποι του πνεύματος”, επιπέδου Μαέβιους Παχατουρίδη (από το γνωστό σκετς των ΑΜΑΝ) που ένα ολόκληρο σύστημα πλασάριζε για να απονευρώσουν τελείως τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας. Άνθρωποι ελάχιστοι, παρουσιάζοντο ως “τιτάνες του πνεύματος”, χωρίς ποτέ να αναρωτηθούν “γιατί” το σύστημα τους γεμίζει δόξα και χρήμα χωρίς να το αξίζουν…

Και αυτοί οι “άνθρωποι του πνεύματος” δεν πήραν μυρουδιά από την ληστεία του χρηματιστηρίου, της μίζενς, των σουάπς, της εισόδου στην ΟΝΕ, των υποβρυχίων, των τραπεζιτών, της ΕΤΒΑ, της ΑΤΕ κλπ κλπ. Το χειρότερο; Δεν πήραν μυρουδιά από το έγκλημα του μνημονίου, αντίθετα, το στήριξαν με τις υπογραφές τους!!

Έτσι η κυρία Δημουλά, δεν έκανε μια αυτοκριτική!
Δεν μας είπε αν την έπιασαν κώτσο ή πίστευε όσα συνυπόγραφε ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ -στις 2 Ιούνη 2011- το «μανιφέστο» στήριξης των μνημονίων και της υποδούλωσης της πατρίδας μας!
Δυστυχώς, σήμερα με το «Σκότος και χάος» οι διανοούμενοι είναι στρατευμένοι στην επιχείρηση εξόντωσης του λαού μας.
Ας θυμίσουμε στην εν λόγω κυρία τι συνυπόγραψε πριν τη σημερινή μεταμόρφωσή της, με την…

διαπίστωση: Φτάνει πια με μεταμορφωμένους Σωτήρες! Αγώνας, αγώνας, αγώνας, εξέγερση, εξέγερση, εξέγερση… για να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω!
Δραματική έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες και τους υπολογισμούς και να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους, απευθύνουν 32 άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης.
Με κείμενο που φέρει τον τίτλο “Τολμήστε“, οι 32 συνυπογράφοντες επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- ότι “όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση, με οδηγό το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας”.
“Ο τόπος χρειάζεται μία ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία”, υπογραμμίζουν και εκτιμούν ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας, μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή”.
Μεταξύ εκείνων που συνυπογράφουν το κείμενο είναι η Κική Δημουλά, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μένης Κουμανταρέας, ο Αλέκος Φασιανός, ο Απόστολος Δοξιάδης και ο Νίκος Αλεβιζάτος.
Οι υπογράφοντες αναλυτικά:

*** Θανάσης Βαλτινός, Κική Δημουλά, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Κακούρη, Μένης Κουμανταρέας, Γιάννης Κουνέλης, Πέτρος Μάρκαρης, Τάσος Μπουλμέτης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέκος Φασιανός

*** Νίκος Αλεβιζάτος, Νάσος Βαγενάς,Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Άγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Αρίστος Δοξιάδης, Ορέστης Καλογήρου, Στάθης Καλύβας, Βάσω Κιντή, Ανδρέας Κούρκουλας, Νίκος Μουζέλης, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Γιώργος Παγουλάτος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παύλος Σούρλας, Γιάννης Στουρνάρας, Σταύρος Τσακυράκης, Χαρίδημος Τσούκας.
Με πληροφορίες από το Σίβυλλα
 
από olympia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...