Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

We call them Sculptures, not marbles. PARTHENON SCULPTURES!


Αντί να υπογράφετε δεξιά και αριστερά για το εάν η –Ελληνική- μακεδονία είναι Ελληνική, κάντε κάτι πιο χρήσιμο. Μάθετε εσάς αλλά και τους φίλους σας να λένε τα γλυπτά του Παρθενώνα, γλυπτά και όχι μάρμαρα!
Είναι πολύ απλό...
 

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

34 χρόνια από τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης (αφιέρωμα, από το TaXalia)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 34 χρόνων, από τον ιστορικό σεισμό της Θεσσαλονίκης, σήμερα, σας παρουσιάζουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα του taxalia στο γεγονός, που σημάδεψε τη νεώτερη ιστορία της Θεσσαλονίκης. Με απόλυτα ακριβή στοιχεία, για να τα έχετε στο αρχείο σας.
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι που λένε και στο ποδόσφαιρο.
Δείτε το:



Το θέμα της ημέρας, από το taxalia



Στις 20 Ιουνίου 1978, ημέρα Τρίτη, στις 23.03'.58'' το βράδυ, ώρα Ελλάδας ((20.03 ώρα Γκρήνουιτς (GMT)), ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ, ταρακούνησε την πόλη κι επικράτησε το χάος.



Το επόμενο πρωί φάνηκαν οι καταστροφικές συνέπειες: 49 νεκροί -29 εκ των οποίων στην πολυκατοικία της πλατείας Ιπποδρομίου- 220 τραυματίες και περίπου 800.000 άστεγοι στο νομό.

Σήμερα, στο κτήριο της οδού Ιπποδρομίου που έπεσε, στεγάζεται το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα και σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, αφού το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 11 χιλιόμετρα.

Εντοπίστηκαν :

-3.170 (4,5%) κτίρια με σοβαρές και επικίνδυνες βλάβες, (κόκκινα)

-13.918 (21,0%) κτίρια με μέσης ή και μικρής κλίμακας βλάβες, (κίτρινα) και
-49.071 (74,5%) κτίρια χωρίς βλάβες (πράσινα).
Tην αποκατάσταση των σεισμοπαθών ανέλαβε η ΥΑΣΒΕ (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας).

Τα ανδρείκελα του Μερκελιστάν….



Αυτό, που ζούμε, αγαπητοί φίλοι, δεν είναι ένα εφιαλτικό όνειρο, αλλά μια εφιαλτική πραγματικότητα!
Που, όσο περισσότερο τη ζούμε, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε το δολοφονικό σενάριο, που έχουν σκηνοθετήσει σε βάρος μας.
Το άθλιο πηγαινέλα, ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του δικομματισμού, δυστυχώς, δεν μας τελείωσε. Μεταμορφώθηκε στο απείρως αθλιότερο δολοφονικό τέρας των ανδρεικέλων του Μερκελιστάν.
Και το τέρας αυτό μας θυμίζει την εποχή της αποστασίας του ’65.
Με τους εθελόδουλους αποστάτες. Που προετοίμασαν το έδαφος για τη Χούντα και το διαμελισμό της Κύπρου. Απ’ την οποία πρόσφεραν οι εθνοσωτήρες της εθνικόφρονος δεξιάς τη μισή στους τουρκαλάδες.
Όπως οι τωρινοί δοσίλογοι έχουν παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία και υποδουλώσει όλους τους Έλληνες στο ιταμό και βάρβαρο καθεστώς των γερμαναράδων.
Όσοι, κατά το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, στάθηκαν απέναντι στο απαίσιο αυτό τέρας-όχι πια της μυθολογίας μας, αλλά της πνεούσης τα λοίσθια δύσμοιρης νεοελληνικής ιστορίας μας και πατρίδας μας- αναρωτιούνται:
Πώς φτάσαμε σ’ αυτό το ακατανόητο κατάντημα;
Άραγε, μέσα στις φλέβες των σημερινών Ελλήνων, δεν ρέει ούτε σταγόνα αίματος, όχι μόνο απ’ τους αρχαίους, αλλά και τους νεοέλληνες ηρωικούς προγόνους μας;
Και έγινε η δειλία και η ηττοπάθεια, για ένα μεγάλο μέρος του λαού ανίατη και θανάσιμη πραγματικότητα!
Από την επικοινωνία με ανθρώπους διαφόρων στρωμάτων του λαού προκύπτει ότι, σε καμιά περίπτωση, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Αντίθετα οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, μάλιστα, παραμένουν αμείωτα αγανακτισμένοι και οργισμένοι, απέναντι στο δολοφονικό καθεστώς του δοσιλογισμού!

Ποιά φάρμακα παίρνουμε όταν ανεβαίνει η πίεση;

Επειδή, θα σας ανέβει η πίεση στα ουράνια -είναι σίγουρο, σας το υπογράφουμε!-, όταν πάρετε το εκκαθαριστικό της εφορίας, σας παραθέτουμε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τον κατάλογο των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για την πίεση. Μια προσφορά του taxalia, σε όλους τους φορολογούμενους.
Δείτε τον κατάλογο:

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

κ. Βενιζέλε με τα νεύρα και τον θυμό δεν μας πείθετε ότι έχετε … δίκιο!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Πραγματικά αναρωτιέται κανείς αν το ξέσπασμα του κ. Βενιζέλου (στην διαδικτυακή εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου (βίντεο στο τέλος) είναι αποτέλεσμα πανικού (λόγω των μηνυμάτων που παίρνει για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος του στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής) ή απλά …
δεν έχει σώας τας φρένας!
Είναι ειρωνικό ότι αυτός ο άνθρωπος ο οποίος επί χρόνια κατείχε μεγάλες θέσεις εξουσίας τώρα δεν ξέρει “τίποτα” για τις μίζες και για την διαπλοκή των συντρόφων του αλλά το κυριότερο μας ζητάει ξανά (με ψεύτικες συγνώμες αλλά και με εκβιασμούς) να τον ξαναψηφίσουμε!
Μάλιστα έκανε προεκλογικό του σλόγκαν την λέξη “Συνευθύνη”θέλοντας να μοιράσει και σε άλλους την απόλυτη “Ευθύνη” του ιδίου, του κόμματος του αλλά και του άλλου “Κωλοτούμπα” της Συγγρού για τα σημερινά μας χάλια!
Τις τελευταίες ημέρες (λόγω των επικείμενων εκλογών) ακούτε το κρεσέντο των απειλών και των εκβιασμών των έσωθεν και έξωθεν φερέφωνων και υποτελών των τοκογλύφων και των ξετσίπωτων απογόνων του 3ου Ράιχ, να μας φοβίσουν και να μας τρομοκρατήσουν με την δήθεν αποπομπή μας από το Ευρώ και την λυκοσυμμαχία της περίφημης ΟΝΕ που μας έβαλε ο κ. Σημίτης.(Αλήθεια που είναι αυτή η ψυχή;)


ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Σήμερα, δυστυχώς, αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για πρώτη φορά η πολιτική έκφραση του πλανήτη είναι υπόδουλη της αυθαίρετης εξωπολιτικής εξουσίας, των δυνάμεων του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας. Η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα, έχει περάσει πολλές κρίσεις, δικαίου, νομιμότητας, ελευθερίας και δημοκρατίας, αλλά τελικά μπόρεσε, πολλές φορές μέσω αιματηρών πολέμων, να ανταπεξέλθει με επιτυχία. Στις ημέρες μας, όμως, εμφανίζεται για πρώτη φορά, μια εξωπολιτική δύναμη παγκόσμιας εμβέλειας, η οποία ποδηγετεί και καθορίζει τις τύχες ολόκληρης της πολιτικής του πλανήτη. Έτσι, οι περισσότερες κυβερνήσεις των κρατών υπηρετούν αυτή την παγκόσμια εξωπολιτική δύναμη, αφού οι κυβερνώντες τους είναι υπάλληλοι των κερδοσκόπων – τοκογλύφων της διεθνούς αγοράς. Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι να πληγώνεται ανήκεστα η Δημοκρατία των κρατών και να προσβάλλονται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς μεταλλάσσονται – δημιουργούνται νέα κράτη χωρίς ταυτότητα, από τη στιγμή που τα υπάρχοντα έχουν επονείδιστα και επαχθή χρέη προς τους ληστρικούς οργανισμούς των κερδοσκόπων – τοκογλύφων διεθνών Εβραιοτραπεζιτών.


Παμποντιακή: "Κυρία Ρεπούση, αναγνωρίζετε τη γενοκτονία, Ναί ή Όχι;"

Από την 28η ΜΑΊΟΥ αποστειλε η Π.Ο.Ε. επιστολή στην κυρία Ρεπούση να ξεκαθαρίσει η ίδια τι ακριβώς συνέβη στην Βουλή την 18η Μαίου όπου κατηγορήθηκε από ΜΜΕ πως εξήλθε της αιθούσης την ώρα της τήρησης ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της Γενοκτονίας..Και αυτό διότι..
δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθεί το γεγονός επισήμως από πουθενά.."Της ζητήσαμε να απάντήσει πριν την 17 Ιουνίου και μέχρι σήμερα το αρνείται πεισματικά ενώ δεν βγαίνει και στα τηλέφωνα..Την καταγγέλω για αρνηση της Γενοκτονίας μέχρι να το διαψεύσει η ΙΔΙΑ..", δηλώνει ο Γ.Γ. της Π.Ο.Ε.
Η απάντηση -τη δίνει το taxalia για να μην κουράζεται η κ.Ρεπούση- είναι, ότι ασφαλώς και δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία και ποτέ δεν θα πεί αυτή τη λέξη. Απαγορεύεται από τη συμμαχία των πρόθυμων η χρήση τέτοιων όρων όταν το "κακό" αφορά Έλληνες, επιβάλλεται αν αφορά οποιονδήποτε άλλο λαό.

από taxalia

όσοι φασίσται, αποφασίστε!...


Τ’ ανθρωποειδή του Μαμωνά
Και προδοσίας τα ζωντανά,
Που της ληστείας τρων σανά
Είν’ έτοιμα πάλι ξανά
Να ψάλουν θούρια κι ωσαννά
Στα κόμματα του Σατανά.


Και οι πάτρωνές τους τώρα
Που ’ρθε η κρίσιμη η ώρα
Μέρκελ, Μπίλντεμπεργκ και Σια
Μαγειρεύουν τη νοθεία!…


Δια ταύτα, όσοι φασίσται,
  πάραυτα αποφασίστε
Τ’ «άγιο» των κλεφτών το σόι,
που μας παίζει κομπολόι,
για να κλέβει και να τρώει
Μονοκούκι να ψηφίστε!

Γιατί ούτ’ αυτοί δε ζούνε,
Δίχως αρπαγή και ψέμα
Ούτ’ εμείς δεν ευτυχούμε,
Αν δεν μας ρουφούν το αίμα!…

παπα-Ηλίας


από enomenoiblogers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...