Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σε έξαρση ο Ισλαμικός πολιτισμός στη Νιγηρία

Μαθήματα πολιτισμού παρέδωσαν για μια ακόμη φορά οι φανατικοί Ισλαμιστές στη Νιγηρία.
Δείτε τις φωτογραφίες. Προσοχή σοκάρουν:

Οι 11 βουλευτές που σήκωσαν τις καταθέσεις τους

 ΟΙ 11 βουλευτές που σήκωσαν τις καταθέσεις τους

Οι βουλευτές ελέγχονται για τυχόν εκροή χρηµάτων στο εξωτερικό, καθώς εµφάνισαν κατά τον έλεγχο «πόθεν έσχες» µειωµένες καταθέσεις (από 100.000  ως 400.000 ευρώ), χωρίς ωστόσο να δηµοσιοποιήσει τα ονόµατά τους.  Πάντως,
ήδη στους «διαδρόµους» της Βουλής
κυκλοφορούν κάποια ονόµατα βουλευτών, νυν και πρώην (θυµίζω ότι οι
δηλώσεις «πόθεν έσχες» που δηµοσιοποιήθηκαν προ ηµερών αφορούσαν τη
χρήση του 2009), οι οποίοι φέρονται ως ελεγκτέοι. Μεταξύ αυτών λέγεται
ότι είναι οι νυν Αρ. ΣπηλιωτόπουλοςΘ. Καράογλου Γ. ΒαγιωνάςΜάγια ΤσόκληΕλεναΚουντουρά και Τσαµπίκα Ιατρίδη και οι πρώην Γ. ΟρφανόςΣπ. Λιβανός και Π. ∆ούκας,
αν και για τον τελευταίο λέγεται ότι αιτιολόγησε τη διαφορά που
εντόπισαν οι ορκωτοί ελεγκτές σε αγορά µετοχών. ∆εν γνωρίζω αν οι 11 θα
πληρώσουν για τις αµαρτίες ολόκληρου του πολιτικού συστήµατος. Εκείνο
που γνωρίζω είναι ότι οι φήµες και οι σπερµολογίες δεν µπορούν να
υποκαταστήσουν τη διασταυρωµένη και επίσηµη εξήγηση που πρέπει να δώσει
µε στοιχεία και ονόµατα ο αρµόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής.

πηγή: troktiko.eu

από filologos10

TaXalia.blogspot.com: Επιλεγμένες αναρτήσεις

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Συμπαραστεκόμαστε στην άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ!

- Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραίμ -

Το φιάσκο της προφυλάκισης θα φανεί πολύ σύντομα. Το πυροτέχνημα θα καταρρεύσει όπως και τόσα άλλα απίστευτα τεχνάσματα που μηχανεύονται κατά καιρούς αυτοί οι άθλιοι πολιτικοί για να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που θα έπρεπε να τους απασχολούν και τους απασχολούν. Το ότι εμπλέκονται σε αυτές τις σκοτεινές ιστορίες και άλλες εξουσίες... ας το αξιολογήσουν οι ίδιοι "κατά συνείδηση".
Από αυτό το ιστολόγιο σταθήκαμε πολλές φορές  επικριτικοί στον συγκεκριμένο ηγούμενο, αλλά δεν πιστέψαμε ποτέ την εκδοχή ότι τα έκανε μόνος του και πολύ δε περισσότερα τώρα ότι μπορεί να τελέσει τα ίδια, άρα πρέπει να προφυλακιστεί.
Η διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τον κλήρο, ενάντια στην λαϊκή βούληση καλά κρατεί εδώ και 17 αιώνες, από τότε δηλαδή που κατάλαβαν οι αυτοκράτορες ότι η πίστη είναι το μέσο ελέγχου των συνειδήσεων  των πιστών, άρα και των υπηκόων.
Στη σημερινή κοινωνία της άμεσης πληροφόρησης αυτό ισχύει μερικώς και όταν πρέπει η εικόνα να επιβεβαιώσει την όποια προπαγάνδα. Το δίπολο πολιτική-εκκλησιαστική εξουσία έχει αποβάλει εν μέρει το δεύτερο και το έχει αντικαταστήσει με τα γνωστά εξωθεσμικά κέντρα ενός παγκόσμιου ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΥ  της παγκόσμιας διακυβέρνησης του πλανήτη.

 Η περίπτωση του Γέροντα Εφραίμ, θα αναδείξει πλευρές που μάλλον δεν θα έχουμε φανταστεί. Ο γνωστός πόλεμος των δύο καναλαρχών το επιβεβαιώνει, όταν μάλιστα ό ένας εξ αυτών επαναδραστηριοποιείται στο κανάλι που αρχικά ανέδειξε το πρόβλημα...
το οποίο το εκμεταλλεύτηκε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και το έκανε προεκλογική σημαία.

Η δήθεν τυφλή δικαιοσύνη, εάν όντως ήταν τυφλή και δεν αλληθώριζε η ματιά της κατά πολιτικούς "έωλους" ανέμους, θα το είχε λύσει από την πρώτη αρχή. Το άφησε όμως, ανέχθηκε τις παραγραφές και έφτασε στο δήθεν ή να μας πείσει ότι μπορεί να μας αποδείξει την "πλήρη τύφλωσή της"

Ο λαός έχει αφυπνιστεί, όχι ότι κοιμόταν τόσα χρόνια, αλλά απλά ανεχόταν τέτοιες συμπεριφορές έως τώρα, μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής του ανοχής του ψηφοφόρου.

Αυτό δεν θα περάσει έτσι...

Νάσος


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Το παρακράτος του υποκόσμου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Διώξεις και παύση δικαστικών



Πάνε λοιπόν και οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ, µας τελείωσαν… Οι συνταξιούχοι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κκ. Ανδρέας Φάκος και Μανώλης Αντωνακάκης«απολύθηκαν» µε απόφαση του ∆Σ της ΕΠΟ, το οποίο συµµορφώθηκε προς τις υποδείξεις των παραγόντων της Σούπερ Λίγκας που απαίτησαν την αποποµπή.
Στο εξής και µέχρι νεωτέρας καθήκοντα ποδοσφαιρικού εισαγγελέα θα ασκεί η Εκτελεστική Γραµµατεία της ΕΠΟ! Τουτέστιν, ο έµπορος πυροτεχνηµάτων κ. Αριστείδης Σταθόπουλος, ο γιατρός κ. Γιάννης Οικονοµίδης, ο µηχανικός κ. Νίκος Ανασόπουλος, το διευθυντικό στέλεχος εταιρείας γάλακτος κ. Γιώργος Γκιρτζίκης, ο ασφαλιστής κ.Απόστολος Παπουτσάκης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος (ο µόνος νοµικός της παρέας)! ∆εν λέµε, παραγοντικά το κατέχουν το άθληµα και µε το παραπάνω όντας τόσα χρόνια στο ποδοσφαιρικό κουρµπέτι µέσα κι έξω από τα γήπεδα. Οχι όµως και να επιλαµβάνονται υποθέσεων που εµπίπτουν (νοµικά και θεσµικά) στην αρµοδιότητα δικαστικών λειτουργών! Εδώ που τα λέµε πάντως, και πολύ έµειναν στη θέση τους οι κκ. Φάκος και Αντωνακάκης. Θα µπορούσαν και να είχαν παραιτηθεί βλέποντας τις πειθαρχικές διώξεις τους να καταλήγουν εν πολλοίς σε αθωωτικές αποφάσεις των αθλητικών δικαστών και τις εφέσεις τους να απορρίπτονται από την αρµόδια Επιτροπή της ΕΠΟ.


"Αν ένα παιδί κλαίει στο δρόμο..." Γιατί οι άνθρωποι στο ιντερνετ λειτουργούν τόσο ηλίθια;

Και μια πρόταση στον Μανώλη Σφακιανάκη
Αφορμή το worm e-mail, το οποίο θα το πήρατε κι εσείς, το οποίο είναι εξώφθαλμα "σκουλήκι", μήνυμα δηλαδή το οποίο γράφει μια εντυπωσιακή ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ μαλακία, ώστε να τσιμπήσουν οι χαχόλοι και να κάνουν αυτό που θέλουν οι ηλίθιοι: να το προωθήσουν δηλαδή (η προώθηση είναι το ζητούμενο, όχι αυτά που γράφει το μήνυμα):

"Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πεί να το πάτε στην διεύθυνση που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πηγαίνετε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση." Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς. Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρούσα ανακοίνωση και στείλετε σε όσο περισσότερους φίλους σας. (αυτό, σε οποιοδήποτε μήνυμα δείχνει ότι είναι απάτη, το ζόρι δηλαδή να στείλετε την "ανακοίνωση" σε όσους περισσότερους γίνεται). Μπορείτε να αποτρέψετε πολύ πόνο από οικογένειες... Αυτό το ανακοίνωσε η αστυνομία."
 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο αποδιοπομπαίος τράγος


Οβραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος και συγγραφέας Τόμας Φρίντμαν σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην Ελλάδα, απορούσε πως ο Έλληνας που στις ΗΠΑ έχει ταυτιστεί με τον επιτυχημένο έμπορο και επιχειρηματία, που είναι νοικοκύρης σέβεται τους νόμους και…την οικογένειά του, είναι κοινωνικά και οικονομικά δραστήριος έφτασε μέσα σε λίγους μήνες να γίνει για την παγκόσμια κοινή γνώμη, συνώνυμο του τεμπέλη, του απατεώνα και του διεφθαρμένου…
Αυτή η εικόνα που μας συνοδεύει εξαιτίας των λαθών και των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων του πολιτικού μας προσωπικού για να αλλάξει απαιτούνται τεράστιες προσπάθειες και γενναίες θυσίες, από την πλευρά των πολιτών, αφού η χώρα έχει στοχοποιηθεί και στην πλάτη της παίζονται τεράστια οικονομικά παιχνίδια από το σύνολο των καρχαριών του χρηματοπιστωτικού συστήματος που άπαξ και μυρίστηκαν αίμα, δεν λένε να μας αφήσουν σε ησυχία…

Βόμβα! Οι αμοιβές των τηλεαστέρων του ΑΛΤΕΡ. Πόσα έπαιρναν

2.600.000 ευρώ το χρόνο ο Μάκης !
από το planet-greece, οι αποκαλύψεις
Νομίζετε ότι οι Γιαννίκος και Κουρής ευθύνονται αποκλειστικά για την κατάρρευση του Alter; Κι όμως, υπήρχαν δίπλα τους μία στρατιά από golden boys - δημοσιογράφους και στελέχη που λάμβανουν μισθούς, που ίσως να ζήλευαν ακόμη και... εφοπλιστές. Διαβαστε, στο planet-greece, πόσα έπαιρνε ο Αυτιάς, ο Ρομπέν... της Εκάλης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο ..
Χαρδαβέλλας με τα UFO του, o... χρυσός Νίκος Χατζηνικολάου (τα λεφτά του είναι... Real!!!), η Miss Marple... Νικολούλη, ο χαφιές της ΕΥΠ (ο ίδιος το παραδέχθηκε) Γιώργος Τράγκας και πολλά μεγαλοστελέχη στο πρόγραμμα κτλ. Δείτε τα νούμερα και ζαλιστείτε....



Διάγραμμα του BBC τα λέει όλα για την Ελλάδα! Που χρωστάμε και σε ποιόν

Χρωστάμε σχεδόν 400 δις, με εξωτερικό χρέος 252% και χρέος της κυβέρνησης 166% του ΑΕΠ. Το τελευταίο είναι αυτό που με βάση το επιτυχημένο κούρεμα 50% και το PSI, θα φτάσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ όσο ήταν δηλαδή και το 2009.
Κάθε Έλληνας πολίτης χρωστά πάνω από 38.000 ευρώ (ως στατιστικό στοιχείο για το χρέος), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το διάγραμμα για να δούμε σε ποιες χώρες χρωστάμε:




Το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους το έχει η Γαλλία με 41 περίπου δις και μετά ακολουθεί η Γερμανία με 15,9 δις, αφού πρόλαβε να «ξεφορτωθεί» μαζικά ελληνικά ομόλογα κάτι το οποίο δεν έκανε η Γαλλία.
Το δικό μας συμπέρασμα; Μάθαμε σε ποιες χώρες χρωστάμε. Αυτό το ποσό όμως δεν αγγίζει καν τα 400 δις που χρωστάμε γενικά.
Σε ποιόν ανήκει λοιπόν, το υπόλοιπο χρέος των 300 + δις ευρώ. Οεοοοο;

από olympia.gr

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Βυθίστηκε το πλωτό δέντρο της Αριστοτέλους (βίντεο & φωτογραφίες)

-Θα γίνει προσπάθεια να επισκευαστεί και να ξαναστηθεί
-Αύριο αναμένονται εξηγήσεις της κατασκευάστριας εταιρείας για τα αίτια της βύθισης
δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

από την άτυχη στιγμή του καθ΄όλα όμορφου πλωτού Χριστουγεννιάτικου δέντρου, που ...ατύχησε λόγω των θυελλωδών ανέμων:
το δέντρο τοποθετήθηκε εκεί με κοινή πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο φορέων. Η "Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους", κατασκευάστηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών HELEXPO Α.Ε. και ATTRACT PRODUCTIONS  (ιδιοκτήτης ο ξενοδόχος Δημήτρης Κιούκας)


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο TaXalia

Η αθλιότητα των πολιτικών


Όλοι μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αναρωτιόμαστε από πού πηγάζει αυτό το απύθμενο θράσος της πλειοψηφίας των πολιτικών (βουλευτών, υπουργών) και δεν λένε να αλλάξουν καθόλου τον αισχρό τρόπο που πολιτεύονται, τον εμπαιγμό και την ύβρη κατά των Ελλήνων πολιτών αυτή η προκλητική μέχρι περιφρόνησης συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους. Σημαία της άσκησης πολιτικής τις τελευταίες δεκαετίες είναι η Διαπλοκή και η Διαφθορά. Επί πλέον κανείς φοβάται ότι έχουν και την Εθνική υπόσταση της χώρας κάτω από τα συμφέροντά τους.
Υπουργοί και βουλευτές στην πλειοψηφία τους τις τελευταίες δεκαετίες αλλά ακόμα και τα τελευταία δυόμισι με χρόνια έχουν επιδοθεί σε:
  • Έναν άθλιο αγώνα πλουτισμού, με μίζες από εταιρείες (Ζήμενς) κ.α., μίζες από την αγορά οπλικών και άλλων συστημάτων, παράνομες συναλλαγές (Βατοπαίδιο) για τα οποία κανείς δεν τιμωρήθηκε και ούτε θα τιμωρηθεί,
  • Εξασφάλιση της μη δίωξης των νταβατζήδων του Ελληνικού δημοσίου (μεγαλοεργολάβων, κατόχων ΜΜΕ κλπ) για τις παρανομίες τους και παροχής σε αυτούς με σκοτεινές διαδικασίες κρατικών εργολαβιών ή παρανόμων χρηματοδοτήσεων,
  • Τακτοποίηση στο δημόσιο συγγενών, φίλων και ψηφοφόρων και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες της βουλής (όπου έχουν προσληφθεί πολλαπλοί υπάλληλοι από όσους χρειάζονται) με τα προνόμια των εργαζομένων αυτών και οι εξαιρέσεις αυτών από όλους σχεδόν τους περιορισμούς εισοδημάτων των υπολοίπων εργαζομένων που είναι σκανδαλώδεις,
  • Σε άρνηση να άρουν την ασυλία σε βουλευτές που διώκονται για παραβάσεις του ποινικού κώδικα, έχουν φτιάξει γι’ αυτό μία συμμαχία ντροπής,
  • Σε άρνηση να δηλώσουν το πόθεν έσχες των περιουσιακών στοιχείων τους (μην ξεχνάτε ότι δηλώνουν μόνο το έσχες αλλά πουθενά το πόθεν)
  • Σε ψήφιση νόμων που βολεύουν τους ίδιους και αυξάνουν τις απολαβές τους ή σε νόμους που τους εξαιρούν  από την φορολόγηση, ο νόμος της παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών και άλλοι πολλοί,  
  • Σε άρνηση να ελεγχθούν οι λογαριασμοί των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία και να πληρωθεί ένας φόρος στις κατά τεκμήριο παράνομες,
  • Την ψήφιση από την πλειοψηφία τους και την τελευταία διετία  απίστευτων αντιλαϊκών και παράνομων νόμων κατά του λαού για να μην χάσουν την καρέκλα τους και τα προνόμιά τους,
  • Τις προκλητικές και θρασύτατες δηλώσεις και ύβρεις κατά των Ελλήνων πολιτών που εκστομίζουν κατά περίπτωση (Πάγκαλος)
  • Την αδιαφορία τους για τα Εθνικά θέματα (Κύπρος, Αιγαίο, FYROM, AOZ κλπ)
  • Την υποτέλειά τους στους κυρίαρχους νταβατζήδες της Ευρώπης, της Αμερικής και στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Η ερώτηση – βόμβα που τρέμει το ΠΑΣΟΚ


Ο Γιώργος Λακόπουλος θέτει σήμερα στα «Νέα» ένα πολιτικό ερώτημα το οποίο θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να υπογράψει τη ληξιαρχική πράξη «κουρέματος» της ιδεολογικής και κοινωνικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ. Του πολιτικού φορέα ο οποίος κυριάρχησε στην Ελλάδα από το 1981 μέχρι και σήμερα, ακόμη και τις περιόδους που δεν βρισκόταν στη διακυβέρνηση του τόπου, αλλά ασκούσε… από τον δρόμο την εξουσία.
Τι προηγήθηκε της προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, δηλαδή πρωτίστως στον δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Αυτή είναι η ερώτηση, η απάντηση στην οποία μπορεί να καταστήσει… άνευ αντικειμένου τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ. Καθώς δεν θα υπάρχει επόμενη μέρα.
Τι συνέβη λοιπόν από την επομένη των εκλογών του 2009; Ποιες ήταν οι επιμέρους διαδρομές του οδικού χάρτη ο οποίος μας πήγε μέχρι το Καστελόριζο, και το ιστορικό πλέον διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου;
Μάθαμε, ακούσαμε και διαβάσαμε για «Τιτανικό», για «διεφθαρμένη χώρα».Η Ελλάδα απέρριψε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, από τη Ρωσία και την Κίνα. Δηλαδή, από τις δυο χώρες στις οποίες στρέφεται σήμερα ασθμαίνουσα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γιατί αφέθηκε η Ελλάδα να «σαπίσει», εκείνους τους μοιραίους οκτώ μήνες; Με αποτέλεσμα να γίνουμε η πρώτη χώρα η οποία άνοιξε την Κερκόπορτα της ευρωζώνης για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μια εποχή νομισματικού «Ψυχρού Πολέμου».
Τα ερωτήματα είναι υπαρκτά και απτά. Κι αν δεν απαντηθούν στην εσωτερική διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου, θα πρέπει να τεθούν επί τάπητος στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές κάλπες. Ώστε να λάβει η κοινωνία τις απαντήσεις που απαιτεί. Και η Ιστορία να εκδώσει την αυστηρή ετυμηγορία της. Προκειμένου να ακολουθήσει η απόδοση ευθυνών.

πηγή: www.statesmen.gr

από filologos10

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Χαλυβουργία, 40 μέρες μετά

Τα ΜΜΕ, η «σιωπή των αμνών» και ο αγώνας των χαλυβουργών
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΕΣΥ

Η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας γράφει μια σύγχρονη εποποιία αντίστασης και ανυπακοής στα εργοδοτικά τελεσίγραφα. Εδώ και 40 ημέρες οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου δίνουν έναν σκληρό αγώνα ενάντια στο βιομήχανο Μάνεση, και το σχέδιό του να επιβάλει 5ωρη εργασία με μείωση μισθών έως και 50%, ή μαζικές απολύσεις, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είναι κερδοφόρα και έχει αυξημένη παραγωγή και παραγγελίες τον τελευταίο χρόνο. Ήδη, όλες αυτές τις ημέρες που οι εργάτες επιμένουν απεργιακά, έχουν απολυθεί 50 συνάδελφοί τους, αλλά αυτό όχι μόνο δεν τους πτοεί, αλλά τους ατσαλώνει ακόμα περισσότερο.

Η απεργία τους όμως είναι σα να μην υπάρχει για τα κυρίαρχα ΜΜΕ! Η «σιωπή των αμνών» που έχουν επιβάλει εκδότες και καναλάρχες, παρά την απεργία διαρκείας των χαλυβουργών, είναι πρωτοφαν. Ελάχιστα μέσα ενημέρωσης έχουν γράψει ή μεταδώσει πληροφορίες για τον αγώνα τους, ή για το τεράστιο κύμα συμπαράστασης, ηθικό και υλικό, που έχει ξεσηκώσει ο αγώνας τους σε όλη την Ελλάδα, σε πλήθος σωματείων, συλλογικών φορέων και απλών ανθρώπων, που τους βοηθούν με κάθε μέσο.

Συνεχίζουν ενωμένοι σαν γροθιά για 46η ημέρα με όπλο την αλληλεγγύη!

Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν στους απεργούς με ξεχωριστό τρόπο καλλιτέχνες και ποδοσφαιριστές. Νέα γενική συνέλευση σήμερα
Σε νέα γενική συνέλευση προχωρούν σήμερα οι χαλυβουργοί στις 11 π.μ. για να αποφασίσουν για την κλιμάκωση του αγώνα τους. Μεταξύ άλλων σχεδιάζουν να προγραμματίσουν νέα μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, μετά και τη συγκρότηση επιτροπής των απολυμένων θα προχωρήσουν και παραπέρα βήματα ώστε να διεκδικηθεί οικονομική ενίσχυση στους απεργούς. Τέλος, θα επιδιωχθεί το αμέσως μεγάλο βήμα να είναι η οργάνωση το επόμενο διάστημα απεργίας αλληλεγγύης σε όλους τους χώρους εργασίας της Αττικής. 
 

Ο Στράτος Σιμόπουλος γράφει για "Πολιτιkey"

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει, από τις εκδόσεις "Μαίανδρος", το βιβλίο του Ηλεκτρολόγου-Μηχανικού και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Στράτου Σιμόπουλου με τίτλο "Πολιτιkey".
Το taxalia σας προϊδεάζει, προδημοσιεύοντας ένα χαρακτηριστικό κείμενο.

Γράφει ο κ. Σιμόπουλος για την "πολυσυλλεκτικότητα των κομμάτων": "Η επίκληση της πολυσυλλεκτικότητος στο εσωτερικό των κομμάτων γίνεται σχεδόν πάντα εκ του πονηρού και κρύβει στην πραγματικότητα την αδυναμία της κυρίαρχης άποψης να επιβληθεί εσωκομματικά.

Αναγκασμένοι όσοι την επικαλούνται να κάνουν φιλοτιμία την ανάγκη, μόλις βρεθούν σε ισχυρή θέση δεν διαπραγματεύονται ούτε κόκκο της κομματικής εξουσίας και πολιτεύονται με τον πλέον ηγεμονικό τρόπο, γνωρίζοντας και οι ίδιοι ότι η πολυσυλλεκτικότητα διαχέει στρεβλά τον πολιτικό λόγο του αρχηγού-ηγέτη, μειώνει την απήχηση του κόμματος και αποτελεί, κατ’ επέκταση, τροχοπέδη στην εκλογική του επιτυχία.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινά το πανηγύρι: Κοινή συνέντευξη τύπου Τσίπρα – Σακοράφα αύριο στην Αθήνα, για δημιουργία ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, Σοφία Σακοράφα, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 11.30 π.μ., στο ξενοδοχείο Athens Imperial, με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κοινή δράση για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου.

από olympia.gr

“TO ΑSSOCIATED PRESS ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ BLOGS!”-ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ

Εσωτερική αλληλογραφία του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού oργανισμού που μιλάει για την επικράτηση των μπλόγκ διαρρέει (που αλλού;) σε ένα μπλογκς.
Ο διευθυντής του Associated Press Michael Oreskes έστειλε ένα memo στους συνεργάτες του λέγοντας τους πως το πρακτορείο έχει αρχίσει να «χάνει» τη μάχη των online επισκέψεων από άλλες πηγές (όπως τα μπλογκς ή τα καινούργια ειδησεογραφικά site). To αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι το memo διέρρευσε (που αλλού;) σε ένα μπλογκ. Όχι ότι ο Oreskes έλεγε κάτι τόσο φοβερό- ίσα-ίσα καταθέτει έναν προβληματισμό που αφορά όλα τα πρακτορεία και τους εκδοτικούς οργανισμούς που κάνουν πρωτογενές ρεπορτάζ την εποχή του ίντερνετ.

«Ας ξεκινήσουμε με κάτι που είναι ξεκάθαρο αλλά καλό είναι να το πούμε όσο πιο άμεσα γίνεται. Το «επόμενο στάδιο» στο οποίο αναφερόμαστε τόσο συχνά στο Associated Press έχει φτάσει. Kανείς δεν μπορεί να μεταδίδει πλέον μια είδηση 12 ώρες μετά ούτε καν 6 – απέχουμε πλέον 1 άντε και 2 ώρες  από την είδηση, πιθανόν κι ακόμα λιγότερο.Το φαινόμενο δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά πλέον επιταχύνεται βδομάδα με τη βδομάδα. Καθώς κοιτάμε το τοπίο των media βλέπουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Το AP προηγείται όταν «πρωτοσκάει» η είδηση αλλά μία ή δυο ώρες μετά χάνει από κάποιον που έχει γράψει κάτι πιο ουσιαστικό και καινοτόμο. Συχνά είναι κάποιος που έχει πάρει αυτό που κάνουμε (πολλές φορές το ρεπορτάζ μας) και το έχει "πάει" σε ένα άλλο επίπεδο περιεχομένου: δημοσιογραφία που είναι πιο αναλυτική, ίσως μια πιο φρέσκια και άμεση ματιά που περιέχει multimedia που μιλάει ευθέως στους χρήστες.» 

πηγή: www.lifo.gr  
από ΠΡΕΖΑ TV

Πως φτιάχτηκε η τούρκικη σημαία?..Τι σημαίνει η λέξη Γιουνάν? Read more: http://www.i-diadromi.com/2011/12/blog-post_5542.html#ixzz1gWAw43wJ

Αν δεν ξέρετε, ορίστε η απάντηση:

Μάθημα Ιστορίας 1
Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από....


KΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!


ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ:
  • Καρδίτσα”ΗΛΙΟΣ”,
  • Βόλος”ΤΕΜ”,
  • Πάτρα”ΟΒΟΛΟΣ”,
  • Αθήνα”ΦΑΣΟΥΛΙ”,
  • Κρήτη’­’ΜΟΝΑΔΑ”



ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ BLOGGER

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.
Πηγή: nylon

από
CityPress-gr 

Σχόλιο του NewNeuromancer: Το blog CityPress-gr έχει διακόψει τη λειτουργία του από την Τετ. 30 Νοεμβρίου 2011, ελπίζουμε προσωρινά. Τιμής ένεκεν αναδημοσιεύουμε το αναρτημένο μανιφέστο των bloggers που έχει στη στήλη του με τις μόνιμες πληροφορίες και ανακοινώσεις. Για να μαθένουν οι νέοι στο blogging και να θυμούνται οι παλαιοί.

Κρύβουν την κοινωνική σφαγή που προκάλεσαν: Δεν δίνουν στην βουλή τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες!



Την ώρα που μητέρες αυτοκτονούν σε μία σταυρωμένη πατρίδα…
Δεύτερο ντοκουμέντο συνταγματικής εκτροπής αφού η “μεταβατική” κυβέρνηση πρακτικά έχει καταργήσει το κοινοβούλιο. Είδαμε νωρίτερα την επερώτηση για τις αγορές των “τοξικών” ομολόγων που η κυβέρνηση προσπαθεί να κουκουλώσει παρότι υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες…
Δείτε τώρα την πολιτική αλητεία σε όλο της το μεγαλείο όπως την αλιεύσαμε σε φάση καρμπόν, πάλι από ερώτηση του Παυλόπουλου: Δεν δίνουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες των Ελλήνων!
ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 ΘΕΜΑ: «Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών».

            Στις 22.9.2011 κατέθεσα, με αρ. 23174/22-9-2011, την ακόλουθη ερώτηση, την οποία επανακαταθέτω –μολονότι ουδόλως απαντήθηκε- λόγω λήξης της Συνόδου της Βουλής:
Από δημοσιεύματα και εκπομπές, στο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, προκύπτει ότι, ιδίως τους τελευταίους δώδεκα μήνες, υπάρχει σημαντική αύξηση αυτοκτονιών που αποδίδονται στη δεινή οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τη Χώρα, και στις επιπτώσεις της.
Ενόψει αυτών

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Πόσες αυτοκτονίες έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκεκριμένα και για καθένα από τα έτη 2009, 2010 και 2011;
Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Ο ερωτών Βουλευτής
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Α΄ Αθηνών

από olympia.gr

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΩΡΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΤΟΥ MEGA


Σχόλιο του Χάρρυ Κλυνν

Οι απίστευτοι Τρεμοπρετεντεροτσιμοκαψήδες του MEGA , που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και τους βαθυστόχαστους πολιτικές αναλυτές, πανηγύριζαν για τα επιτεύγματα του ντουέτου της συμφοράς και συμφωνούσαν πλήρως με τον Πάγκαλο όταν αποκαλούσε το μνημόνιο «ΕΥΤΥΧΙΑ»!
Πετούσαν τη σκούφια τους τα αλαλάζοντα κύμβαλα της δημοσιογραφικής ηλιθιότητος και τώρα που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην κόλαση και ενόψει του επικαιροποιημένου μνημονίου που εν είδει χαριστικής βολής θα μας στείλει αδιάβαστους, ωρύονται σαν χήρες στο κρεβάτι για την άκαρδη Τρόικα και τα σκληρά μέτρα που θα κληθούν πάλι να πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια…
Αν το μνημόνιο ως οικονομική πρόταση απέτυχε μια φορά, εσείς απίστευτοι του MΕGA ως πρόταση σοβαρής δημοσιογραφίας, αποτύχατε χίλιες! Χωρίς συνέπειες, βέβαια…

από filologos10

Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Σ. Κουβέλη;;;

468a7dc49819cd860d679f8bae07455f_M.jpg
Φωτογραφίες και ένα κείμενο «ανάληψης ευθύνης» αποκαλύπτει επίθεση εναντίον του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σπύρου Κουβέλη, από ομάδα αντιεξουσιαστών.
Το κείμενο που αναρτήθηκεέχει ως εξής:

Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του Μπατσόκ Σ. Κουβέλη να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το……..
αυτοκίνητο του.
Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να του επιτεθούμε.
Τον γροθοκοπήσαμε και τον ληστέψαμε, όπως άλλωστε γινεται και και από την μεριά των πολιτικών.
kouvelis500.jpgΣτην τσάντα που του κατασχέσαμε υπήρχαν : ένα laptop, έγγραφα του Μπατσόκ, πανάκριβα στυλό, πιστωτικές με υπόλοιπο 90.000 ευρώ (!!!) και η βουλευτική του ταυτότητα.
Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός οτι η τσάντα ήταν γεμάτη προφυλακτικά, τι μπορεί να τα χρειαζόταν ο σκατόγερος;;;
Η πράξη αυτή ήταν μια αντίδραση στην καθημερινή βία που δεχόμαστε.
Λευτεριά στους συντρόφους μας.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ.
Βία στη βία της εξουσίας.
Άγνωστοι αναρχικοί.

πηγή: kafeneio-gr

από  olympia.gr

Γιούχαραν πολιτικούς στη λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα

 

«Φύγετε, είστε ανεπιθύμητοι» φώναζαν οι πιστοί

Ούτε στην εκκλησία δε μπορούν να πάνε πια οι πολιτικοί δίχως να έρθουν αντιμέτωποι με την οργή του κόσμου η οποία είναι τόσο μεγάλη που δεν διαχωρίζει τόπο και χρόνο. «Φύγετε, είστε ανεπιθύμητοι, δε σας θέλουμε εδώ» φώναζαν μεταξύ άλλων οι πιστοί που ακολούθησαν την λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά. Μεταξύ αυτών ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, ο κ. Δημήτρης Καρύδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παναγιώτης Μελλάς βουλευτής Ν.Δ., ο κ.  Ιωάννης Τραγάκης βουλευτής Ν.Δ. και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

πηγή: newsbeast.gr

από filologos10

ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ


Αγαπητοί φίλοι, ξημερώνει η 13η Δεκεμβρίου, ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ για τον νεώτερο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, από τις Γερμανικές Κατοχικές δυνάμεις.
Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ τιμώντας με ΓΝΩΣΗ, την ΙΕΡΗ ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, κυκλοφορούν τις ημέρες αυτές, το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ βιβλίο του Καθηγητή Τάσου Ηλιαδάκη: "ΟΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ".
από olympia.gr

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΨΥΧΗ

Πέρασαν τρία χρόνια από τον θάνατο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου  Παπαδόπουλου. Γεννημένος το 1934 άφησε την τελευταία του πνοή στις 12 Δεκεμβρίου 2008.
Η Κύπρος, οι απανταχού Έλληνες, αλλά και όλος ο κόσμος, θυμάται με σεβασμό και εκτίμηση έναν γενναίο και αγνό πατριώτη. Έναν σύγχρονο ‘’ Άτλαντα’’ που αντιστάθηκε  στους  ισχυρούς της γης, σηκώνοντας στην πλάτη του την ιστορική απόφαση του ΟΧΙ στο σχέδιο του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ κ Κόφι Ανάν, για την..
επίλυση του Κυπριακού. Τον  Έλληνα με την τρεμάμενη φωνή και την ατσάλινη ψυχή, που εναντιώθηκε στους γίγαντες και κράτησε όρθιο το Κυπριακό κράτος .


Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Πάρκο Αναψυχής στην Αγία Πετρούπολη Φλόριντας

Επιλεγμένο έργο μεταξύ τριών φιναλίστ για την κατασκευή μιας προβλήτας στην Αγία Πετρούπολη (Φλόριντα), το έργο στην προκυμαία, υποβλήθηκε από την design studio BIG αρχιτεκτονική, αποτελείται από τρία μέρη.
Το πάρκο προσφέρει ενοικιάσεις κανό, χώρο για πικνίκ και βοτανικούς κήπους,  Wave - μαρίνα και πισίνα. Και στο κύμα - μια γλυπτική κτιρίου με τη μορφή ενός δακτυλίου στις οποίες θα υπάρχουν εμπορικές επιχειρήσεις, εστιατόρια, μπαρ και θέατρα....


Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

TaXalia.blogspot.com: Επιλεγμένες αναρτήσεις

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

του Κωνσταντίνου Χολέβα*

 
Επιτέλους ας ακούσουμε και ας διαβάσουμε κάτι αισιόδοξο. Φτάνει πια με τις δυσάρεστες οικονομικές ειδήσεις, μάς έχουν ψυχοπλακώσει. Αυτά και άλλα παρόμοια ακούει, αγαπητοί αναγνώστες, ο καθένας μας όπου κι αν κινείται, με όποιους  κι αν συζητεί. Προσωπικά πιστεύω ότι δύο είναι οι κύριες δυνάμεις που μπορούν να απομακρύνουν την εθνική κατάθλιψη και..
να δώσουν ελπίδα στον λαό μας. Πρώτον η πίστη στον Θεό και  στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεύτερον η μελέτη της διαχρονικής πορείας του Ελληνισμού από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα και η αναζήτηση προτύπων και παραδειγμάτων από τις μεγάλες προσωπικότητες που χάραξαν την πορεία μας. Για μια τέτοια προσωπικότητα θα σας μιλήσω σήμερα. Μία προσωπικότητα που συνεχίζει να δίνει ακόμη και σήμερα μάχες υπέρ του Ελληνισμού. Αναφέρομαι στον Μέγα Αλέξανδρο.
            
Την ώρα που ορισμένα ευρωπαϊκά μέσα ενημερώσεως μάς λοιδορούν, οι ηγέτες της Ευρώπης μάς ταπεινώνουν και τα λάθη μερικών Ελλήνων πολιτικών μάς θλίβουν και μάς συνθλίβουν, ο Μακεδών βασιλεύς και στρατηλάτης προβάλλει στη Γαλλία το μεγαλείο του Ελληνισμού και τονώνει την εθνική μας υπερηφάνεια. Προ ολίγων ημερών είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω μία εκδήλωση του Συνδέσμου Γυναικών Μακεδονίας –Θεσσαλονίκης με θέμα: Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Λούβρο. Μού έκανε εντύπωση η γλαφυρή και κατατοπιστική ομιλία της κ. Πολυξένης Αδάμ-Βελένη, Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Μας παρουσίασε τη φιλοσοφία και τη χωροταξία, βάσει της οποίας στήθηκε μία μεγάλη έκθεση για την αρχαία Μακεδονία στο φημισμένο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. 


Από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τις 16 Ιανουαρίου η μεγάλη κεντρική αίθουσα του φημισμένου  μουσείου θα είναι αφιερωμένη στην ελληνικότατη Μακεδονία των αρχαίων, των ελληνιστικών και των ρωμαϊκών χρόνων με επίκεντρο βεβαίως τη μορφή του Αλεξάνδρου. Έτσι χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο θα μάθουν και θα δουν κάτι θετικό για την Ελλάδα, θα καταλάβουν ότι αυτός ο τόπος γέννησε μεγάλες ιστορικές μορφές, έστω κι αν σήμερα ταλαιπωρείται και διασύρεται από τα λάθη των νεωτέρων Ελλήνων.
            

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Φοιτητές διέκοψαν ομιλία Μπακογιάννη-Πρετεντέρη



Παρέμβαση στο φόρουμ της εφημερίδας Liberation, στη Λυών έκαναν Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι, με αφορμή την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.
Ολόκληρη η δήλωση των φοιτητών
"Ως φοιτητές και εργαζόμενοι της Λυών, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το γεγονός ότι η Liberation, μία ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, κάλεσε αυτά τα δύο άτομα να μιλήσουν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.
Για εμάς αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πρόκειται για δύο προσωπικότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλήρως την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.


Είναι ικανοί να ξεπουλήσουν και την μάνα τους, για να ικανοποιήσουν τις εντολές των αφεντικών τους.



Μέχρι πριν λίγο μόλις καιρό κρυβόντουσαν, προσπαθούσαν να κρατήσουν τα προσχήματα μίας ανύπαρκτης αλλά βιασμένης δημοκρατίας. Οι κουκουλοφόροι του συστήματος, σε αγέλες και τελείως απροκάλυπτα, έχουν αρχίσει να επιδίδονται στο έργο τους, την τρομοκράτηση των πολιτών. Ντυμένοι με πολιτικά, με κουκούλες, κρύβοντας τα πρόσωπά τους, χωρίς κανένα απολύτως διακριτικό, προχωρούν σε συλλήψεις. Η χούντα είναι εδώ. Και τα πρόσωπα των πραιτωριανών της ακάλυπτα. Έχουν πέσει οι μάσκες. Η μετεξελιγμένη χούντα του Γιώργου Παπανδρέου, η νέα τραπεζική χούντα του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, κυκλοφορεί στους δρόμους και στοχεύει πολίτες. Όχι, δεν χρειάζονται εντάλματα σύλληψης οι πραιτωριανοί. Αρκεί η υπόδειξη ενός από αυτούς, για να συλληφθεί ο οποιοσδήποτε αντιμάχεται τον κυβερνητικό φασισμό. Ο νόμος είναι η κουκούλα των ασφαλιτών. Ο νόμος είναι η τρομοκρατία των πολιτών. Ο νόμος είναι τα ξεράσματα του φασισμού.

Συγκρατήστε τα πρόσωπά τους. Όταν οι κατοχικές δυνάμεις θα τραπούν σε φυγή, θα τους δείτε –πιθανότατα- να φωνάζουν μαζί σας υπέρ της δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε αποτελεί πάγια τακτική των λακέδων του φασισμού. Σήμερα ξεγυμνώνονται οι υπηρέτες (για πόσα αργύρια άραγε;) εκείνων που βυσοδομούν στο κορμί της πολύπαθης δημοκρατίας.

Έχουν απωλέσει, πλέον, κάθε δικαιολογία… Οι κουκουλοφόροι γνωστοί – άγνωστοι έχουν αναλάβει επισήμως δράση. Μην σας ξεγελά το νεαρό της ηλικίας τους. Είναι ικανοί να ξεπουλήσουν και την μάνα τους, για να ικανοποιήσουν τις εντολές των αφεντικών τους. Αυτοί αποτελούν το ουσιαστικό ανάχωμα που υπερασπίζει την χούντα των τραπεζιτών και διασφαλίζει την συνέχιση του καταστροφικού της έργου.
 


Χθες βγήκε στο ίντερνετ ένα βίντεο που δείχνει κουκουλοφόρους ασφαλίτες να κάνουν συλλήψεις



Ένας από τους «ασφαλίτες» με πολιτικά ρούχα και με έναν ασύρματο στα χέρια έχει ξανά πάρει μέρος σε παρόμοια σύλληψη στις 15/12/2010 στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλο ένα βίντεο από τις αρχές του 2011. Μάλιστα στο βίντεο από τις 15/12/2010 φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν τις φασαρίες, αφού στην αρχή του βίντεο παραλίγο να παίξουν ξύλο οι ασφαλίτες, με τις κουκούλες, με τα ΜΑΤ. 

πηγή: triklopodia

από katohika.gr

Βίαιες προσαγωγές μαθητών στη Θεσσαλονίκη


thumb
Προσαγωγές μαθητών πραγματοποιήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο είναι τραβηγμένο από την οδό Ιασωνίδου στη Θεσσαλονίκη, διακρίνει κανείς την αγριότητα με την οποία μεταχειρίζονται οι αστυνομικοί τους νεαρούς διαδηλωτές.
Στην πρώτη προσαγωγή μάλιστα, ακούγεται ο νεαρός να ζητά από τους αστυνομικούς να τον αφήσουν, ενώ δίπλα ακούγεται ένα παιδί να λέει: «δεν έκανε τίποτα» κι ένας άντρας των ΜΑΤ τον απωθεί.
Στη δεύτερη περίπτωση, που έγινε μπροστά σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ τρεις (!) αστυνομικοί ακινητοποιούν βίαια έναν 17χρονο.
(To βίντεο είναι από το thestival.gr)



από topontiki.gr

#freemenacius το hashtag για τον συλληφθέντα @Menacius

 Σχετικό: Αθήνα: Δυναμικές συγκρούσεις της νεολαίας με την αστυνομοκρατία
Με το hashtag #freemenacius στο twitter συνεχίζεται η ενημέρωση σχετικά με τον νεαρό συλληφθέντα κατά τα χθεσινά επεισόδια πέριξ της πλατείας Εξαρχείων. Ο γνωστός για τη δράση του στα social networks ακτιβιστής (μέλος της Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι Για τη Γάζα και συνεργάτης του Omnia TV, ανάμεσα σε άλλα) , σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες, συνελήφθη άνευ λόγου.
Για την ώρα, και ενώ αναμένεται μαζί με τους άλλους συλληφθέντες να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα, στα ελληνικά social networks, σχετικά με το θέμα, κυριαρχεί το χιούμορ που επιμελώς κρύβει την αγανάκτηση όσων τον γνωρίζουν προσωπικά και επιβεβαιώνουν ότι "η ενόχληση μιας μύγας είναι η πλέον ακραία ενέργεια στην οποία έχει προβεί ποτέ".

Χάρρυ Κλυνν: Αντώνη, αυτά που κάνεις ονομάζονται “ παπαριές”



Α. Σαμαρά, άσε τις «πλακίτσες» και τις «πολιτικαντιές» και πάρε υπεύθυνη θέση στην υπό εξέλιξη τραγωδία, ειδάλλως θα πάρουνε πρώτο εσένα με τις πέτρες…
Πες μας, εν ονόματι ποίου γενικού καλού συνεργάζεσαι ή πες το όπως θέλεις, συμμετέχεις, ανέχεσαι αν θέλεις, την κυβέρνηση που έχει πρωθυπουργό τον έως τώρα σύμβουλο του…
Παπανδρέου, γνωστό για τις Σημίτειες λογιστικές του αλχημείες, τον τραπεζίτη που διαφωνούσε με το κούρεμα, το οποίο τώρα διαχειρίζεται!
Αυτά Α. Σαμαρά, στην καθομιλουμένη ονομάζονται «παπαριές» και «δούλεμα στην ψύχρα»
Και εν τοιαύτη περιπτώσει, πες μας τί επιδιώκεις ή μάλλον τί πιστεύεις; Πιστεύεις δηλαδή, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της όταν το 52% του προϋπολογισμού της πάει σε τόκους και τοκοχρεολύσια;
Και τί νόημα έχει να ψηφίσεις έναν προϋπολογισμό που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί; Ή μήπως η κίνηση αυτή υποκρύπτει άλλη σκοπιμότητα;
Τι νόημα έχει να είσαι συνένοχος σε μια, σουρεαλιστική από κάθε πλευρά, πολιτική ακαταστασία, που επιτρέπει σε έναν εγκληματία πολιτικό, ένοχο έσχατης προδοσίας, στον ΓΑΠ αναφέρομαι αν δεν κατάλαβες, να τρέχει από δω κι από κει, να συνεχίζει να συνωμοτεί, να επιμένει να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο…
…Ενώ οι «στιγματισμένοι» υπουργοί του, που θα έπρεπε να είχαν ήδη συλληφθεί για να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του Ελληνικού λαού, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΟΧΗ, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε μια κυβέρνηση παρωδία, που νομιμοποιεί για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, την παρουσία της ακροδεξιάς στα πολιτικά πράγματα!
Όλα καλά κι όλα ωραία, λοιπόν, γι αυτούς που τσαλαπάτησαν κάθε έννοια δικαίου και ηθικής, γι αυτούς που καταστρατήγησαν το Σύνταγμα των Ελλήνων, που πλαστογράφησαν και με δόλο διόγκωσαν το δημόσιο χρέος, προκειμένου να οδηγήσουν σιδηροδέσμια τη χώρα στην κόλαση του ΔΝΤ…
«Δε δίνω συγχωροχάρτι στην προηγούμενη κυβέρνηση», στους προσφερθέντες δηλαδή, είπες με έμφαση από το βήμα της βουλής, αλλά συνεργάζεσαι μαζί τους!
Αν αυτό δεν είναι κλασικό δείγμα πολιτικής σχιζοφρένειας, τότε τί είναι; Α. Σαμαρά, ξέρεις πάρα πολύ καλά που οδηγείται η Ελλάδα και άριστα γνωρίζεις τα δεινά που θα υποστεί ο δύσμοιρος Ελληνικός λαός στο άμεσο μέλλον.
Άσε λοιπόν τα παρωχημένα «πολιτικά τερτίπια» τα «ναι μεν αλλά» και τις υπόλοιπες «πολιτικές σάλτσες» και βγες θαρραλέα ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στο Ελληνικό λαό, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ από την κυβέρνηση παρωδία του τοκογλυφικού κεφαλαίου, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε χρόνια υποδούλωση.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ. Αλλιώς πως, πήγαινε στο σπίτι σου και άσε το λαό να βρει τη λύση μόνος του…
Πλην της Ελευθερίας και η πολιτική «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ»

από filologos10

Δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να δηλώσει "δεν θέλω τη βουλευτική μου σύνταξη"

του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
 
Υπάρχει ένα πρόβλημα οικοδόμησης της δημόσιας συζήτησης, υπάρχει ένα πρόβλημα λόγου, πολιτικού λόγου. Είναι ο πολιτικός λόγος που λειτουργεί απελευθερωτικά προς τις κοινωνίες που έχουν ταλαιπωρήσει τις ψυχές τους, έχουν διαπράξει αλλεπάλληλα σφάλματα.
«Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο παρά ο λόγος» λέει ο..
 Ισοκράτης στο λόγο του περί της Ειρήνης.*
Δεν περιμένει κανείς από τις ένοχες κάστες μια ορθολογική, αληθινή απελευθερωτική οργάνωση του δημόσιου λόγου. Οι ολιγαρχικές ολοκληρωτικού τύπου κάστες αμύνονται, επιδιώκουν να αποφύγουν την καταδίκη, να συντηρηθούν αν μπορούν.
Ακόμη όμως και στους αντίθετους πόλους, στο βαθμό βέβαια που υπάρχουν ουσιαστικά, ακόμη και στα διαφόρων μορφών Κινήματα και ομάδες δεν διακρίνεις την πολιτική, το Λόγο. Την οργάνωση του Λόγου, την ημερήσια διάταξη στην Αγορά, στην Εκκλησία του Δήμου. Είναι παρούσα η φλυαρία, ή μονότονη και μονοδιάστατη επανάληψη όταν «Πολίται Χρη Λέγειν τα καίρια» όπως λέει ο Αισχύλος.
 

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ βίντεο σήμερα απο το BBC - Αφωνοι στο BBC από τα λόγια του Alessio Rastani


Ο μεσίτης Alessio Rastani αποκαλύπτει στο BBC ότι η Goldman Sachs ελέγχει τον κόσμο μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και οι κυβερνήσεις έχουν μόνο τυπικό ρόλο!

Δείτε το βίντεο παρακάτω:


από roufianos

Όταν το «βαθύ κράτος» αποκαλύπτεται…

Του Δημήτρη Καζάκη.

Η ραγδαία ανάπτυξη του ΕΠΑΜ έχει ανησυχήσει σοβαρά την άρχουσα τάξη και τους μηχανισμούς της σε δεξιά και αριστερά. Νιώθει να απειλείται από κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια και το σύστημα πολιτικής κυριαρχίας της και επομένως πρέπει να το διαβάλει με κάθε τρόπο. Πώς όμως να το κάνει, όταν δεν βρίσκει τίποτε που να στέκει να του προσάψει; Φτιάχνει ιστορίες για αγρίους και παντελώς ηλίθιους. Κι επειδή μέσα από τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς η αναπαραγωγή υποταχτικών ηλιθίων αποτελεί τον κανόνα, θεωρούν ότι κάπως έτσι θα είναι και με την υπόλοιπή κοινωνία.
Πρώτα, είδαμε κάποιους να «αναρωτιούνται» που βρίσκει τα λεφτά το ΕΠΑΜ και ο Δημήτρης Καζάκης προσωπικά για να διατρέχουν πάνω-κάτω την Ελλάδα. Επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτε, καμιά ύποπτη, ή σκιώδη σχέση να μας προσάψουν, απλώς «αναρωτιούνται». Γνωστή τακτική από την εποχή του Γκέμπελς. Το επιχείρημα αυτό έπιασε μόνο στους χαραμοφάϊδες των κομματικών μηχανισμών, που θέλουν κομματική αντιμισθία για να κάνουν το 1/100 αυτού που εθελοντικά και αμισθί κάνουν τα περισσότερα από τα μέλη του ΕΠΑΜ.


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η λύση στο πρόβλημα =1000 €/ 1 δραχμή. ΄Ωστε τόσο εύκολο είναι;

Διάβασα σήμερα πως έχει περιορισθεί η επισκεψιμότητα* των blogs μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Πολλά blogs, μάλιστα, κλείνουν, ενώ άλλα δίνουν την εντύπωση ότι οι διαχειριστές του έχουν βαρεθεί να ασχολούνται με νέες αναρτήσεις. 
Το φαινόμενο αυτό ίσως και να οφείλεται στο γεγονός ότι ο λαός δείχνει να είναι πλέον παραδομένος στη μοίρα που..
του επιφυλάσσουν οι ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων λακέδων τους.
Ουδόλως το αποκλείω, αν λάβω υπόψη μου ότι η αντίδραση κατά της ξενόδουλης χούντας των πράσινων σκουληκιών ανέπτυσσε μία γεωμετρική ταχύτητα με αποκορύφωμα τα γκάζια που πάτησε την 28.10.2011. Με την προδοτική συγκυβέρνηση, όμως, τέθηκε σε λειτουργία η βαλβίδα ασφαλείας, οπότε ο ατμός βρήκε διέξοδο και το μπαλόνι ξεφούσκωσε. Ίσως και να οφείλεται, όπως γράφτηκε, στο ότι ο λαός είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στη διαδικτυακή επανάσταση, η οποία, όμως, δεν ήλθε. 
 

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πήραμε είδηση ότι κυρώθηκε το «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» πίσω από τον νόμο 4021/11 για το χαράτσι της ΔΕΗ;

Πήραμε είδηση ότι κυρώθηκε το «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» πίσω από τον νόμο 4021/11 για το χαράτσι της ΔΕΗ;

Αντισυνταγματικό τερατούργημα εκτυλίχθηκε πίσω από τον νόμο που ταλαιπωρεί τα εκατομμύρια των Ελλήνων για το χαράτσι της ΔΕΗ :

Όπως συνήθως γίνεται στην Ελληνική Βουλή στο τέλος νόμων βάζουν και θέματα άσχετα με τον τίτλο τους ή άσχετα με το κύριο θέμα που ασχολούνται .

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πίσω από το δευτερεύον ζήτημα για το ειδικό τέλος ακινήτων, που όμως καίει άμεσα τους πολίτες, πέρασαν το σημαντικότερο, την κατάλυση της Εθνική μας κυριαρχίας επικυρώνοντας το επαίσχυντο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ», δηλαδή τη Δανειακή Σύμβαση της χώρας μας, της η οποίας...
εκκρεμούσε η κύρωση από 4 Ιουνίου 2010.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...