Διαβάστε το υλικό που βρήκαμε ή μας έστειλαν φιλικά blogs.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

To εκπληκτικότερο βίντεο που έχει φτιαχτεί ποτέ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΑΞΙΖΕΙ!!
από apolitistosteki

Η μαλακία τυφλώνει; Όταν η εξουσία (πολιτική-δικαστική) προσφεύγει στον Αυνανισμό (Masturbation) για ν’ αντιμετωπίσει τη δημοκρατία στο διαδίκτυο…

…εμείς προσφέρουμε αφιλοκερδώς “δωράκια” στους εγκεφάλους της πολιτικής-δικαστικής δικτατορίας, μπας και βρουν τον προσανατολισμό τους

Επιπροσθέτως, υπενθυμίζουμε στην επόμενη κυβέρνηση το χρέος της απέναντι σ’ αυτούς τους θεσμούς κι όχι μόνον (να μην ξεχνάμε την ΚΥΠ, τη δολοφονία Τσαλικίδη, τις υποκλοπές, τους Πακιστάνους, τους «συνδικαλιστές» της Ραφήνας, τις παρακολουθήσεις πολιτικών κομμάτων κ.α.π….), ώστε να μην αναγκαστούμε να επανέλθουμε αν συνεχίσουν με τις ίδιες μεθόδους και νοοτροπία.

από sibilla - σίβυλλα, διαβάστε το όλο εδώ

Σιχτίρ άσχετοι, ανίκανοι και ηλίθιοι...

Προς Ζαγάρι, Ταγάρι, Βλαχοδήμαρχο, Τσέλιγκα, Εισαγγελείς του κόμματος της Μίζας και λοιπούς ψηφιακά αναλφάβητους σε Μαξίμου Ρηγίλλης κλπ...
-Προς:
Ζαγάρι, Ταγάρι, Βλαχοδήμαρχο, Τσέλιγκα, Εισαγγελείς του κόμματος της Μίζας και λοιπούς ψηφιακά αναλφάβητους σε Αχρείο Πάγκο, Μαξίμου Ρηγίλλης κλπ...
Κοινοποίηση:
Προς όλους τους Τσοπάνηδες με ή χωρίς Ταγάρρρρρ της ΝΔ, από όποια θέση κι αν την υπηρετούν ως κομιστές μιζών και σφουγγοκωλάριοι...
Θέμα: "...και γέρνεις!"
Παρακαλούνται όλοι εκείνοι οι ηλίθιοι που νομίζουν ότι το Internet με τα Blogs είναι ΜΜΕ και άρα μπορούν να το ελέγχουν, να προβούν στις κάτωθι ενέργειες:
1. Να μας κάνουν παραχώρηση γης σε δασική περιοχή, σε κάποιο βουνό, για να εγκαταστήσουμε έναν οικίσκο με το router, ικρίωμα για το σύστημα ακτινοβολίας του WLAN, τα ups, τα pc και τα monitor.
2. Να εξετάσουν τον φάκελλο με την οικονομοτεχνική, βιωσιμότητας και σκοπιμότητας μελέτες που υποβάλαμε. Και τα δικαιολογητικά transparency των TIFF του Photoshop.
3. Να εγκρίνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Η/Υ και των υπολοίπων Η/Μ διατάξεων που χρησιμοποιούμε. Το αυτό για τα τηλέφωνα, τα έπιπλα και το καζανάκι της τουαλέτας.
4. Να ορίσουν τον ελάχιστο αριθμό των απασχολουμένων σε κάθε ιστολόγιο δημοσιοκάφρων, καθώς και την αναλογία των γελοίων φερεφώνων του κάθε κομματικού μπουρδέλου τους. Να ορίσουν τον ελάχιστο αριθμό των ασχολουμένων που πρέπει να είναι μέλη της παρωδίας οργάνου που λέγεται ΕΣΗΕΑ. Να διορίσουν Κυβερνητικό Ιστολογικό Καράφλαρο -κάτι σε Αντώναρο ή μοναχό Ρουσσόπουλο- για να γελάμε μαζί τους.
5. Να διευθετήσουν -σε συνεργασία με τα άλλα ζώα των άλλων κομμάτων- τίνος νταβά, τίνος εργολάβου, τίνος εισαγωγέα και κατασκευαστή την γραμμή, θα ακολουθεί κάθε ιστολόγιο.
6. Να μας συμπεριλάβουν στην διανομή της διαφημιστικής πίτας ειδικά εκείνης της κρατικής διαφήμισης, είτε νόμιμης, είτε παράνομης. Ενδιαφερόμαστε έντονα για εκείνη την προεκλογική διαφήμιση του Βερναδάκη για τον ΟΑΕΔ, που προωθείται σαν να πρόκειται για εισηγμένη εταιρία. Με τα λεφτά που στερούνται οι έχοντες ανάγκη, οι δικαιούχοι, οι άνεργοι, αυτοί που τα κατέβαλαν για να κατασπαταλώνται τώρα σε κομματικές μαλακίες...
7. Να διευθετήσουν το ζήτημα των νέων αναγκών του φάσματος και σε συνεργασία με την ΕΕΤΤ να μας παραχωρήσουν... συχνότητες σύνδεσης! Να ορίσουν το βήμα, το spacing μεταξύ ιστολογίων σε συνάρτηση με την επισκεψιμότητα εκάστου. Να παραχωρήσουν επίσης time slice στον δορυφόρο για τις ανάγκες ζεύξης με άλλες διευθύνσεις όταν ποστάρουμε λινκς.
8. Να ορίσουν τους κανόνες συμπεριφοράς μας, την αναλογία κατανομής χρόνου σε πολιτικάντηδες Πάτους (πχ γιακουΠάτος), Γραφικούς Τηλεμαϊντανούς, Βουλευτικά Ζαγάρια και λοιπά άλλα ζώα.
9. Να ορίσουν το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων για την αναμετάδοση της κάθε ηλιθιότητας που λέει ο καθένας από αυτούς.
10. Να ιδρύσουν αρμόδιο όργανο για την δεοντολογική εποπτεία των διαφημιστικών σποτ. Είναι γελοίο να διαφημίζονται ΙΕΚ και ΕΕΣ σαν ιδιωτικά πανεπιστήμια, ειδικά όταν στεγάζονται σε 305τμ μαζί με τις τουαλέτες.
11. Να μεταφέρουν την Καλιφόρνια στη Πλατεία Συντάγματος και τον Σβαρτσενέγκερ στη θέση της κραγμένης Τελειωμένης Αθηναίων, ή της Νομαρχιακής Λόλας of the Salonika place...
12. Να πα να γαμηθούν και να κόψουν την ομαδική μαλακία! Είναι ντροπή πια, μεγάλοι άνθρωποι... Να επισκεφτούν κανένα γιατρό, είναι κρίμα να γελάμε όλοι μαζί τους.
13. Να με τραβήξουν τα βυζιά να κατεβάσουν γάλα. Το ξέρω ότι είμαι ταύρος, αλλά ας τραβήξουν ότι βρουν να κρέμεται αποκάτω...
Υπογραφή:
ο Ταύρος της Φωτογραφίας

Δεν φοβηθήκαμε τον μονοπωλιακό (υπέρ ΕΡΤ) 1533 και τον 1244/72 (με κατηγορίες... κατασκοπίας!) του εθνοχεστήριου Γιώργη. Σε σας θα κολλήσουμε ρε καραγκιόζηδες;

Αφήστε μας ήσυχους να κάνουμε την πλάκα μας και να ασκούμε το κατοχυρωμένο δικαίωμά μας. Άντε μην κάνω βόλτα κανένα εφεδρικό 50αρι...

Σιχτίρ άσχετοι, ανίκανοι και ηλίθιοι... (Συγκλίνουσες Αντιθέσεις)

από sibilla - σίβυλλα

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Μίκης: To χρήμα και η Θεοποίησή του

(Μερικές επίκαιρες, αισιόδοξες θέσεις του Μίκη Θεοδωράκη)

Με κάποιες αγωνιώδεις ερωτήσεις που μου θέτουν πολλοί φίλοι, φοβάμαι ότι όλοι έχουμε «μολυνθεί» από τον ιό της απελπισίας, με τον οποίο προσπαθούν εδώ και καιρό κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι σκοτεινοί κύκλοι να κάνουν το λαό μας να χάσει την.. εμπιστοσύνη του στους πάντες και τα πάντα ξεκινώντας από τους πολιτικούς και το κράτος και φτάνοντας ως τον ίδιο τον εαυτό του.
Έχω τελείως διαφορετική άποψη, ειδικά για τη θέση και την κατάσταση της χώρας και του λαού μας, αν λάβουμε υπ' όψιν από πού ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε μέσα σε πενήντα μονάχα χρόνια.
Για όσους γνώρισαν την Ελλάδα του ΄30, του ΄40 και του ΄50, η διαφορά είναι όση της νύχτας από τη μέρα. Κι αυτό χάρη κυρίως στην αντοχή, τη δύναμη, την εργατικότητα και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι τα μεγαλύτερα δεινά ήταν ... εισαγόμενα. Δυστυχώς η μοίρα της χώρας μας σφραγίστηκε από τα «ενδιαφέροντα» των ισχυρών, που από την πρώτη στιγμή της επανάστασης του ΄21 έως σήμερα, δεν μας αφήνουν ούτε μια ώρα ησυχίας, να κοιτάξουμε μόνοι μας ελεύθεροι και αδέσμευτοι τη ζωή μας.
Έτσι και σήμερα είμαι βέβαιος ότι το 90% των όσων αρνητικών φαινομένων συγκλονίζουν τον τόπο μας, προέρχονται από ξένα κέντρα και τα εγχώρια όργανά τους, για να αποπροσανατολίσουν και να παραλύσουν τον λαό μας, να τον διαιρέσουν και να τον εκβαρβαρίσουν, να τον καταστήσουν άβουλο υποχείριο στα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα.
Και δέχομαι να εκτεθώ λέγοντας ότι πίσω ακόμα και από τις πυρκαγιές και φυσικά απ' τους κάθε λογής «κουκουλοφόρους» που καταστρέφουν περιουσίες, διαλύουν την Παιδεία και σπέρνουν την αμφιβολία και τον φόβο, κρύβεται βασικά το μένος της υπερδύναμης, γιατί η κυβέρνηση της χώρας μας είχε το θάρρος να πει ΟΧΙ στις εντολές της για την Κύπρο, τα Σκόπια και τις οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα. Μας τιμωρούν! Όχι μόνο την Πολιτεία αλλά και τον ίδιο τον λαό, για την αντίθεσή του στα εγκλήματα που έγιναν στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γάζα. Μας τιμωρούν, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Και όπως έγινε και τότε, έτσι και τώρα μας διαιρούν για να περάσουν ευκολότερα τα σχέδιά τους.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την πλήρη ευθυγράμμιση ορισμένων ολιγαρχικών κύκλων με τις ξένες επιταγές, που έχοντας υπό τον πλήρη τους έλεγχο τα ΜΜΕ και σημαντικά τμήματα από πολιτικές δυνάμεις, έχουν αποδυθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα πλύσης εγκεφάλου του ελληνικού λαού με κύριο στόχο όπως είπαμε να τον απογοητεύσουν, να τον αποπροσανατολίσουν και να εξουδετερώσουν κάθε θετικό στοιχείο που υπάρχει μέσα του, ώστε να τον μετατρέψουν σε άβουλο όργανο στα σχέδιά τους. Αν μελετήσουμε την ιστορία μας,θα διαπιστώσουμε ότι,πάντοτε, πριν επιβάλλουν οι «προστάτες» μας οποιαδήποτε ανώμαλη λύση, είχαν, προηγουμένως, συστηματικά κατασκευάσει και επιβάλλει, παντοιοτρόπως, την ίδια ακριβώς, σημερινή, μαύρη απελπισία μας, πάντοτε, βέβαια, με την κύρια ευθύνη ανίκανων πολιτευτών και εύπιστων οπαδών και τη φανερή συνεργασία των εξαρτημένων Μ.Μ.Ε.
Ανήκω κι εγώ στην σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων, που κάτω από την επιφάνεια της λαμπερής αλλά δηλητηριώδους βιτρίνας που σκεπάζει τη χώρα μας, εργάζονται, μοχθούν, προοδεύουν, ελπίζουν και ονειρεύονται ένα μέλλον καλύτερο. Γνωρίζουμε ότι παρά τις δυσκολίες, τα επιτεύγματα που έγιναν στη χώρα μας, ευτυχώς, μάς επιτρέπουν να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις μας, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να εξαπλώσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης που είναι προϋπόθεση για τον εξανθρωπισμό της ζωής μας.
Ποια είναι όμως τα βασικά εμπόδια; Οι κάθε είδους εξουσίες, οικονομικές, μιντιακές, πολιτικές και ξενόφερτες που μας διαιρούν, μας αγχώνουν και μας διαλύουν πνευματικά, ψυχικά και βιολογικά. Έτσι όλες αυτές οι στρατιές των τίμιων εργαζόμενων, επιστημόνων, διανοουμένων, εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, που με το ταλέντο, την αξία και τη συνεχή προσπάθειά τους γυρίζουν καθημερινά τον τροχό της ζωής, παράγοντας τον πλούτο της χώρας, παραμένουν στο σκοτάδι της αφάνειας, μιας και σήμερα μας διαφεντεύουν τα κάθε είδους παράσιτα, που όχι μόνο δεν προσφέρουν αλλά αντίθετα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πάνε πίσω.
Και κοντά στα δικά μας στραβά και ανάποδα, μάς ήρθε και η διεθνής οικονομική κρίση, για να μας εξουθενώσει. Πρόκειται για μια ξένη εισβολή χειρότερη ίσως από στρατιωτική. Τι έκαναν οι Έλληνες στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις; Ας θυμηθούμε την Αλβανία. Ας θυμηθούμε την Κρήτη. Και ποιοι άραγε είναι αυτοί που και σήμερα εμποδίζουν την εθνική ομοψυχία; Αυτοί που πιστεύουν, υπηρετούν και πατούν επί πτωμάτων, δοξάζοντας και προσκυνώντας τον ένα και μοναδικό Θεό τους: ΤΟ ΧΡΗΜΑ..
Και, με οποιοδήποτε βίαιο ή «γοητευτικό» μέσο, μας αναγκάζουν να το δοξάζουμε και να το προσκυνούμε και εμείς...
Διαβάζουμε ότι 100, 200, 300 δισεκατομμύρια δολλάρια έφυγαν από μια βιομηχανία που άφησε πίσω της χιλιάδες άνεργους που τρώνε σε συσσίτιο. Έφυγε! Και πού πήγε; Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τίποτα. Μονάχα ένα: ότι ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από την λατρεία-θεοποίηση του χρήματος. Και να αναζητήσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης. Πώς; Πότε; Ποιοι; Δεν ξέρω... Είμαι βέβαιος όμως ότι θα βρεθούν. Αλλοιώς μας περιμένει το απόλυτο χάος.
Όσο για την Ελλάδα, έχει συσσωρευμένο πολιτισμό (κάθε είδους), ικανό να «θρέψει» δέκα γενιές. Εκείνο που μας λείπει είναι η Παιδεία, η αυτοεκτίμηση και η γνώση και προβολή του κάθε καλού και της κάθε αξίας που διαθέτει η χώρα μας. Και ας μην ξεχνάμε ότι κυριαρχούν δυστυχώς δυνάμεις που συστηματικά μποϋκοτάρουν ο,τιδήποτε είναι ελληνικό. Ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της Ιστορίας του Πνεύματος και της Τέχνης. Αρχής γενομένης από την ίδια την Πολιτεία, που αγνοεί -αν δεν περιφρονεί- κάθε ελληνικό στοιχείο είτε είναι ιστορική παράδοση (ιδιαίτερα πολιτιστική) είτε ατομική δημιουργία στους τομείς της επιστήμης ή -προ παντός-του Πνεύματος και της Τέχνης.
Αυτό φαίνεται εξ άλλου από τις κρατικές δαπάνες που δίδονται κάθε χρόνο από τους ίδιους, στους ίδιους... Αυτό το αλισβερίσι, υπήρξε έργο της ελληνικής ολιγαρχίας απ' τις αρχές του αιώνα μας και συνεχίζεται από όλες τις Κυβερνήσεις όλων των παρατάξεων. Τώρα δε μετά τον Κίσσινγκερ που διέταξε από το 1974: «Καταστρέψτε το σύγχρονο ζωντανό ελληνικό πολιτισμό», τα χιλιάδες «αμερικανάκια», τα τοποθετημένα σε θέσεις κλειδιά (ραδιόφωνο, τηλεόραση και τα ελεγχόμενα από το Κράτος και τους ολιγάρχες ιδρύματα) έχουν φιμώσει από καιρό όλες τις δημιουργικές φωνές που δεν εννοούν να υποταχτούν στον ψυχοφθόρο, ξενόφερτο, καταναλωτικό αμοραλισμό της εποχής μας..

Μίκης Θεοδωράκης - 21.9.09

από taxalia


Είχε αναπτυχθεί δίκτυο ναυσιπλοΐας (sic) στην παλαιολιθική εποχή!!!



Μια νέα θεωρία βασισμένη σε μελέτες των θέσεων μεγάλων ορόσημων στη Μεγάλη Βρετανία, όπως οι δομές πετρών, τα οχυρά λόφων και τα χωματουργικά έργα, δείχνει ότι ήταν μέρος ενός δικτύου που χρησιμοποιήθηκε για τη ναυσιπλοΐα (sic) περίπου 5.000 έτη πριν, η οποία υπονοεί οι άνθρωποι δεν ήταν τότε τόσο πρωτόγονοι όσο πιστεύαμε.

Η θεωρία αυτή έγινε γνωστή από τον Tom Brooks, έναν συνταξιούχου εμπορικό διευθυντή ο οποίος έγινε ερασιτέχνης ιστορικός.
Η οποία αναφέρει ότι ορόσημα, όπως το Hill Silbury και το Stonehenge ήταν μέρος ενός δικτύου ναυσιπλοΐας (sic) που επέτρεπε στους ανθρώπους να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς χάρτες.

Αναλύοντας 1.500 περιοχές σε νότιο Αγγλία και Ουαλία, ο Brooks διαπίστωσε ότι όλες οι γνωστές περιοχές συνδέονταν με τουλάχιστον δύο άλλες για να κάνουν τα ισοσκελή τρίγωνα, τα οποία έχουν δύο ίσες πλευρές. Μερικά από τα τρίγωνα έχουν τις πλευρές μεγαλύτερες από 100 μίλια, και οι ίσες πλευρές έχουν μήκος +/- 110 γιάρδες,
οι οποίες δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί επουδενί κατά τύχη.

Σύμφωνα με τον Brooks, τα μέσα αυτά εύρεσης ήταν σκόπιμα χτισμένα που προορίστηκαν για να βοηθήσουν στη ναυσιπλοΐα (sic) στον κόσμο πριν από τους χάρτες.
Για τα σύντομα ταξίδια τους, οι ταξιδιώτες ήταν εύκολο να μεταβούν από μια περιοχή σε άλλη, ενώ για μεγαλύτερες αποστάσεις έπρεπε οι διαδρομές να χωριστούν σε μια συνδιασμένη σειρά βημάτων.

Ο Brooks είπε ότι αυτό το δίκτυο της ναυσιπλοΐας (sic) ήταν τόσο ακριβές και περίπλοκο,
που πρέπει είτε να αλλάξουμε τις έννοιές μας για το πώς οι πρωτόγονοι άνθρωποι ήταν
ή να υποθέσουμε ότι δέχονταν βοήθεια από εξωγήινες πηγές, μια ιδέα που δεν την αποκλείει και ο ιστορικός.

Εντούτοις, ο συντάκτης του βρετανικού περιοδικού αρχαιολογίας, Mike Pitts, δεν πείθεται από τη θεωρία. Επισήμανε ότι η Μεγάλη Βρετανία ήταν καλά αποικημένη τότε και υπήρξαν πολλά χωματουργικά έργα και άλλα αρχαιολογικά ορόσημα. Η εύρεση των σχεδίων δεν είναι δύσκολη, και τα σχέδια επομένως δεν είναι απαραιτήτως σημαντικά.

από apolitistosteki

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

"Προεκλογικό... ΩΤΟΣΤΟΠ!"



Oδηγός αυτοκινήτου χαλάει το αυτοκίνητο του στην Εθνική και σταματάει μια νταλίκα.
- Φίλε, ρωτάει, μπορείς να με πάρεις μαζί σου; Πάω για Αθήνα.
- Ανέβα πάνω, του λέει.
Στη συζήτηση αναφέρονται στις εκλογές.
- Τί θα ψηφίσεις;
- ΚΚΕ εγώ ψηφίζω, πάντα.
- ΚΚΕ; κατέβα γρήγορα κάτω....
Στεναχωρημένος και απογοητευμένος κατεβαίνει και περιμένει το επόμενο όχημα για να φτάσει στον προορισμό του. Βλέπει ένα αγροτικό 4Χ4, το σταματάει και επαναλαμβάνει:
- Φίλε πάω για Αθήνα, μπορείς να με πάρεις μαζί σου;
- Βέβαια φίλε, ανέβα.
Κουβέντα στην κουβέντα, φτάνουν στο επίκαιρο θέμα των εκλογών.
- Και τι θα ψηφίσουμε φιλαράκι, ρωτάει ο μεγαλοκτηματίας.
Κάπως διστακτικά πια ο τύπος απαντάει:
- ΚΚΕ.
- Είσαι σοβαρός, ρε μακάκα; Και σταμάτησα για να σε πάρω; Κατέβα αμέσως κάτω.
Και πάλι απογοητευμένος κατεβαίνει και περιμένει το επόμενο. Μετά από ώρες συναντάει ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο. Το οδηγεί μια δίμετρη γκόμενα. Σταματάει και ανεβαίνει. Γνωρίζονται, πάνε για καφέ και καταλήγουν σε ξενοδοχείο.
Πριν ανάψει το γλέντι για τα καλά, ρωτάει η γκόμενα:
- Φίλε τι ψηφίζεις;
- ΝΔ, απαντάει ο ταλαίπωρος, με επιφύλαξη, αυτή τη φορά.
- ΝΔ; Μπράβο ρε μεγάλε.
Φουντώνει η γκόμενα, και ορμάει.....
- Ναι μεγάλε, ναιι, χτύπα με, χτύπα με, χτύπα με ..... Σου λέω πιο δυνατά......
Και αυτός χτυπά με μανία, και συγχρόνως μουρμουρίζει.
- ΩΩΩΩΩΩ ρε Θεέ μου!!!! ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΟΝΟ, ΕΓΙΝΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΜΑΩ.. ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ!!!!

από apolitistosteki

Η Θεία Λειτουργία και στη νοηματική

Με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, ξεκινά πιλοτικά το πρόγραμμα ταυτόχρονης απόδοσης της Θείας Λειτουργίας στη νοηματική...
γλώσσα.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας (λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 90) και θα συνεχίζεται στον ίδιο ναό κάθε τελευταία Κυριακή εκάστου μηνός.

Στη λειτουργία της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου θα προεξάρχει ο κ. Ιερώνυμος, ενώ την ταυτόχρονη απόδοσή της στη νοηματική γλώσσα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής θα αναλάβει ο Στράτος Πατρινός, διερμηνέας της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και θεολόγος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

πηγή: http://www.tvxs.gr/

από troktiko

Αγωγή 3 εκ.ευρώ από MIG εναντίον Ντόρας Μπακογιάννη

"για ενίσχυση του κοινωφελούς έργου της MIG !"

Αγωγή αποζημιώσεως "για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης και προσβολής της προσωπικότητας της εταιρείας κατά της κας Ντόρας Μπακογιάννη" κατέθεσε η MIG. Σε ανακοίνωσή της η MIG αναφέρει ότι: "Με την εν λόγω αγωγή διεκδικούμε από την κα. Ντόρα Μπακογιάννη 3 εκατομμύρια Ευρώ, ποσό που δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Marfin Foundation (Ίδρυμα Marfin) για ενίσχυση του κοινωφελούς της έργου".
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται παράλληλα:
"Όλοι εμείς, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της MIG, έχουμε δουλέψει τίμια και σκληρά για πολλά χρόνια για να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο Ελληνικό επιχειρηματικό Όμιλο και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι΄αυτό. Αυτήν την υπερηφάνεια δεν θα επιτρέψουμε να την αμφισβητήσει κανείς, μα κανείς απολύτως, χωρίς να μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κόστος αντιπαράθεσης

από taxalia

Δυο πιθικάκια μπορούν να δούν πλέον έναν πιο.. "χρωματιστό κόσμο"!



O Dalton και ο SAM είναι αρσενικοί σκιουρο-πίθηκοι, ύψους περίπου 60 εκατοστών.

Οι πρόγονοί τους έζησαν με την κατανάλωση φρούτων και εντόμων, αλλά και με την αποφυγή των γερακιών στη δασική περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Ο Dalton και ο SAM
ζούν τώρα μια <<προστατευμένη>> ζωή στο εργαστήριο του Jay και Maureen Neitz στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, στο Σιάτλ.
Πρόσφατα, οι Neitzes τους εφοδίασαν με ένα νέο γενετικό δώρο:
Τη δυνατότητα να δουν τον κόσμο με πλήρες φάσμα χρωμάτων.

Τα αρσενικά πιθικάκια έχουν μόνο δύο από τις χρωστικές ουσίες χρώματος που είναι γνωστές ως φάσματα, αντίθετα από τους ανθρώπους που έχουν τρεις. Οι Neitzes, με τη Katherine Mancuso και άλλους συναδέλφους, χρησιμοποίησαν την τεχνική θεραπείας γονιδίων για να εισαχθεί το γονίδιο με την ελλείπουσα κόκκινη χρωστική ουσία στα κύτταρα των αμφιβληστροειδών χιτώνων των πιθήκων. Αρκετούς μήνες μετά από τη θεραπεία, ο Dalton και ο SAM ήταν σε θέση να δουν έναν κόσμο στον οποίο τα κόκκινα χρώματα ήταν πλέον ορατά και τα πορτοκάλια δεν έμοιαζαν με λεμόνια.

Αν και οι πίθηκοι δεν θα μπορούσαν να αναφέρουν ότι είδαν τον κόσμο με τα νέα μάτια, η δυνατότητά τους να κάνουν έτσι κρίθηκε από την απόδοσή τους σε μια δοκιμή χρώματος με ανταμοιβή το χυμό φρούτων.

Ήταν εκπληκτικό ότι οι εγκέφαλοι των πιθήκων θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ένα τρίτο φάσμα. Ο αμφιβληστροειδής, εντούτοις, φαίνεται να λειτουργεί με την καταγραφή της διαφοράς μεταξύ των σημάτων από τους γειτονικούς χιτώνες, τα κύτταρα που ανιχνεύουν το χρώμα. Έτσι το πρόσθετο γονίδιο φάσματος που δόθηκε στον Dalton και το SAM θα άλλαξε το σήμα από τους επηρεασθέντες χιτώνες και ως εκ τούτου το μήνυμα που διαβιβάζεται από τον αμφιβληστροειδή στον οπτικό φλοιό στον εγκέφαλο.

Κλείνοντας, έχουμε να πούμε πως αν και δεν συμφωνούμε στις όποιες παρεμβάσεις ανθρωπίνων παραγόντων στη φύση, οφείλουμε να παραδεχτούμε το κατόρθωμα αυτό
των 2 επιστημών, αφού κατάφεραν να δώσουν στα πιθικάκια αυτά την ίδια όραση
με εμάς και να δουν την ομορφιά της αληθινής φύσης με πλήρες φάσμα χρωμάτων!

από apolitistosteki

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ


ΜΑΡΑΚΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Ρώσοι και Ελβετοί τίμησαν εχθές τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας

Φόρο τιμής απέδωσαν εχθές οι Ελβετοί, παρουσία του Ρώσου προέδρου, σ’ αυτόν που οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες δολοφόνησαν.

Η δολοφονία που «σημάδεψε τη χώρα».

Στο προηγούμενο άρθρο έγινε αναφορά σε έναν «απόδημο» Έλληνα, τρίτης γενιάς, ο οποίος διαπρέπει στην Αμερική και ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία και ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Καταλήγοντας, στο χθεσινό άρθρο, έγραφα, πως οι άξιοι Έλληνες βρίσκουν αναγνώριση μόνο εκτός Ελλάδας και έρχομαι σήμερα να επιβεβαιωθώ, καθώς μαθαίνουμε από την ελβετική εφημερίδα «24eures» πως πραγματοποιήθηκαν εχθές στη Λωζάννη, τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια, ημέρα έναρξης της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ στην Ελβετία, παρουσία της Ελβετίδας υπουργού Εξωτερικών, Μισελίν Καλμί-Ρέι και του Ρώσου ομολόγου της Σεργκέι Λαβρόφ.

Ένα γεγονός που θα έπρεπε κανονικά να μας χαροποιήσει-περισσότερο ίσως από την επιτυχία της …εθνικής μπάσκετ στην Πολωνία-αφήνει στη πραγματικότητα–είμαι βέβαιος-την πλειονότητα των Ελλήνων παγερά αδιάφορους. Όσους από την άλλη έχουν ακόμα συνείδηση, τους φέρνει ένα μούδιασμα καθώς θυμούνται πως ο άνδρας αυτός δολοφονήθηκε από «ελληνικά» χέρια, διότι είχε αποφασίσει να κτυπήσει τα συμφέροντα των μεγαλοτσιφλικάδων (κοτζαμπάσηδων) και να κάνει το λαό να πάψουν να είναι δουλοπάροικοι (κολίγοι), και να γίνουν νοικοκυραίοι στον τόπο τους. Ένα πολιτικό όραμα, που θα ήταν στην ουσία η φυσική ολοκλήρωση του επαναστατικού αγώνα. Κάποιοι όμως είχαν τότε διαφορετικά σχέδια, όπως γίνεται και σήμερα. Τα σχέδιά τους ήταν να μπουν στα τσαρούχια των τούρκων και να κρατήσουν τον ελληνικό πληθυσμό σε κατάσταση υποτέλειας.

Αυτόν τον σπουδαίο πολιτικό τιμούν σήμερα οι Ελβετοί και οι Ρώσοι, αναγνωρίζοντας το αλτρουιστικό, αγωνιστικό του πνεύμα. Από τους Ελβετούς θεωρείται ο Ιωάννης Καποδίστριας πρωταγωνιστής της διατήρησης της συνοχής της χώρας και προστάτης του καντονίου του Vaud, την ανεξαρτησία του οποίου στήριξε, ύστερα από αίτημα του τσάρου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, στον αγώνα του Καποδίστρια για την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Ως πρώτος Κυβερνήτης της χώρας επεδίωξε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, βασισμένη στις ιδέες του Ρουσσώ, εισήγαγε την καλλιέργεια της πατάτας στην Ελλάδα και απώθησε τον τουρκικό κίνδυνο, επενδύοντας σε αυτόν όλη του την περιουσία, κάτι που ακούγεται σήμερα εξωπραγματικό, όταν σκεπτόμαστε τη «δράση» των σύγχρονων πολιτικών στη χώρα μας. Ωστόσο, ο αγώνας του τού στοίχισε το μίσος πολλών αρχηγών τοπικών φατριών, αναφέρει το δημοσίευμα, που παραθέτει το χρονικό της δολοφονίας του, “μιας μαύρης σελίδας στην ελληνική ιστορία”, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου “Εστία” της Λωζάννης, Δημήτρη Κυρίτση.

Στην Ελλάδα, ο Καποδίστριας αποτελεί μια από τις προσωπικότητες που «σημάδεψαν τη χώρα», καταλήγει το δημοσίευμα.

«Σημάδεψαν την χώρα» και της κληροδότησαν το σύνδρομο της αλαζονείας, της ασύστολης αισχροκέρδειας και του παράλογου αλληλοσπαραγμού, θα πρόσθετα εγώ.


πηγή: alkimosarchive.wordpress.com

από citypress-gr

"Ο πιο μακρινός γαλαξίας που ανακαλύφθηκε ποτέ!!!"


(Κάντε Κλικ για μεγένθυση)

Καταπληκτικές εικόνες από τη φωτογραφική κάμερα του τηλεσκοπίου Hubble
έδειξαν στους επιστήμονες την αναλαμπή των πιο απόμακρων γαλαξιών που βρέθηκαν ποτέ.

Τρεις ομάδες αστρονόμων, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας με επικεφαλή τον Andrew Bunker από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέλυσαν την πιο ευαίσθητη εικόνα που έχει τραβηχτεί μέχρι τώρα από την ευρεία φωτογραφική μηχανή,
η οποία λειτουργεί σε μήκη κύματος πέρα από τον ορατό ουρανό (με υπέρυθρες ακτίνες).

Έτσι, επιβεβαίωσαν τις θεωρίες τους, ανακαλύπτοντας γαλαξίες οι οποίοι απέχουν
13 δισεκατομμύρια έτη φωτός, όταν το διάστημα ήταν μόνον 700 εκατομμυρίων χρονών και λιγότερο από πέντε τοις εκατό της τρέχουσας ηλικίας του.

Για να δώσουμε μια προοπτική, οι γαλαξίες αυτοί έπαψαν να εκπέμπουν φως 8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν ακόμη διαμορφωθεί ο ήλιος και η γη.

Dr. Bunker: "Ο κόσμος άρχισε ως σύννεφο αερίου"

από apolitistosteki

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

"Ήρθε η ώρα να κάνουμε κι εμείς λίγη... πλάκα!!!"

Ηρθε η ώρα οι πολίτες να κάνουν τη δική τους πλάκα
στα ΜΜΕ και στα Πολιτικά Κόμματα!!!

ΑΛΛΟΙΩΣΤΕ τους τα αποτελέσματα των κρυφών δημοσκοπήσεων και των Exit Pollas
Ο ΤΡΟΠΟΣ:
Δηλώστε στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις που συνεχίζονται ακόμη, πως θα ψηδίσετε
διαφορετικό κόμμα από αυτό που έχετε έχετε επιλέξει!
Όταν βγείτε από το εκλογικό κέντρο την 4η Οκτωβρίου, ψηφίστε στις κάλπες των Exit Polls
διαφορετικό κόμμα απ' αυτό το οποίο ρίξατε στην πραγματική κάλπη!

Τόσο καιρό μας τρελένουν αυτοί...
ΗΡΘΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΡΟΛΟΙ!!!!

πηγή: ΠρεζαΤν

από apolitistosteki

Μια μουσική σύνθεση με μεγάλη δόση φαντασίας και έμπνευσης!!!



"Διαβάζοντας μια εφημερίδα, είδα μια εικόνα των πουλιών στα καλώδια.
Έτσι πείρα τη φωτογραφία και αποφάσισα να κάνω ένα τραγούδι,
χρησιμοποιώντας για νότες την ακριβή θέση των πουλιών (χωρίς Photoshop δεν εκδίδει).
Το ήξερα ότι δεν ήταν η πιό καλή ιδέα στον κόσμο. αλλά ήμουν ακριβώς περίεργος να ακούσω τι μελωδία δημιουργούν τα πουλιά."

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



πηγή: Pasa-tempo

από apolitistosteki

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

"Stephen Wiltshire, ο καλλιτέχνης... θαύμα!!!"


Είναι ένας καλλιτέχνης που σχεδιάζει και ζωγραφίζει με λεπτομέρειες πόλης ανά τον κόσμο.
Έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο σχεδιασμό αληθοφανών και ακριβών αντιπροσωπεύσεων
των πόλεων, αφού τις παρατηρήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Η δουλεία του είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, έχοντας στην κατοχή του
πολλές και διάφορες σημαντικές συλλογές.

O Stephen Wiltshire γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 24η Απριλίου 1974.
Σαν παιδί, δεν μιλούσε και δεν είχε επαφές με άλλους ανθρώπους.
Σε ηλικία τριών ετών, έγινε μια διάγνωση που έδειξε ότι ήταν αυτιστικός,
δεν μιλούσε καμία γλώσσα και έζησε εξ ολοκλήρου σε έναν ολόδικό του κόσμο.

Στην ηλικία των πέντε, ο Stephen εστάλη στο σχολείο Queensmill στο Λονδίνο όπου παρατηρήθηκε ότι το μόνο χόμπι που του άρεσε, ήταν να ζωγραφίζει.
Έτσι, έγινε σύντομα αντιληπτό ότι επικοινωνούσε με τον κόσμο μέσω της γλώσσας του σχεδίου, πρώτα με τα ζώα, έπειτα με τα λεωφορεία και τελικά με τα κτήρια.
Αυτά του τα σχέδια παρουσιάζαν μια έμφυτη φυσική καλλιτεχνία.

Στα οκτώ του χρόνια, ο Stephen άρχισε να ζωγραφίζει πόλης μετά από τα αποτελέσματα ενός σεισμού (όλα φανταστικά), ως αποτέλεσμα το ότι είχε δει φωτογραφίες των σεισμών σε ένα βιβλίο στο σχολείο.
Έτσι, ασχολήθηκε μετά με τις απεικονίσεις των κλασικών αμερικανικών αυτοκινήτων εκείνης της εποχής (σσ. η γνώση του ήταν εγκυκλοπαιδική) και σχεδίασε τα περισσότερα από τα σημαντικότερα κτήρια-ορόσημα του Λονδίνου.

Το 1987, η εκπομπή του BBC, "The Foolish Wise Ones'' , παρουσίασε το καταπλήκτικό ταλέντο του Stephen. Ο Sir Hugh Casson (Τέως Πρόεδρος του Royal Academy), τον περιέγραψε σαν το "Καλύτερο παιδί-καλλιτέχνη παιδί στην Βρετανία". Η δουλεία του έχει αποτελέσει από τότε το αντικείμενο των πολυάριθμων τηλεοπτικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.
Το 2001 εμφανίστηκε σε ένα άλλο ντοκιμαντέρ του BBC, στο "Fragments of Genius", κατά το οποίο έδειξε την πτήση του με ένα ελικόπτερο πάνω από το Λονδίνο και στη συνέχεια την ολοκλήρωση μιας λεπτομερούς και τέλεια εναέριας απεικόνισης μιας περιοχής τεσσάρων τετραγωνικών μιλίων, και την οποία σχεδίασε μέσα σε τρεις ώρες και περιελάμβανε 12 ιστορικά μνημεία και 200 άλλα κτήρια.

Τον Μάιο του 2005 μετά από έναν σύντομο γύρο με ελικόπτερο πάνω από το Τόκιο, σχεδίασε μια λεπτομερή πανοραμική άποψη δέκα τετραγωνικών μιλίων της πόλης, μόνον από τη μνήμη.

Από τότε έχει σχεδιάσει πόλης όπως τη Ρώμη, το Χονγκ Κονγκ, τη Φρανκφούρτη, τη Μαδρίτη, το Ντουμπάι, την Ιερουσαλήμ και το Λονδίνο σε γιγάντιους καμβάδες. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά έργα του.





από apolitistosteki

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ & Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΙΜΙΑ!

Επιτέλους ανοίγει ο φάκελος "ΙΜΙΑ" από δυο καταξιωμένους συναδέλφους! Αυτό μόνο μπορούμε να πούμε εισαγωγικά και ως πρόλογο υποδοχής για το βιβλίο που προ-ετοίμασαν(για μεγάλο χρονικό διάστημα) οι δυο καλοί εκλεκτοί συνάδελφοι -και φίλοι- Μιχάλης Ιγνατίου και Αθανάσιος Έλλις.





πηγή: greekamericannewsagency

από taxalia, διαβάστε το όλο εδώ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

19 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού


Γιορτάζουμε την ελευθερία στο Διαδίκτυο!!

Την 19η Σεπτεμβρίου, 500 ομάδες, σε 90 κράτη, ενώνουν τις φωνές τους για να διεκδικήσουν ελεύθερο λογισμικό, που διατίθεται δωρεάν, απελευθερώνει τη δημιουργικότητα, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, καταργεί τους περιορισμούς.

Την Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού γιορτάζουμε τον Ελεύθερο και Ανοικτό Κώδικα Λογισμικού (ΕΛΛΑΚ) με κύριο στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη από την χρήση του ΕΛΛΑΚ στην εκπαίδευση, στο σπίτι, στις επιχειρήσεις, παντού!

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών & Φίλων Linux Ελλάδος (Hellug), η κοινότητα Linux της Θεσσαλονίκης (Thelug), της Λάρισας (LinuxTeam) και των Χανίων (Chania-Lug), σας προσκαλούν αυτό το Σάββατο (19/09) στις εξής πόλεις:

- Αθήνα: Πύλη Πολυτεχνείου (Στουρνάρη) απ' τις 11.00

- Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος) απ' τις 12.00

- Λάρισα (Κεντρική Πλατεία) απ' τις 11.00

- Χανιά (Πλατεία Δημοτικής Αγοράς) απ' τις 17.00

- Δράμα (Κεντρική Πλατεία) απ' τις 12.00


- Τι είναι το Ελεύθερο Λογισμικό;

Το ελεύθερο λογισμικό και το λογισμικό ανοικτού κώδικα (free and open source software) είναι λογισμικό του οποίου η άδεια επιτρέπει στον καθένα να το διαβάσει, να το αλλάξει και να το διαθέσει σε τρίτους!


- Σε ποιούς απευθύνεται;

Σε όλους!!


- Τι παραπάνω προσφέρει το ΕΛ/ΛΑΚ;

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού είναι πολλαπλά.

Καταργεί την απαίτηση για διαρκή αναβάθμιση του εξοπλισμού. Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ότι αφορά επεξεργαστική ισχύ, μνήμη και γραφικά περιβάλλοντα, το ελεύθερο λογισμικό καλύπτει όλες τις ανάγκες μεγάλης πλειοψηφίας των χρηστών.

Με αυτό τον τρόπο, για παράδειγμα, αντί το ελληνικό Δημόσιο να αναζητά καινούργιους υπολογιστές που θα χρησιμοποιούν προγράμματα κλειστού λογισμικού με άδεια χρήσης, θα μπορούσε να εγκαταστήσει ελεύθερο λογισμικό στους ήδη υπάρχοντες. Κάτι τέτοιο θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην μείωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας.

Επιπλέον, το ανοιχτό λογισμικό μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί, έχει χαμηλό κόστος, μιας και το λογισμικό ανοικτού κώδικα διανέμεται δωρεάν.

Επιπρόσθετα, ο καθένας μπορεί να μελετήσει τον κώδικα, να το βελτιώσει και να συμβάλλει στη διάδοση της γνώσης.

Το πιο σημαντικό είναι η ανάπτυξη εγχώριας τεχνογνωσίας, προϊόντων και υπηρεσιών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ελεύθερο λογισμικό είναι και αυτό αποτέλεσμα της επανάστασης που έχει φέρει το ιντερνέτ στον τρόπο μετάδοσης της πληροφορίας, στην αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας της ελεύθερης πληροφορίας που είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους.


- Πώς μπορώ να ενημερωθώ για το ΕΛ/ΛΑΚ;

Ελάτε να μας συναντήσετε το Σάββατο 19/9 στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα ή στα Χανιά για να σας δώσουμε ενημερωτικό υλικό, opendiscs και να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες συζητήσεις!


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:
http://mathe.ellak.gr/

"Η Δύναμη της Μουσικής Ενώνει τον Κόσμο!!!"



Το "Playing For Change" είναι μια διαδικτυακή πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει, να συνδέσει τον κόσμο, και να φέρει την ειρήνη μέσω της μουσικής.

Η ιδέα για αυτό το πρότζεκτ προέκυψε από μια κοινή πεποίθηση ότι η μουσική έχει τη δύναμη να σπάσει τα όρια και να υπερνικήσει τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων.
Κανένα θέμα εάν οι άνθρωποι προέρχονται από τα διαφορετικά γεωγραφικά, πολιτικά, οικονομικά, πνευματικά ή ιδεολογικά υπόβαθρα, μιας και η μουσική έχει την δυνατότητα να σπάει κάθε είδος δεσμών και να ενώσει τον κόσμο ως μια ανθρώπινη φυλή.

Έτσι δημιουργήσαν ένα κινητό στούντιο ηχογράφησης, εξοπλίζοντάς το με τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε στα καλύτερα στούντιο, και ταξίδεψαν οπουδήποτε η μουσική τους πήγαινε! Οδηγούμενοι λοιπόν απ' αυτή την ενέργεια και την πρόθεση που είχαν όπου
και αν ταξίδεψαν, τους δόθηκε ελεύθερα η πρόσβαση στους μουσικούς μέρη που είναι συνήθως απρόσιτα Από αυτή την άποψη, η έμπνευση που μας έθεσε αρχικά σε αυτήν την πορεία έγινε ομο-δημιουργός του προγράμματος μαζί με μας!

Κατά τη διάρκεια αυτού του πρότζεκτ, οι δημιουργοί του αποφάσισαν ότι δεν ήταν αρκετό για τους μουσικούς τους απλά να τους ηχογραφούν και να μοιράζονται αυτήν την μουσική με τον κόσμο, έτσι θέλησαν να βρουν έναν τρόπο να επιστρέψουν στους μουσικούς και στον κόσμο
αυτή τους την προσφορά. Έτσι λοιπόν το 2007 δημιουργήσανε το "Playing For Change"(Παίζοντας για την Αλλαγή), μια Mη Κερδοσκοπική Οργάνωση, της οποίας αποστολή ήταν να γίνει αυτό ακριβώς που γίνεται τώρα. Στόχος τους είναι να ακουστεί η μουσική τους και τα βίντεό τους σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Τώρα, μουσικοί από όλο τον κόσμο ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες,
κάνοντας συναυλίες ώστε να μπορούν να χτίσουν σχολεία μουσικής και τέχνης στις κοινότητες που χρειάζονται έμπνευση και ελπίδα (δείτε το βίντεο Νο4).
Ο κόσμος όταν βλέπει και ακούει μουσικούς που έχουν ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα από τα σπίτια τους, που ενώνονται σε αυτό τον σκοπό , τους αγγίζει συναισθηματικά αυτή τους η δύναμη.

"Μαζί, θα συνδέσουμε τον κόσμο μέσω της μουσικής!"

από apolitistosteki, δείτε τα βίντεο εδώ

"Ηλιακός συλλέκτης λειτουργεί με... τρίχες!!"
















Ένας 18χρονος από το Νεπάλ κατασκεύασε ένα επαναστατικό τύπο ηλιακού συλλέκτη που χρησιμοποιεί ανθρώπινες τρίχες.

Ο Μίλαν Κάρκι, που κατάγεται από ένα απομακρυσμένο χωριό του Νεπάλ και ο οποίος σπουδάζει σε σχολείο του Κατμαντού, φιλοδοξεί να προσφέρει στον κόσμο, ειδικά στις φτωχές χώρες, φθηνό "πράσινο" ηλεκτρισμό.

Όπως πιστεύει, οι τρίχες είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν ως αγωγός ηλεκτρισμού στους ηλιακούς συλλέκτες και να φέρουν πραγματική επανάσταση στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

"Στην αρχή ήθελα να παράγω ηλεκτρισμό για το σπίτι μου, μετά για το χωριό μου και τώρα πια σκέφτομαι όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Μίλαν, ο οποίος προτείνει την αντικατάσταση του ακριβού πυριτίου ως συστατικού των πάνελ, με τις…τζάμπα τρίχες.

Μαζί με τέσσερις συμμαθητές του, κατασκεύασε ένα πιλοτικό πάνελ από τρίχες, αρχικά σαν πείραμα, αλλά τώρα πια είναι πεισμένος ότι η εφεύρεσή του μπορεί να έχει εμπορική βιωσιμότητα και ευρείες εφαρμογές.

Ήδη ο Μίλαν και οι συνομήλικοί του έχουν φτιάξει άλλα δύο πάνελ που τα έδωσαν για δοκιμές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το πάνελ από τρίχες παράγει 18 βατ ενέργειας και κοστίζει γύρω στα 28 ευρώ το καθένα να παραχθεί.

Όμως, αν κατασκευασθεί μαζικά, ο Μίλαν ελπίζει ότι η τιμή του μπορεί να πέσει στο μισό τουλάχιστον, δηλαδή θα έχει περίπου το ένα τέταρτο της τιμής των ηλιακών συλλεκτών που πουλιούνται σήμερα στην χώρα του και έχουν ανάλογη ισχύ.

Η μελανίνη, η χρωστική ουσία που δίνει στα μαλλιά το χρώμα τους, είναι φωτο-ευαίσθητη και παράλληλα δρα σαν ένα είδος αγωγού. Το ηλιακό πάνελ από τρίχες μπορεί να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα ζευγάρι μπαταρίες.

από apolitistosteki

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Έφυγε το καλοκαίρι και ήρθε ο καιρός για... «μαύρισμα»… !!!

Η φωτογραφία είναι μπροστά στο Σύνταγμα. Έτσι μας θέλουν!!!
Ακυρώστε τους πωλητές της χώρας

Εκτίθενται οι υποψήφιοι, κόμματα και βουλευτές, περιμένοντας την ψήφο μας. Εκτίθενται προκειμένου να μας εκπροσωπήσουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Αλλά, εδώ έρχεται και το μεγάλο ερώτημα: Θα εκπροσωπήσουν εμάς, τους εαυτούς τους ή κάποιους άλλους;
Είναι γνωστό πως μία προεκλογική εκστρατεία σημαίνει έξοδα… τεράστια έξοδα για τον κρατικό κορβανά, δηλαδή τον προϋπολογισμό, αλλά και για τους υποψηφίους. Κι ενώ η χώρα εισέρχεται σε μία επικίνδυνη οικονομική κρίση, οι ανεγκέφαλοι πολιτικοί, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού της χώρας, αποφασίζουν να κάνουν εκλογές!!! Λεπτομέρεια, είναι βέβαια, πως την ανικανότητα όλων τους, αλλά και την επιθυμία τους να λύσουν τις διαφορές τους μέσω εκλογών, θα την πληρώσουμε εμείς… (εδώ το κείμενο έχει διαγραφεί λόγω απρεπών χαρακτηρισμών…)

Σεβόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες (αν και έχει υπάρξει συνταγματική παράβαση στην συγκεκριμένη διακήρυξη εκλογών, που ενώ απαγορεύεται ρητά στο Σύνταγμα, παρόλα αυτά γίνονται για δεύτερη συνεχόμενη φορά για οικονομικούς λόγους), οι πολίτες οφείλουν να ψηφίσουν, επειδή αυτό είναι η επιθυμία του κομματικού συστήματος!!! Κάθε ίχνος σοβαρότητας, αντίληψης περί δημοκρατίας, αλλά και ευθύνης προς την χώρα έχει απωλεσθεί! Παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τις ρητές του διατάξεις, εξαναγκάζουν τους πολίτες να εφαρμόσουν το Συνταγματικό τους δικαίωμα!

Οι εκλογές πριμοδοτήθηκαν και προπαγανδίστηκαν από τα ΜΜΕ (γιατί άραγε;) των μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών. Η οικονομική κρίση έρχεται και πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές προκειμένου το βαρύ τίμημα να πληρωθεί από τους απλούς εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους… Αυτός είναι ο σκοπός αυτών των εκλογών και τίποτε άλλο. Όλα θυσία στον βωμό της προστασίας των περιουσιών και του εισοδήματος των εχόντων… Αυτοί που δεν έχουν, μπορούν να έχουν και λιγότερα… έτσι κι αλλιώς μαθημένοι είναι…!
Και βγαίνουν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί και μας μιλάνε, ατελείωτα, για την οικονομία… Ξεχνούν φυσικά, ο καθένας από την πλευρά του, πως στάθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν την μικρή σε οικονομικά μεγέθη Ελλάδα… Και αναλώνονται σε λόγους απειλητικούς ή λόγους εξωραϊστικούς… Ξεχνούν να αναφερθούν στο που έχουν πάει τα χρήματα που εισπράττονται (με διάφορους τρόπους) από την τσέπη των μικρομεσαίων και των φτωχών. Αλήθεια, τόσα δισεκατομμύρια, τόσα χρόνια που πήγαν κύριοί μου; Και γιατί ανέβηκε, αντί να μειωθεί το εξωτερικό δημόσιο χρέος; Γιατί οι τράπεζες εμφανίζουν υπέρογκα ετήσια κέρδη, ενώ η οικονομία βουλιάζει; Τι έχετε να δώσετε πλέον στον Έλληνα, πέρα από φόρους;

Όλο το σύστημα (πολιτικό και δημοσιογραφικό) κινείται γύρω από τον άξονα της οικονομίας. Κανείς τους δεν τολμά να υπεισέλθει σε ζητήματα που «καίνε», όπως είναι τα εθνικά θέματα που τρέχουν και κινδυνεύουν να «κλείσουν», λίαν συντόμως, εις βάρος της χώρας μας. Αναποφάσιστοι, αίολα και άβουλα όντα, οι υπεύθυνοι του τόπου παρακολουθούν τους συνεχείς εξευτελισμούς, τις παραβιάσεις, τις ίντριγκες, τις φανερές πλέον μεθοδεύσεις εις βάρος της χώρας… και σιωπούν! Σιωπούν, επειδή γνωρίζουν τις τεράστιες ιστορικές τους ευθύνες… και ακόμη δεν έχουν απαντήσει στο γνωστό ρηθέν παρά της κυρίας Ψαρούδα Μπενάκη «Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης»… Τεράστια και τραγικά τα σφάλματα των πολιτικών μας στα εθνικά ζητήματα. «Γκρίζες ζώνες» που απειλούν να γκριζάρουν πλέον τη θάλασσα και τον ουρανό του Αιγαίου, Θράκη που οργώνεται από ανθελληνικούς κύκλους και πράκτορες της Τουρκίας, Μακεδονία που κινδυνεύει να μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο για να μην θιγούν οι Σκοπιανοί, Τσάμηδες, «στρατηγικές» φωτιές, οργανωμένοι κουκουλοφόροι, λαθρομετανάστες, τρομοκρατικές οργανώσεις με ψυχολογία και δράση επαγγελματιών ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτών…!!! Όλα αυτά ξεχνιούνται, επειδή το πρόβλημα είναι οικονομικό… Και όμως θα το λύσουν Ελληνοποιώντας τους λαθρομετανάστες ή μικραίνοντας την Ελλάδα για να κοιμόμαστε ήσυχοι…

Αυτοί οι άνθρωποι, με αυτά τα έργα, μας ζητούν την ψήφο μας… Χωρίς ντροπή, χωρίς ενδοιασμούς… Τολμούν να μας εκβιάζουν πως κινδυνεύει η χώρα, χωρίς να μας αναφέρουν πως την κύρια και μοναδική ευθύνη για την κατάντια αυτή την έχουν οι ίδιοι… Κινδυνεύει η οικονομία, μας λένε, όταν επί χρόνια λυμαίνονταν τα ταμεία του κράτους ή γυρνούσαν σε πρωτεύουσες και σε φόρα όπου δη στον πλανήτη και διαφήμιζαν τις κομπίνες αλλά και την τραγική κατάσταση της οικονομίας της χώρας αυτής, που σήμερα επιθυμούν να κυβερνήσουν, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως μεταχειριζόμενοι αυτή την τακτική συστηματικά έδιωχναν πιθανούς ξένους επενδυτές!!!

Κι όμως, τελικά, δεν μου απομένει παρά να συμφωνήσω μαζί τους. Να ανακράξω κι εγώ πως «ναι, κινδυνεύει η χώρα»!!! Αλλά, κινδυνεύει από αυτούς που λένε πως θέλουν να την σώσουν… Κινδυνεύει από αυτούς που σήμερα μας λένε την αλήθεια (και αυτή μισή) που επιμελώς έκρυβαν μέχρι χθες. Κινδυνεύει από αυτούς που μας λένε ψέματα για να γίνουν αρεστοί και να πάρουν, το ύστατο συνταγματικό μας δικαίωμα, την ψήφο μας κι έπειτα να διαπιστώσουν πως «η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από όσο περιμέναμε γι αυτό θα σας φορολογήσουμε σκληρά»… Ναι, λοιπόν, κινδυνεύει η χώρα, από όλους αυτούς που ευαγγελίζονται το δικό μας καλύτερο αύριο και επαγγέλλονται την εξασφάλιση των τρισέγγγονών τους!!! Ναι, η χώρα κινδυνεύει από αυτούς που ποτέ δεν εργάστηκαν, ποτέ δεν μόχθησαν, ποτέ δεν πλήρωσαν κάτι με τον ιδρώτα και το αίμα του κορμιού τους…
Ναι, η χώρα κινδυνεύει με άμεση καταστροφή εάν συνεχίσουμε εμείς, για μικροσκοπιμότητες, να ανεχόμαστε καρεκλοκένταυρους, να βολεύουμε οικογένειες, να ενισχύουμε «τζάκια», να δυναμώνουμε φατρίες και να εθελοτυφλούμε σε υπηρετούντες ξένων σκοπιμοτήτων… Ναι η χώρα μας κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μικρύνει, επειδή προτιμούμε να μένουμε αποχαυνωμένοι, να βολευόμαστε, προκειμένου να μην ανησυχήσουμε…!!! Ναι, η χώρα μας κινδυνεύει όσο εμείς κοιμόμαστε χωρίς να σκεφτόμαστε πως όταν ξυπνήσουμε μπορεί όλα να είναι τραγικά διαφορετικά…
Ναι, η χώρα μας κινδυνεύει από όλους αυτούς, αλλά περισσότερο από εμάς που φοβόμαστε να μιλήσουμε, να εναντιωθούμε και να κάνουμε τις προσωπικές μας υπερβάσεις, με κοινό στόχο το συμφέρον του τόπου… Αλήθεια, πιστεύετε πως οι σημερινοί αιτούντες της ψήφου μας, είναι σε θέση να μας βγάλουν από τη στενωπό που οι ίδιοι μας έφεραν; Αλήθεια, πιστεύετε πως αυτοί οι άνθρωποι βάζουν το δικό μας καλό πάνω από το δικό τους; Αλήθεια, πιστεύετε πως την επομένη των εκλογών δεν θα πίνουν τις σαμπάνιες τους «εις υγείαν των κορόιδων;» Αλήθεια, πιστεύετε πως οι δικοί σας εκπρόσωποι θα εκπροσωπούν εσάς;
Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, η αποχή έστειλε ένα σαφές μήνυμα στο πολιτικό συνονθύλευμα της χώρας. Ένα σαφές και αμετάκλητο μήνυμα, που προτίμησαν να το διακωμωδήσουν, μιλώντας για την «ψήφο του φραπέ» ή την «ψήφο της παραλίας»… Με αυτή τους την ενέργεια προσέβαλαν τους εντολοδόχους τους, τους πολίτες αυτής της χώρας… Και το έκαναν συνειδητά, γνωρίζοντας (ή ευελπιστώντας) πως επρόκειτο για στιγμιαία αντίδραση λόγω της χαλαρής ψήφου που κυριαρχεί στις Ευρωεκλογές. Συνειδητά προσέβαλαν περίπου το 1/3 των Ελλήνων, επειδή γνώριζαν πως μπορούν να τους ξεγελάσουν μέσα από τα γνωστά κέντρα και τις μεθόδους της πολιτικής (και όχι μόνο) προπαγάνδας. Συνειδητά αγνόησαν την εντολή των Ελλήνων που απείχαν, επειδή διαφορετικά θα έπρεπε να εργαστούν και να μην απολαύσουν τις διακοπές τους, όντας οι καλύτερα πληρωμένοι μη εργαζόμενοι της χώρας (δείτε τις ετήσιες απολαβές των κοινοβουλευτικών μας αντιπροσώπων για να καταλάβετε επιτέλους γιατί επιθυμούν να βο(υ)λευτούν…).

Σήμερα, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ψηφίσουν… Επιτακτικά… Επειδή κινδυνεύει η οικονομία της χώρας!!! (όλα τα άλλα τα βλέπουν εντάξει…!!!) Σήμερα λοιπόν, καλούνται οι Έλληνες να τρέξουν ως πρόθυμα πρόβατα επί σφαγή. Καλούνται οι Έλληνες να σκάψουν τους τάφους τους και να μπούνε μέσα περιμένοντας από τους «ευεργέτες» τους την χαριστική θανάσιμη βολή… Σήμερα καλούνται οι Έλληνες να καταστρέψουν το αύριο των παιδιών τους… Δείτε τους υποψήφιους πρωθυπουργούς και με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο αύριο αυτής της πατρίδας, ψηφίστε τους ή… ακυρώστε τους!!!

Ναι! Το μήνυμα αυτών των εκλογών πρέπει να είναι η ακύρωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος… Επιτέλους, η μεταπολίτευση πέθανε και κάποιοι άθλιοι επιμένουν να μας κυβερνούν φαντάσματα πολιτικών και πολιτευτών… Ακυρώστε τα σχέδιά τους και στείλτε τους για τα καλά στις πατρίδες τους… γιατί πατρίδα τους δεν είναι η Ελλάδα και το έχουν αποδείξει… και σαν δική μου απόδειξη, τους προκαλώ να μας πούνε πόσα διαβατήρια και από πόσες και ποιες χώρες διαθέτει ο καθένας τους… Έτσι, για να αρχίσουν να μπαίνουν κάπως τα πράγματα στη θέση τους… Έτσι κι αλλιώς, το καράβι που λέγεται Ελλάδα, πάσχει από «αξιωματικούς» κι εδώ και πολύ καιρό ο λαός τραβάει το κουπί και κάποιοι άλλοι κάνουν την… κρουαζιέρα τους… Αφού αποφάσισαν να ρίξουν τη χώρα σε άτυπη ακυβερνησία, ας γίνει… αλλά χωρίς να συνεχίσουν αυτοί οι αισχροί πολιτικοί να υπάρχουν στο πολιτικό προσκήνιο...
Ακυρώστε τους, επιτέλους, να ησυχάσουμε από την λαίλαπα των αρπακτικών, των τρωκτικών και των ύαινων… που ζούνε από τις σάρκες αυτού του τόπου...

πηγή: kostasxan (Κωνσταντίνος)

από apolitistosteki

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Καταπληκτική πανοραμική νυχτερινή άποψη ολόκληρου του ουρανού!!!


Ένα νέο θαυμάσιο πανοραμικό πρότζεκτ 800 εκατομμυρίων pixels ολόκληρου του ουρανού παρουσιάστηκε on-line σήμερα.

Έγινε συρραφή από 1.200 φωτογραφίες από τους αστρονόμους στο Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο από την εξέταση κάποιων περιοχών στη Χιλή.
Το πρότζεκτ αυτό επιτρέπει στον κόσμο να εξερευνήσει και να δοκιμάσει τον κόσμο όπως βλέπει με γυμνό μάτι από τις σκοτεινότερες και καλύτερες θέσεις στον κόσμο.



Η φωτογραφία της ουράνιας σφαίρας είναι η πρώτη εκ των τριών υψηλής ευκρίνειας εικόνων που χαρακτηρίζονται το πρότζεκτ "Giga Galaxy Zoom" από την ESO.
Το πρόγραμμα επιδιώκει να <<συνδέσει>> τον ουρανό που μπορούμε όλοι να δούμε με τον βαθύ, «κρυμμένο» κόσμο που οι αστρονόμοι μελετούν σε καθημερινή βάση.
Διαθέτει ένα εργαλείο Ιστού που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια συναρπαστική εξερεύνηση
στον Γαλαξία μας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μάθουν για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως τα πολύχρωμα νεφελώματα και τα αστέρια, απλά κλικάροντας απάνω τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


από apolitistosteki

Οικολογικό ρεύμα στις παραλλίες!

Δυστυχώς η είδηση μας ήρθε αργά.Το καλοκαίρι τελείωσε. Απορώ πως αυτή η ιδέα δεν έχει υλοποιηθεί νωρίτερα.Δεν είμαι , βέβαια, ηλεκτρολόγος μηχανικός, αλλά δεν μου φαίνεται τόσο δύσκολη υλοποίηση για τη σημερινή τεχνολογία.
Πρόκειται , όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, για μία απλή και οικολογική συσκευή, η οποία σας επιτρέπει να ....έχετε ρεύμα στην παραλία.Και μάλιστα οικολογικό.
Θέλετε να φορτίσετε το κινητό? Θέλετε να δουλέψετε στο λάπ? Θέλετε να ακούσετε μουσική, να χτυπήσετε φραπέ, να ψήσετε, να αυτοικανοποιηθήτε, να βάλετε πλυντήριο, κλπ κλπ?

Απλά βάλτε την πρίζα σε αυτήν τη συσκευή που δεν είναι τύποτα άλλο από ένα φωτοβολταικό κάτοπτρο πάνω σε ένα ματσούκι.Η ιδέα ανήκει στους Jun Se Kim, Min Goo Kim και Dong Eom Kim (προφανώς αδέρφια) οι οποίοι είναι industrial desighners. Τη συσκευή την αποκαλούν Solar Tree και δεν μαζεύει μόνο ηλιακή ενέργεια αλλά την αποθηκεύη κι όλας. Οι κατασκευαστές δεν λένε πόσο "ρεύμα" παράγει (δηλ. πόση ώρα θέλεις για να φορτίσεις ένα κινητό) αλλά η συσκευή "δίνει" εξόδους τόσο για 12v όσο και για 220v .Δεν λένε τίποτα για εναλλασσόμενο.
πηγή: ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ

από opeiratis

"Κατέστρεψαν Βελανιδιά 1600 ετών!!!"

Αποστολή Ευρύνοος-ΧΡΟΝΟΣ
Στην περιοχή Εννέα πύργοι στα Καλύβια Θορικού Αττικής, υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας Μεσοσπορίτισσας.. η οποία είναι του 12ου αιώνα και είναι χαρακτηρισμένο Βυζαντινό μνημείο.. Απέναντι στην εκκλησία βρίσκεται ένας κορμός βελανιδιάς, ακέφαλος πλέον.. "κάποιοι" φρόντισαν να της στερήσουν την Ζωή.. δυστυχώς η Παιδεία έχει λείψει πλέον στις μέρες μας.. αυτό το Ιερό Δένδρο χρονολογείται απο το 400 μ.χ βέβαια ακόμη και το ταμπελάκι που το έγραφε, οι ίδιοι "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί.. δέν γνώριζαν όμως ότι "κάποιοι άλλοι" είχαν στα χέρια τους φωτογραφίες απο παλαιότερες εξορμήσεις τους.. είχα φωτογραφήσει το Ιερό Δένδρο εγώ ο ίδιος.. εδώ βλέπουμε τον ναό της Παναγίας πρίν απο περίπου 7-8 χρόνια υπο την σκιά της Βελανιδιάς.. κι εδώ η πανέμορφη Βελανιδιά όταν ήταν ζωντανή.. πρίν απο λίγα μόλις χρόνια.. και ψάχνοντας στο διαδίκτυο κάντε ένα κλίκ ΕΔΩ να δείτε απο το επίσημο site του Δήμου Καλυβίων στην φωτό, τις φυλλωσιές της, να σκιάζουν την εκκλησία.. πόσο να φωνάξει κανείς; ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑ.. ΔΕΝΔΡΟ 1600 ΕΤΩΝ!!! φτάσαμε στην σύγχρονη εποχή των "πολιτισμένων" βαρβάρων και καταστρέφουμε, ότι η Φύση φρόντιζε τόσους αιώνες!! ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ? πρέπει να γίνει κάτι.. είναι κρίμα αυτό να περάσει ατιμώρητο.. μία ψυχή γηραιότατη με παρουσία 1600 ετών πάνω στην Γή μας.. έχει ζήσει όσα δέν μπορούμε κάν να φανταστούμε εμείς οι άνθρωποι.. δέν το βλέπω να απαγορεύονται τα "σκυλιά".. ζούν και βασιλεύουν.. άλλο "ωραίο".. ναί.. μην ξεχάσουμε να "διασκεδάσουμε".. αυτό είναι πιά το μόνο που αναζητά ο σύγχρονος άνθρωπος ε; η διασκέδαση; το πανηγύρι; ο χαβαλές; ε λοιπόν όχι.. κάποιοι δέν αρκούνται σε αυτά μόνο.. http://paysanias.blogspot.com/ αυτό δέν θα περάσει έτσι.. θα ξεκινήσουμε έρευνα και άμεσα καταγγελίες.. οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν..

συγνώμη Κυρά μου.. το δάκρυ μου δικό σου.. δέν ξέρουν τί κάνουν οι άνθρωποι πλέον..
οι πέτρες έχουν περισσότερη αξία απο τις ψυχές σήμερα..

πηγή: Ομάδα Παυσανίας

από
apolitistosteki

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Σπάνιος πολύτιμος λίθος με χαραγμένο το πρόσωπο του Μ. Αλέξανδρου

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Με ανακοίνωσή του χθες το πανεπιστήμιο της Χαιφα του Ισραήλ ανακοίνωση την ανακάλυψη ενος πολύτιμου λίθου ο οποίος είχε χαραγμένη πάνω του την μορφή του Μεγάλου Αλεξανδρου. Πρόκειται...

για μια μικρή πέτρα ύψους λιγότερου απο ένα εκατοστό και πλάτους λιγότερο του μισού. Η ανακάλυψη αυτή δίνει πολύτιμα στοιχεία στην αρχαιολογική έρευνα


από troktiko

ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΟΣ...

Είμαι ένας ξένος που ήρθα στην Ελλάδα,
Νόμιζα οτι θα ’βρισκα τουλάχιστον μια παχιά αγελάδα.
Ήρθα στη χώρα του Δiα του Ξενία
και βρήκα κυνηγητά και αδικία.

Του Έλληνα πατρίδα είναι όλη η γη,
εκατομμύρια οι Έλληνες στην αλλοδαπή.
Οι περισσότεροι είναι στρώματα φτωχά,
περνάνε ρατσισμούς, δεν τη βγάζουνε εκεί καλά.

Και στην Ελλάδα είναι κάμποσα ακροδεξιά καθίκια,
προβάλλουν όλων των ειδών ρατσιστικά τερτίπια.
Ακριβώς όπως και στην αλλοδαπή,
τον κάθε Έλληνα τον βλέπουν για ληστή.

Η τηλεόραση είναι μεγάλη ατιμία,
δείχνει τρομερά συμβάντα και βάζει τους γέρους σε αγωνία.
Ο κάθε μουρλαμένος παρουσιαστής δείχνει το συμβάν με κόμπο στο λαιμό,
την άλλη μέρα όμως, θα φανεί μηδαμινό.

Η ακροαματικότητα επεκτείνεται,
αλλά η ζημιά όμως γίνεται.
Έτσι ο κάθε ρατσιστής, ή μπάτσος μουρλός,
γίνεται της ρατσιστικής ατιμίας τιμωρός.

Είμαι ξένος, ήρθα με χίλιους κόπους στην Ελλάδα,
σκυλοπνίχτες, νάρκες, σκύλοι, φρουροί στα σύνορα αράδα.
Μ’ έχουν και δουλεύω για ένα κομμάτι ψωμί,
σκούπες, κρατητήρια, ξύλο, απέλαση, αυτή είναι η ζωή;

Όμως ευτυχώς όλη η Ελλάδα δεν είναι αυτή,
υπάρχει κόσμος που αγωνιά γι αυτούς, τους βοηθάει όσο μπορεί.
Είναι πολλοί Έλληνες που τους βοηθάν,
ένα ρούχο, ένα μεροκάματο, μια συμπάθεια είναι γι αυτούς το παν.

Υ.Γ.
Ένας Ελληνας που η μεγάλη του τιμή
είναι να μην τον αποκαλέσουν ρατσιστή.


Ανατροπέας

από apolitistosteki

Απίστευτες φωτογραφικές στιγμές!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


από apolitistosteki

Παραμύθια η σύλληψη hackers για το αρχείο της ελληνικής showbiz

Τις τελευταίες ώρες διακινείται η πληροφορία ότι συνελήφθη ο διαχειριστής της ιστοσελίδας plunder.com στην οποία ανέβασαν οι χάκερς "Hack 4 Fame" (ή crackers όπως σωστά λέει ο newromancer), επειδή δεν έδωσε τα στοιχεία του ανθρώπου, που ανέβασε το αρχείο.


Να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις:

1. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για "χάκεμα" σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά για φυσική υποκλοπή ή διαρροή διαφόρων εγγράφων. Κάποιος/α εκνευρισμένος/η απλά έδωσε διάφορα έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή (jpg, pdf). Δεν πρόκειται για hacking με την έννοια της εισβολής σε Η/Υ τρίτων χωρίς άδεια.

2. Το αρχείο δεν έχει ιούς.

3. Η εταιρεία και οι θιγόμενοι -κατά τη γνώμη μας- δεν έχουν καμιά νομική βάση δίωξης. Τέτοια "ντοκουμέντα" δημοσιέυονται κατά κόρον στις εφημερίδες! Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ π.χ. έχει δημοσιεύσει χιλιάδες τέτοια "αποκαλυπτικά" έγγραφα. Είναι μέρος της δημοσιογραφίας. Σιγά τον πολυέλαιο..... Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να έχουν κλείσει όλες οι εφημερίδες !

Ένα συμβόλαιο που κατατίθεται στην ΕΠΟ, στη SUPERLEAGUE, στην εφορία κ.λ.π. δεν είναι "απόρρητο προσωπικό δεδομένο" που προστατεύεται. Εκτός αν δεν έχουν δοθεί στην εφορία, οπότε ο καταγγέλων έχει μάλλον μεγαλύτερο πρόβλημα!

Οι δε, φωτογραφίες που περιείχε το αρχείο έχουν ληφθεί ολοφάνερα με τη συγκατάθεση των "επωνύμων". Τι πρέπει να γίνει με τους paparazzi τότε;

από taxalia

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Αγγλία συνέλαβαν ιδιοκτήτη ιστοσελίδας που είχε αρχεία Ελλήνων χάκερς...

Όλα τα υλικό που είχαν στη διάθεση τους οι χάκερς μετά την παράνομη ηλεκτρονική διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα των ΑΝΤ1, Sony, Ολυμπιακού κι ενός ιμπρεσάριου μοντέλων το είχαν περάσει στην ιστοσελίδα "plunder.com" (Μ. Βρετανία).

Όπως μας πληροφορεί αναγνώστης μας απ' το Λονδίνο, το υλικό εντόπισε η Sony και το κατήγγειλε στις Βρετανικές Αρχές. Η αστυνομία αναζήτησε τον διαχειριστή του plunder.com και ζήτησε τη συνδρομή του για τον εντοπισμό των χάκερς. Αυτός αρνήθηκε και συνελήφθη!

Περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενη ανάρτηση μας...

από nonews-NEWS

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ημίγυμνοι

Βίντεο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ημίγυμνους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Try JibJab Sendables® eCards today!

από troktiko

"Πικρός καφές για τον Κωστάκη..."

Δίνει μόνη της αγώνα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Αννα Σιδηροπούλου με ένα από τα τετράδια υπογραφών στο σπίτι της στα Αναφιώτικα της Πλάκας.

Καθισμένη στη βάση του Ιερού Βράχου, κοιτάζει την Ακρόπολη με δέος. Το σπίτι της, δύο δωμάτια στα Αναφιώτικα της Πλάκας, στέκει κάτω από τη βαριά σκιά του κι εκείνη δηλώνει κοφτά ερωτευμένη με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.


Η κ. Αννα Σιδηροπούλου είναι η γυναίκα που τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει συγκεντρώσει 38.000 υπογραφές από ξένους που ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας. Με τη φλόγα να καίει ακόμη τα κουρασμένα της μάτια λέει: «Αυτό που λείπει από εδώ είναι ένα κομμάτι του Πολιτισμού μας, είναι αδικία. Είμαι Ελληνίδα και Μακεδόνισσα και δεν ανέχομαι να κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα».

Τρεις Αγγλίδες υπογράφουν για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο

Τρεις Αγγλίδες υπογράφουν για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο

Για περισσότερα από έξι χρόνια, κι ενώ τα πρωινά εργαζόταν ως εργάτρια στον Δήμο της Αθήνας, τα απογεύματα έστηνε καθημερινά το τραπεζάκι της στην οδό Κυδαθηναίων ή στην είσοδο της Ακρόπολης. Απλωνε τα τετράδιά της και με ένα χαρτόνι όπου αναγραφόταν «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει επιτέλους να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν. Αν συμφωνείτε, παρακαλώ υπογράψτε», μάζευε υπογραφές. «Εχω υπογραφές από ανθρώπους της Ουγκάντα μέχρι του Θιβέτ», λέει με περηφάνια. «Από ανθρώπους κάθε επαγγέλματος και μόρφωσης».

Επειτα, καθώς τα προβλήματα υγείας την κατέβαλαν, μετέφερε το στέκι της στην οδό Θρασύλλου. Αλλωστε, τουρίστες υπάρχουν παντού στην Αθήνα. Κι εκείνη με τα λιγοστά αγγλικά της και τη βοήθεια των γειτόνων πιάνει κουβέντα μαζί τους και μετρά κάθε υπογραφή ως ένα σπουδαίο βήμα για την πατρίδα. Τώρα πια η λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης την έχει οπλίσει με περισσότερο κουράγιο και αισιοδοξία.

«Για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι το ότι τόσα χρόνια βλέπω πως οι Βρετανοί θέλουν να επιστρέψουν τα μάρμαρα. Εχω χιλιάδες υπογραφές Βρετανών. Πανεπιστημιακών, ακόμη και βουλευτών τους. Το πρόβλημα το έχουν οι κυβερνήσεις».

Η σκληρότητα των κυβερνώντων υπήρξε, άλλωστε, καθοριστική για την απόφασή της.

«Το 1997 καθόμουν ένα απόγευμα μπροστά στην τηλεόραση και άκουσα πως οι Εργατικοί στην Αγγλία υπόσχονταν πως αν κερδίσουν τις εκλογές θα επιστρέψουν τα Ελγίνεια. Πήγα και έκανα τάμα στην Παναγία την Αναφιώτισσα για να κερδίσουν τις εκλογές. Λίγους μήνες, όμως, αργότερα ο Αγγλος υπουργός Πολιτισμού το αρνήθηκε και τότε θύμωσα πάρα πολύ.

Είπα μέσα μου: Κάτσε να δεις που θα σε κάνω εγώ να υπογράφουν όλοι οι Βρετανοί εναντίον σου. Την επόμενη ημέρα πήγα στο βιβλιοπωλείο του Πάλλη και αγόρασα δύο τετράδια. Και έτσι ξεκίνησα».

Είχε επηρεαστεί πολύ από την εκστρατεία υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων που είχε οργανώσει η Μελίνα Μερκούρη τη δεκαετία του 80.

«Στην ιστορία αυτή με έβαλε η Μελίνα. Και φανταστείτε ότι εγώ ψήφιζα ακόμη Νέα Δημοκρατία, αφού εμείς οι Σερραίοι είχαμε την τρέλα του Καραμανλή. Ανέβαινε συνέχεια εδώ πάνω και μια μέρα βγαίνω έξω και της λέω: Τι θες κυρά μου κι έρχεσαι κάθε μέρα εδώ;. Και τότε εκείνη μου απάντησε: Το ότι είσαι Ελληνίδα μάνα και το σπίτι σου ακουμπάει την Ακρόπολη πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει. Σε περιμένω αύριο στο γραφείο μου να τα πούμε. Και πήγα. Ετσι γνωριστήκαμε».

Δυναμική γυναίκα, απόφοιτη Δημοτικού, μάνα τεσσάρων παιδιών που τα μεγάλωσε μόνη της με δυσκολίες και γιαγιά σήμερα η κ. Σιδηροπούλου ελπίζει πλέον μετά την κατασκευή του Μουσείου πως θα δει από κοντά τα Γλυπτά του Παρθενώνα κοντά στο σπίτι της, στον φυσικό τους χώρο...

«Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι μόνο λίγοι Ελληνες, πάντα Ελληνες, διαφωνούν και μου λένε: Τι τα θέλεις πίσω; Ας τα εκεί που τα φροντίζουν καλύτερα. Δεν είναι έτσι όμως», λέει. «Αν δεν υπήρχε ο Εφιάλτης, ξέρεις, δεν θα χανόταν η μάχη στις Θερμοπύλες...».


ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Ο Βρετανός καθηγητής

Πολλά είναι τα περιστατικά που έχει να θυμάται η κ. Αννα από τη 12χρονη δραστηριότητά της. Ενα από αυτά που ξεχωρίζει το έζησε με κάποιον Βρετανό καθηγητή Πανεπιστημίου που στάθηκε στο τραπεζάκι της. «Καθόμουν με την ταμπελίτσα μου και με πλησίασε», λέει.

«Τότε με ρώτησε λοιπόν: Τι τα θέλετε τα μάρμαρα; Σε όλα τα κράτη του κόσμου υπάρχουν αρχαιότητες από άλλες χώρες. Μόλις το άκουσα εξοργίστηκα», συνεχίζει. «Γυρίζω λοιπόν σε εκείνον που μας έκανε τη μετάφραση και του λέω: Πες του πως σε μπακάλικο σπούδασε, όχι σε Πανεπιστήμιο. Εδώ τα μάρμαρα αφαιρέθηκαν από ένα ζωντανό μνημείο, ήταν βεβήλωση και κλοπή. Ο καθηγητής μού αντέτεινε όμως: Εσείς τότε δεν ήσαστε ακόμη κράτος κι εγώ του απάντησα: Ημασταν όμως έθνος!», θυμάται σήμερα με οργή...


Οι γυναίκες από τα Σκόπια

Επεισοδιακή ήταν επίσης η συνάντησή της με τρεις γυναίκες από τα Σκόπια οι οποίες θέλησαν να υπογράψουν για τον ιερό σκοπό στον οποίο έχει μπει μπροστάρισσα η κ. Αννα. «Οταν υπέγραψαν, στη χώρα προέλευσης έγραψαν Μακεδονία.

Αρχισα να φωνάζω. Εγώ είμαι Πόντια Μακεδόνα και να το σβήσετε αμέσως. Από πού κι ως πού είστε εσείς Μακεδόνισσες;. Τόσο πολύ τρόμαξαν που το έσβησαν με μπλάνκο και στη θέση του έγραψαν FΥRΟΜ...».


Ομάδα στο Facebook

Διαδικτυακή ομάδα που ζητά την αξιοποίηση των 38.000 υπογραφών που συνέλεξε η κ. Σιδηροπούλου, από το υπουργείο Πολιτισμού, έχει δημιουργηθεί στα ηλεκτρονικά μονοπάτια του Facebook.

H ομάδα προτείνει τη μαζική αποστολή e-mails προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου τα οποία θα ζητούν την αξιοποίηση των υπογραφών και την τοποθέτηση παρόμοιων βιβλίων σε κάθε αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο της χώρας.


Σημειώνεται ότι η κ. Σιδηροπούλου έχει τιμηθεί από την Πολιτεία για τη μαχητικότητά της με ένα αναθηματικό ανάγλυφο του 5ου αιώνα π.Χ. από την Ακρόπολη.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ
ΦΩΤΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

πηγή: ΕΘΝΟΣ

από citypress-gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...